LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ'NİN ÜZÜM BAYRAMLARI KİTABI YAYINLANDI

Gündem 05.01.2021 - 10:59, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAELİ'NİN ÜZÜM BAYRAMLARI KİTABI YAYINLANDI

Tarihçi Rıdvan Şükür, “Kocaeli Üzüm Bayramları ve Bağcılık” adını taşıyan yeni kitabını yayınladı.

Kocaeli valiliği, Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti.   1960’lı yıllara kadar İstanbul piyasasına en iyi sofralık üzüm çeşitlerini yetiştiren Kocaeli bağcılarını yılda bir defa bir araya getirerek üzüm bayramlarını düzenleyen Valilik, üzümün iktisadi ve sosyal hayat içinde önemini bilerek bu geleneği yıllarca canlı tutmuştur.    Şükür,  çalışması sırasında, üzüm bayramlarıyla ilgili dönem gazetelerinin taramasını yaptı, bağcı ailelerin ellerinde bulunan, dönemi yansıtan belge niteliğindeki fotoğrafları çalışma içinde bolca kullandı. Kitap; üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor.  Erken cumhuriyet dönemi tarım etkinlikleri içinde yer alan Kocaeli üzüm bayramları ilk defa kaleme alınıyor. Basımı yeni biten kitap, yeni yılın ilk günlerinde kitapçı raflarında ve internet satış sitelerinde yerini aldı. Kitap bölge tarım tarihinin bir bölümüne ışık tutuyor.   Tarihçi Rıdvan Şükür; günümüzde artık kutlanmayan ve unutulmaya yüz tutan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kültürünü gün ışığına çıkarıp, hatırlatmayı hedeflediğini söyledi.    Rıdvan Şükür, 2020 yılı içerisinde  “Çayırova Teknik bahçıvanlık okulu” ve ” Gebze çevresinde kırsal yerleşim” adlı kitaplarını yayınlamıştı.   
Tarihçi Rıdvan Şükür, “Kocaeli Üzüm Bayramları ve Bağcılık” adını taşıyan yeni kitabını yayınladı.

Kocaeli valiliği, Üzüm yetiştiren bağcıları yılda bir defa bir araya getirerek üzümlerini sergileyip, daha iyisini yetiştirmelerini teşvik etmek amacıyla 1938’de Hereke’de 1939’da Eskihisar’da üzüm bayramı kutlamaları yapmış, daha sonraki yıllarda bu durum bir gelenek haline gelmişti.  

1960’lı yıllara kadar İstanbul piyasasına en iyi sofralık üzüm çeşitlerini yetiştiren Kocaeli bağcılarını yılda bir defa bir araya getirerek üzüm bayramlarını düzenleyen Valilik, üzümün iktisadi ve sosyal hayat içinde önemini bilerek bu geleneği yıllarca canlı tutmuştur.   

Şükür,  çalışması sırasında, üzüm bayramlarıyla ilgili dönem gazetelerinin taramasını yaptı, bağcı ailelerin ellerinde bulunan, dönemi yansıtan belge niteliğindeki fotoğrafları çalışma içinde bolca kullandı. Kitap; üzüm bayramları dışında Kocaeli bölge bağcılığını da detaylı olarak ele alıyor. 

Erken cumhuriyet dönemi tarım etkinlikleri içinde yer alan Kocaeli üzüm bayramları ilk defa kaleme alınıyor. Basımı yeni biten kitap, yeni yılın ilk günlerinde kitapçı raflarında ve internet satış sitelerinde yerini aldı. Kitap bölge tarım tarihinin bir bölümüne ışık tutuyor. 

 Tarihçi Rıdvan Şükür; günümüzde artık kutlanmayan ve unutulmaya yüz tutan Kocaeli üzüm bayramları ve bağcılık kültürünü gün ışığına çıkarıp, hatırlatmayı hedeflediğini söyledi.   

Rıdvan Şükür, 2020 yılı içerisinde  “Çayırova Teknik bahçıvanlık okulu” ve ” Gebze çevresinde kırsal yerleşim” adlı kitaplarını yayınlamıştı.   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.