LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Sağlık 09.01.2019 - 10:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ ORGAN BAĞIŞINDA TÜRKİYE BİRİNCİSİ OLDU

Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir.

 Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta olup ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir. Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Devlet Hastanelerine 2018 yılı için gönüllü bağış hedefleri belirlenmiştir. Belirlenen hedefler doğrultusunda İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastanelerindeki organ bağışı birimleri, il genelinde okul ve yurtlarda, alışveriş merkezlerinde, kent meydanlarında, sanayi bölgelerinde, kamu ve özel kurumlarda, görsel ve yazılı basın aracılığı ile bilgilendirme, bağış stantları gibi etkinlikler düzenlemekte, organ bağışı ile ilgili farkındalık çalışmaları yapmaktadırlar. Yine Aralık ayı içerisinde titiz ve yoğun çalışmalar sonucunda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlardan Kocaeli Devlet Hastanesi 1090 gönüllü organ bağışı sayısı ile kurum bazında Türkiye Birinciliğini kazanmıştı Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, 2017 yılı toplamında 4450 gönüllü organ bağışı ile Türkiye genelinde altıncı 6. iken, 2018 yılı boyunca ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, 12.066 gönüllü organ bağışı alınarak yükselen bir ivme göstermiş ve İzmir’in hemen arkasından Türkiye ikinciliğini kazanmıştır. Yine  2012 yılından bu yana gönüllü organ bağışı istatistiklerine göre, genel toplamda 30,367 gönüllü organ bağışı sayısına ulaşılarak İzmir ve İstanbul’un ardından Türkiye üçüncülüğü yakalanmıştır. Bağış sayıları nüfusa oranlandığında ise Kocaeli açık ara önde gözükmektedir.
Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir.

 Tedavisi sadece organ ve doku nakli ile mümkün olan hastalıklar ülkemizin önemli sağlık sorunlarından biridir. Organ ve doku nakli bekleyen hastaların sayısı her geçen gün artmakta olup ülkemizdeki kadavra bağışçı sayısının yetersiz kalması sonucu her yıl binlerce kişi organ beklerken hayatını kaybetmektedir. Hastaların yaşam süresi ve kalitesinde belirgin düşüşlere, ülke ekonomisi ve iş gücünde ağır kayıplara yol açan organ yetmezlikleri önemli bir sağlık sorunu gerçeğimizdir.

Organ bağışı konusunda toplumun bilinçlendirilmesi ve organ bağışına teşvik edilmesi amacıyla Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü tarafından İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Devlet Hastanelerine 2018 yılı için gönüllü bağış hedefleri belirlenmiştir. Belirlenen hedefler doğrultusunda İlçe Sağlık Müdürlükleri ve Kamu Hastanelerindeki organ bağışı birimleri, il genelinde okul ve yurtlarda, alışveriş merkezlerinde, kent meydanlarında, sanayi bölgelerinde, kamu ve özel kurumlarda, görsel ve yazılı basın aracılığı ile bilgilendirme, bağış stantları gibi etkinlikler düzenlemekte, organ bağışı ile ilgili farkındalık çalışmaları yapmaktadırlar.

Yine Aralık ayı içerisinde titiz ve yoğun çalışmalar sonucunda İl Sağlık Müdürlüğüne bağlı kurumlardan Kocaeli Devlet Hastanesi 1090 gönüllü organ bağışı sayısı ile kurum bazında Türkiye Birinciliğini kazanmıştı

Kocaeli İl Sağlık Müdürlüğü, 2017 yılı toplamında 4450 gönüllü organ bağışı ile Türkiye genelinde altıncı 6. iken, 2018 yılı boyunca ekiplerin özverili çalışmaları sayesinde, 12.066 gönüllü organ bağışı alınarak yükselen bir ivme göstermiş ve İzmir’in hemen arkasından Türkiye ikinciliğini kazanmıştır. Yine  2012 yılından bu yana gönüllü organ bağışı istatistiklerine göre, genel toplamda 30,367 gönüllü organ bağışı sayısına ulaşılarak İzmir ve İstanbul’un ardından Türkiye üçüncülüğü yakalanmıştır. Bağış sayıları nüfusa oranlandığında ise Kocaeli açık ara önde gözükmektedir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.