LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ’DE SPORUN TARİHİ KONUŞULACAK

Spor 12.02.2020 - 11:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ’DE SPORUN TARİHİ KONUŞULACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarih Sempozyumlarının 7.’si Kocaeli Spor Ve Kocaeli Tarihi - Kültürü konusuyla 10-11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında “Kurucu Beylerin İzinde Kocaeli Tarihi” düşüncesi ile başlatılan Tarih Sempozyumlarının 7.’si Kocaeli Spor Ve Kocaeli Tarihi - Kültürü konusuyla 10-11-12 Nisan tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.   YEDİNCİ TARİH SEMPOZYUMU Kurucu beyleri genç nesillere tanıtmak ve bu çerçevede Kocaeli tarihinin bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkarmak için başlatılan Gazi Akça Koca, Kara Mürsel Alp, Gazi Süleyman Paşa, Çoban Mustafa Paşa, Orhan Gazi ve Servetiye Cephesi isimlerinin ardından, sempozyumların yedincisinin Kocaeli Spor, Tarih ve Kültür Sempozyumu olması kararı alındı. Kocaeli Spor ve Kocaeli Tarihi - Kültürü konulu 7. Sempozyum 10-11-12 Nisan tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.   SPOR TARİHİNE IŞIK TUTACAK 3 Gün sürecek sempozyumda sunulacak bildiriler, alanında önemli araştırmacıların Kocaeli ve çevresi hakkında yapacakları çalışmalar ve sunacakları tebliğler önemli bir birikimin sağlanmasına ve gelişimin önündeki engellerin aşılmasına, yeni projelerin gündeme getirilmesine katkı sağlayacak. 15 farklı başlıkla geçmişte, günümüzde ve gelecekte Kocaeli Spor konusu, akademik çerçevede ele alınacak. Sempozyum Kocaeli’de Spor’un tarih ve kültür envanterinin toplanması ve değerlendirilmesine katkı sunacak. Büyükşehir Belediyesi önderliğinde düzenlenen sempozyumda, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kocaelispor, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu paydaşlar arasında yer alıyor.   TEBLİĞLER KİTAP OLACAK Ana teması Kocaeli Spor ve Kocaeli Tarihi-Kültürü olmak üzere sempozyumda, Kocaeli’nin en eski çağlardan günümüze kadar coğrafyası, tarihî coğrafyası, arkeolojisi, eskiçağ, ortaçağ, yeniçağ, yakınçağ ve Cumhuriyet dönemlerindeki durumu ve gelişimi, toplumsal ve ekonomik yapısı, eğitim ve basın, kültür ve dil bilimsel normlar çerçevesinde ve bilimsel tebliğler halinde ortaya konulacak. Bu tebliğler sempozyum sırasında ve sonrasında değerlendirilip eleştiriye tabi tutularak nitelikli olanları sempozyum kitabında basılacak.   KOCAELİ’DE SPORUN TARİHİ Kocaeli spor tarihinin gün yüzüne çıkarılacağı sempozyum, akademik düzeyde çalışılmış ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli’de geçmişten günümüze yapılagelen güreş, kürek çekme, rahvan at yarışları ve futbol gibi birçok konuda akademik tebliğlerin sunulacağı sempozyum, Kocaeli’de spor tarihini gün yüzüne çıkaracak. Ana konusu spor olan Kocaeli Spor ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumunda Kocaeli’nin spor tarihi, tarihi araştırmalar ışığında akademisyenlerce ele alınacak. Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu olma özelliği taşıyan tarih sempozyumlarıyla Kocaeli’nin tarihine ilişkin 19 ciltlik bir külliyat oluşturuldu.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Tarih Sempozyumlarının 7.’si Kocaeli Spor Ve Kocaeli Tarihi - Kültürü konusuyla 10-11-12 Nisan tarihlerinde gerçekleştirecek.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi tarafından 2014 yılında “Kurucu Beylerin İzinde Kocaeli Tarihi” düşüncesi ile başlatılan Tarih Sempozyumlarının 7.’si Kocaeli Spor Ve Kocaeli Tarihi - Kültürü konusuyla 10-11-12 Nisan tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

YEDİNCİ TARİH SEMPOZYUMU

Kurucu beyleri genç nesillere tanıtmak ve bu çerçevede Kocaeli tarihinin bilinmeyenlerini gün yüzüne çıkarmak için başlatılan Gazi Akça Koca, Kara Mürsel Alp, Gazi Süleyman Paşa, Çoban Mustafa Paşa, Orhan Gazi ve Servetiye Cephesi isimlerinin ardından, sempozyumların yedincisinin Kocaeli Spor, Tarih ve Kültür Sempozyumu olması kararı alındı. Kocaeli Spor ve Kocaeli Tarihi - Kültürü konulu 7. Sempozyum 10-11-12 Nisan tarihlerinde Kocaeli Kongre Merkezi’nde gerçekleştirilecek.

 

SPOR TARİHİNE IŞIK TUTACAK

3 Gün sürecek sempozyumda sunulacak bildiriler, alanında önemli araştırmacıların Kocaeli ve çevresi hakkında yapacakları çalışmalar ve sunacakları tebliğler önemli bir birikimin sağlanmasına ve gelişimin önündeki engellerin aşılmasına, yeni projelerin gündeme getirilmesine katkı sağlayacak. 15 farklı başlıkla geçmişte, günümüzde ve gelecekte Kocaeli Spor konusu, akademik çerçevede ele alınacak. Sempozyum Kocaeli’de Spor’un tarih ve kültür envanterinin toplanması ve değerlendirilmesine katkı sunacak. Büyükşehir Belediyesi önderliğinde düzenlenen sempozyumda, Kocaeli Üniversitesi, Kocaeli Gençlik ve Spor İl Müdürlüğü, Kocaelispor, Amatör Spor Kulüpleri Konfederasyonu paydaşlar arasında yer alıyor.

 

TEBLİĞLER KİTAP OLACAK

Ana teması Kocaeli Spor ve Kocaeli Tarihi-Kültürü olmak üzere sempozyumda, Kocaeli’nin en eski çağlardan günümüze kadar coğrafyası, tarihî coğrafyası, arkeolojisi, eskiçağ, ortaçağ, yeniçağ, yakınçağ ve Cumhuriyet dönemlerindeki durumu ve gelişimi, toplumsal ve ekonomik yapısı, eğitim ve basın, kültür ve dil bilimsel normlar çerçevesinde ve bilimsel tebliğler halinde ortaya konulacak. Bu tebliğler sempozyum sırasında ve sonrasında değerlendirilip eleştiriye tabi tutularak nitelikli olanları sempozyum kitabında basılacak.

 

KOCAELİ’DE SPORUN TARİHİ

Kocaeli spor tarihinin gün yüzüne çıkarılacağı sempozyum, akademik düzeyde çalışılmış ilk olma özelliği taşıyor. Kocaeli’de geçmişten günümüze yapılagelen güreş, kürek çekme, rahvan at yarışları ve futbol gibi birçok konuda akademik tebliğlerin sunulacağı sempozyum, Kocaeli’de spor tarihini gün yüzüne çıkaracak. Ana konusu spor olan Kocaeli Spor ve Kocaeli Tarihi-Kültürü Sempozyumunda Kocaeli’nin spor tarihi, tarihi araştırmalar ışığında akademisyenlerce ele alınacak. Türkiye’nin en büyük yerel tarih sempozyumu

olma özelliği taşıyan tarih sempozyumlarıyla Kocaeli’nin tarihine ilişkin

19 ciltlik bir külliyat oluşturuldu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.