LASTİK İŞ

KOCAELİ SEÇİME HAZIR

Asayiş 28.03.2019 - 17:51, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ SEÇİME HAZIR

31 Mart Yerel Seçimleri’ne son üç gün kala İl Seçim Kurulu ve Siyasi Partiler seçim hazırlıklarını tamamladı. Kocaeli genelinde Pazar günü 1 milyon 349 bin 580 seçmen sandık başına giderek yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak. İl Seçim Kurulu ve siyasi partiler seçime son üç gün kala tüm hazırlıklarını tamamladı.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne son üç gün kala İl Seçim Kurulu ve Siyasi Partiler seçim hazırlıklarını tamamladı Kocaeli genelinde Pazar günü 1 milyon 349 bin 580 seçmen sandık başına giderek yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak. İl Seçim Kurulu ve siyasi partiler seçime son üç gün kala tüm hazırlıklarını tamamladı.  EN ÇOK SEÇMEN GEBZE’DE 31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli genelinde 1 milyon 349 bin 580 seçmen oy kullanacak. İlimizde en çok seçmen sayısı 260 bin 505 ile Gebze’de bulunurken ikinci sırada 257 bin 513 seçmen ile İzmit takip ediyor. En az seçmen sayısına ise 31 bin 396 ile Dilovası sahip.  SANDIKLAR CUMARTESİ GÜNÜ KURULACAK İl Seçim Kurulu tüm hazırlıklarını tamamlarken Kocaeli genelinde 25’i seyyar olmak üzere 4 bin 211 sandık kurulacak. Her sandık için İl Seçim Kurulu tarafından belirlenen bir başkan ile bir memur görev yapacak. Seçmenlerin oy kullanma işlemi gerçekleştireceği okullarda ise sandıklar Cumartesi günü kurulacak. Sandıklar YSK mührü ile korunurken oy pusulaların bulunduğu torbalar Pazar günü 04-05.30 arası polis eşliğinde okullara götürülecek. Kocaeli genelinde kurulacak olan 4 bin 186 sandık içim 365’er oy pusulası basıldı. NASIL OY KULLANILACAK Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimde seçmenler nasıl oy kullanacak? Pazar günü 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek olan seçim sürecinde seçmenlerin dikkat etmesi gereken kurallar var. Oy vermeye gidecek olan seçmenler üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı bulunan T.C. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet ve resmi dairelerce verilmiş kimlik kartlarından birisini yanında bulundurmak zorunda. Oy kullanacağı sınıfa gelen seçmen birleşik oy pusulalarını ve ‘EVET’ mührünü alarak kapalı bölüme geçecek. Burada tercih ettiği bölüme mührünü basan seçmen oy pusulasını katlayarak zarfa koyacak. Seçmen zarfı sandığa attıktan sonra mutlaka görevlilerin elinde bulunan listeye imza atarak oy verme işlemini gerçekleştirmiş olacak.
31 Mart Yerel Seçimleri’ne son üç gün kala İl Seçim Kurulu ve Siyasi Partiler seçim hazırlıklarını tamamladı. Kocaeli genelinde Pazar günü 1 milyon 349 bin 580 seçmen sandık başına giderek yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak. İl Seçim Kurulu ve siyasi partiler seçime son üç gün kala tüm hazırlıklarını tamamladı.

31 Mart Yerel Seçimleri’ne son üç gün kala İl Seçim Kurulu ve Siyasi Partiler seçim hazırlıklarını tamamladı
Kocaeli genelinde Pazar günü 1 milyon 349 bin 580 seçmen sandık başına giderek yerel yöneticileri belirlemek için oy kullanacak. İl Seçim Kurulu ve siyasi partiler seçime son üç gün kala tüm hazırlıklarını tamamladı. 

EN ÇOK SEÇMEN GEBZE’DE
31 Mart yerel seçimlerinde Kocaeli genelinde 1 milyon 349 bin 580 seçmen oy kullanacak. İlimizde en çok seçmen sayısı 260 bin 505 ile Gebze’de bulunurken ikinci sırada 257 bin 513 seçmen ile İzmit takip ediyor. En az seçmen sayısına ise 31 bin 396 ile Dilovası sahip. 

SANDIKLAR CUMARTESİ GÜNÜ KURULACAK
İl Seçim Kurulu tüm hazırlıklarını tamamlarken Kocaeli genelinde 25’i seyyar olmak üzere 4 bin 211 sandık kurulacak. Her sandık için İl Seçim Kurulu tarafından belirlenen bir başkan ile bir memur görev yapacak. Seçmenlerin oy kullanma işlemi gerçekleştireceği okullarda ise sandıklar Cumartesi günü kurulacak. Sandıklar YSK mührü ile korunurken oy pusulaların bulunduğu torbalar Pazar günü 04-05.30 arası polis eşliğinde okullara götürülecek. Kocaeli genelinde kurulacak olan 4 bin 186 sandık içim 365’er oy pusulası basıldı.

NASIL OY KULLANILACAK
Pazar günü gerçekleştirilecek olan seçimde seçmenler nasıl oy kullanacak? Pazar günü 08.00 ile 17.00 arasında gerçekleşecek olan seçim sürecinde seçmenlerin dikkat etmesi gereken kurallar var. Oy vermeye gidecek olan seçmenler üzerinde T.C. kimlik numarası yazılı bulunan T.C. Kimlik Kartı, nüfus cüzdanı, pasaport, ehliyet ve resmi dairelerce verilmiş kimlik kartlarından birisini yanında bulundurmak zorunda. Oy kullanacağı sınıfa gelen seçmen birleşik oy pusulalarını ve ‘EVET’ mührünü alarak kapalı bölüme geçecek. Burada tercih ettiği bölüme mührünü basan seçmen oy pusulasını katlayarak zarfa koyacak. Seçmen zarfı sandığa attıktan sonra mutlaka görevlilerin elinde bulunan listeye imza atarak oy verme işlemini gerçekleştirmiş olacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.