LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ’DE ZAM FIRSATÇISI 7 FİRMAYA CEZA KESİLDİ

Ekonomi 20.09.2018 - 12:07, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ’DE ZAM FIRSATÇISI 7 FİRMAYA CEZA KESİLDİ

Kocaeli Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Kocaeli’de 7 firmada toplam 1061 üründe haksız fiyat artışı tespit edildiğini açıkladı.

Son günlerde döviz kurunda yaşanan artışla birlikte, bazı fırsatçıların satışa arz etmiş oldukları mal veya hizmetlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yaptıkları gözlendi. Bununla birlikte 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alındı. Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü tarafından il genelinde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı hakkında yapılan denetimlerde; toplam 83 firmada 13.556 ürün denetlenirken, 20 üründe fiyat etiketine aykırılıktan 5.480,00 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca 7 firmada toplam 1061 üründe haksız fiyat artışı tespit edilirken yaptırımlar uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı'na sevk edildi. Yetkililer haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi kapsamında yapılan denetimlerin il genelinde yoğun bir şekilde devam edeceğini, bu yönde tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.  
Kocaeli Valiliği, Ticaret İl Müdürlüğü tarafından yapılan denetimlerde, Kocaeli’de 7 firmada toplam 1061 üründe haksız fiyat artışı tespit edildiğini açıkladı.

Son günlerde döviz kurunda yaşanan artışla birlikte, bazı fırsatçıların satışa arz etmiş oldukları mal veya hizmetlerde girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek, tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yaptıkları gözlendi. Bununla birlikte 6502 sayılı Tüketicinin Korunması Hakkında Kanun kapsamında Ticari Reklam ve Haksız Ticari Uygulamalar Yönetmeliğinde yapılan değişiklikle “Girdi maliyeti ve döviz kuru artışı gibi fiyat değişimlerinden etkilenmemesine rağmen bu durumlardan etkileniyormuş gibi hareket ederek tüketiciye sunulan mal veya hizmetin satış fiyatında haklı bir gerekçe olmaksızın artış yapmak” aldatıcı ticari uygulamalar kapsamına alındı.

Bu kapsamda Ticaret İl Müdürlüğü tarafından il genelinde fiyat etiketi ve haksız fiyat artışı hakkında yapılan denetimlerde; toplam 83 firmada 13.556 ürün denetlenirken, 20 üründe fiyat etiketine aykırılıktan 5.480,00 TL idari para cezası kesildi. Ayrıca 7 firmada toplam 1061 üründe haksız fiyat artışı tespit edilirken yaptırımlar uygulanmak üzere Ticaret Bakanlığı'na sevk edildi. Yetkililer haksız fiyat artışı ve fiyat etiketi kapsamında yapılan denetimlerin il genelinde yoğun bir şekilde devam edeceğini, bu yönde tespit edilen aykırılıklar hakkında gerekli yaptırımların uygulanacağını belirtti.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.