LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ'DE SUYA ZAM YOK!

Ekonomi 15.11.2018 - 18:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'DE SUYA ZAM YOK!

İSU’nun 2019 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 89 milyon TL olarak belirlendiği genel kurulda, suya yeni yılda zam yapılmayacağı kararı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılan meclis toplantısının hemen ardından İSU’nun genel kurulu yapıldı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurulda, İSU’nun 2019 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 89 milyon TL olarak belirlendi. AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Zekeriya Özak, İSU’nun yeni yılda yüzde 23.5 olması beklenen TÜFE zammının uygulanmamasıyla ilgili önerge verdi. Önerge sonucunda suya yeni yılda zam yapılmayacağı kararı alındı. KOCAELİ’DE SU MUSLUKTAN İÇİLİR Genel Kurul öncesinde İSU Genel Müdürü Ali Sağlık kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Sağlık, “Her yıl ortalama 30 bin abone sayımız artıyor. Bu yıl da toplamda 793 bin abone sayısına ulaşacak gibi gözüküyor. Geçen yıl gelirimizde yüzde 94, giderimizde yüzde 96 oranında hedefimizi tutturduk. Suyumuz yüzde 99,9 içilebilir kalitede, o nedenle diyoruz ki ‘Kocaeli’de su musluktan içilir’. İzmit’te yüzde 53 oranlarındaydı şimdi İzmit’te bu aran yüzde 28. Bizim hedefimiz tabii ki de yüzde 25 oranı. Ballıkaya Barajı’nın bizim kullanmamızla ilgili protokol imzalayacağız. Bu konuda sizden de yetki istiyoruz. Çalışmalarımız neredeyse tamamını bu yılın sonuna kadar devam edeceğiz” dedi. HAKKINIZI HELAL EDİN Sağlık’ın sunumundan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bu meclisle son genel kurulunuz. İsterseniz helallik isteyin” deyince Sağlık, “Biz devlet işi yapıyoruz. Devlet işinde hak olmaz. Vatandaşın cebinden aldığımız paralarla hizmet etmeye çalışıyoruz. Alnımız ak, başımız dik. Ben hepinize hakkımız helal ediyorum. Siz de edin inşallah” dedi. HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA FACİA Sonrasında kürsüye çıkan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir şu açıklamalarda bulundu: “ISU çalışmalarında sınıfta kaldı. Derince civarında ihale işlemleri yapılırken, ISU taşerona veriyor o da kendi taşeronuna veriyor dedik. Taşeronlarla sıkıntı yaşanacağını belirttik. Mahallelerde koruyucu önlemler alamadı. Sonuçta Derince ve Körfez’de vatandaş çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Kocaeli’de yağan her yağmurda bir facia yaşanıyor. Helalliği benden almanız lazım. ZAM DEĞİL, İNDİRİM YAPIN Sel suyunun altında benim aracım kaldı ve zor bela kaskodan paramı alabildim. Bulvar’da terfi istasyonu çalışmadığı için o vatandaşlar mağdur oldu. Bununla alakalı bir araştırma yaptınız mı ya da soruşturma açtınız mı?. Abone ücretleri çok yüksek ve İSU ne çalışma yaparsa yapsın, ücretini vatandaşın faturasına yansıtıyor. Kanalizasyonlar çoğu ilçelerde yetersiz. Yeni yıla girmeden önce suya zam yapılmaması değil de, indirim yapılmasını beklerdim.” Taşdemir’den sonra kürsüye çıkan MHP’li meclis üyesi Vahit Eryılmaz da aynı konuları konuştuktan sonra, İSU’ya alınan personellerin liyakata uygun alınıp, alınmadığını sordu.  
İSU’nun 2019 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 89 milyon TL olarak belirlendiği genel kurulda, suya yeni yılda zam yapılmayacağı kararı çıktı.

Büyükşehir Belediyesi’nin bugün yapılan meclis toplantısının hemen ardından İSU’nun genel kurulu yapıldı. 15 gündem maddesinin görüşüldüğü genel kurulda, İSU’nun 2019 yılı tahmini bütçesi 1 milyar 89 milyon TL olarak belirlendi. AK Parti Meclis Grup Sözcüsü Zekeriya Özak, İSU’nun yeni yılda yüzde 23.5 olması beklenen TÜFE zammının uygulanmamasıyla ilgili önerge verdi. Önerge sonucunda suya yeni yılda zam yapılmayacağı kararı alındı.

KOCAELİ’DE SU MUSLUKTAN

İÇİLİR Genel Kurul öncesinde İSU Genel Müdürü Ali Sağlık kısa bir konuşma gerçekleştirdi. Sağlık, “Her yıl ortalama 30 bin abone sayımız artıyor. Bu yıl da toplamda 793 bin abone sayısına ulaşacak gibi gözüküyor. Geçen yıl gelirimizde yüzde 94, giderimizde yüzde 96 oranında hedefimizi tutturduk. Suyumuz yüzde 99,9 içilebilir kalitede, o nedenle diyoruz ki ‘Kocaeli’de su musluktan içilir’. İzmit’te yüzde 53 oranlarındaydı şimdi İzmit’te bu aran yüzde 28. Bizim hedefimiz tabii ki de yüzde 25 oranı. Ballıkaya Barajı’nın bizim kullanmamızla ilgili protokol imzalayacağız. Bu konuda sizden de yetki istiyoruz. Çalışmalarımız neredeyse tamamını bu yılın sonuna kadar devam edeceğiz” dedi.

HAKKINIZI HELAL EDİN

Sağlık’ın sunumundan sonra Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Zekeriya Özak, “Bu meclisle son genel kurulunuz. İsterseniz helallik isteyin” deyince Sağlık, “Biz devlet işi yapıyoruz. Devlet işinde hak olmaz. Vatandaşın cebinden aldığımız paralarla hizmet etmeye çalışıyoruz. Alnımız ak, başımız dik. Ben hepinize hakkımız helal ediyorum. Siz de edin inşallah” dedi.

HER YAĞMUR YAĞDIĞINDA FACİA

Sonrasında kürsüye çıkan CHP Grup Başkan Vekili Engin Taşdemir şu açıklamalarda bulundu: “ISU çalışmalarında sınıfta kaldı. Derince civarında ihale işlemleri yapılırken, ISU taşerona veriyor o da kendi taşeronuna veriyor dedik. Taşeronlarla sıkıntı yaşanacağını belirttik. Mahallelerde koruyucu önlemler alamadı. Sonuçta Derince ve Körfez’de vatandaş çok ciddi sıkıntılar yaşadı. Kocaeli’de yağan her yağmurda bir facia yaşanıyor. Helalliği benden almanız lazım.

ZAM DEĞİL, İNDİRİM YAPIN

Sel suyunun altında benim aracım kaldı ve zor bela kaskodan paramı alabildim. Bulvar’da terfi istasyonu çalışmadığı için o vatandaşlar mağdur oldu. Bununla alakalı bir araştırma yaptınız mı ya da soruşturma açtınız mı?. Abone ücretleri çok yüksek ve İSU ne çalışma yaparsa yapsın, ücretini vatandaşın faturasına yansıtıyor. Kanalizasyonlar çoğu ilçelerde yetersiz. Yeni yıla girmeden önce suya zam yapılmaması değil de, indirim yapılmasını beklerdim.” Taşdemir’den sonra kürsüye çıkan MHP’li meclis üyesi Vahit Eryılmaz da aynı konuları konuştuktan sonra, İSU’ya alınan personellerin liyakata uygun alınıp, alınmadığını sordu.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.