LASTİK İŞ

KOCAELİ'NİN SUYUNDA ÖLÜMCÜL BAKTERİ Mİ VAR?

Sağlık 11.05.2019 - 14:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ'NİN SUYUNDA ÖLÜMCÜL BAKTERİ Mİ VAR?

Kocaeli, “suda ölümcül bakteri var” söylentisine İSU’dan açıklama geldi.

Kocaeli, “suda ölümcül bakteri var” söylentisine İSU’dan açıklama geldi. İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle; İzmit ilçesinin bazı bölgelerinde, vatandaşların iletişim kanalları üzerinden şehir şebeke suyunda ölümcül bakteri olduğu, kaynatılmadan kullanılmaması gerektiği, bu bakteri sonucu hastalıkların artış gösterdiği gibi gerçeği yansıtmayan iddialar yer almaktadır. 350 FARKLI NOKTADAN NUMUNE ALINIYOR İSU Genel Müdürlüğü olarak, suyumuzun kalitesini korumak için ayda 350 farklı noktadan ortalama 1000 (Bin) numune alınarak Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20000 (Yirmi bin) analiz ile kontrol altında tutulmaktadır. Yapılan analiz sonuçları da Kurumumuzun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresinden her ay düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz. DENETİMLER YAPILIYOR Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı (Halk Sağlığı Başkanlığı) İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamında İlimizde; 490 izleme noktasında her yıl alınan ortalama 1400 numunede İstanbul ve Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuarlarında analizleri yapılarak tüketime verilen suyun kalitesinin denetimi gerçekleştirilmektedir. BUNLAR YANILTICI BİLGİLER Vatandaşlarımızın bu tür gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgileri dikkate almamaları gerekmektedir. Kocaeli’mize sağladığımız şebeke suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilir ve kullanabilirsiniz. Unutulmamalı ki "Kocaeli de su musluktan içilir”
Kocaeli, “suda ölümcül bakteri var” söylentisine İSU’dan açıklama geldi.

Kocaeli, “suda ölümcül bakteri var” söylentisine İSU’dan açıklama geldi.

İSU Genel Müdürlüğü tarafından yapılan açıklama şöyle;
İzmit ilçesinin bazı bölgelerinde, vatandaşların iletişim kanalları üzerinden şehir şebeke suyunda ölümcül bakteri olduğu, kaynatılmadan kullanılmaması gerektiği, bu bakteri sonucu hastalıkların artış gösterdiği gibi gerçeği yansıtmayan iddialar yer almaktadır.

350 FARKLI NOKTADAN NUMUNE ALINIYOR
İSU Genel Müdürlüğü olarak, suyumuzun kalitesini korumak için ayda 350 farklı noktadan ortalama 1000 (Bin) numune alınarak Uluslararası Akredite Merkez Laboratuvarımızda ortalama 20000 (Yirmi bin) analiz ile kontrol altında tutulmaktadır. Yapılan analiz sonuçları da Kurumumuzun internet sitesi olan www.isu.gov.tr adresinden her ay düzenli olarak kamuoyu ile paylaşıyoruz.

DENETİMLER YAPILIYOR
Ayrıca, T.C. Sağlık Bakanlığı (Halk Sağlığı Başkanlığı) İnsani Tüketim Amaçlı Sular Hakkında Yönetmelik kapsamında İlimizde; 490 izleme noktasında her yıl alınan ortalama 1400 numunede İstanbul ve Kocaeli Halk Sağlığı Laboratuarlarında analizleri yapılarak tüketime verilen suyun kalitesinin denetimi gerçekleştirilmektedir.

BUNLAR YANILTICI BİLGİLER
Vatandaşlarımızın bu tür gerçekdışı ve kamuoyunu yanıltıcı bilgileri dikkate almamaları gerekmektedir. Kocaeli’mize sağladığımız şebeke suyumuzu gönül rahatlığı ile içebilir ve kullanabilirsiniz. Unutulmamalı ki "Kocaeli de su musluktan içilir”

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.