LASTİK İŞ
ismail

KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN BARIŞ PINARI HAREKATI İÇİN BÜYÜK YASAK

10.10.2019 - 11:35, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAELİ VALİLİĞİ’NDEN BARIŞ PINARI HAREKATI İÇİN BÜYÜK YASAK

Kocaeli Valiliği, resmi sayfasından ve basına yaptığı duyuru ile bugün ve 24 Ekim Perşembe günleri arasında 15 gün boyunca eylem ve etkinliklerin yapılmasını yasakladı

Kocaeli Valiliği'nden önemli karar.  Valilik resmi sayfasından duyuru yaptı. " 09/10/2019 Perşembe günü saat:16:00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı “Barış Pınarı Harekatını” başlatmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”na yönelik protesto amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları, şahıs, gruplar tarafından eylem/etkinliklerin düzenlenebileceği ve bu sebeple karşıt grupların karşı karşıya gelmesi neticesinde müessif olayların yaşanabileceği değerlendirilmektedir. Kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alınması sebebiyle, sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetler ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere;  Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”nı  protesto etmek amacıyla  ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması,  oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun  7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince  belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinliklerin  Kocaeli İl sınırları içerisinde 10/10/2019 günü saat:00.01’den 24/10/2019 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile Valilik Makamı’ nın 09/10/2019 tarih ve 2227 sayılı Olur Emri ile yasaklanmıştır."
Kocaeli Valiliği, resmi sayfasından ve basına yaptığı duyuru ile bugün ve 24 Ekim Perşembe günleri arasında 15 gün boyunca eylem ve etkinliklerin yapılmasını yasakladı

Kocaeli Valiliği'nden önemli karar.  Valilik resmi sayfasından duyuru yaptı. " 09/10/2019 Perşembe günü saat:16:00 sıralarında, Türk Silahlı Kuvvetlerimiz Suriye’nin kuzeyinde PKK/YPG ve DEAŞ terör örgütlerine karşı “Barış Pınarı Harekatını” başlatmıştır. Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”na yönelik protesto amaçlı Sivil Toplum Kuruluşları, şahıs, gruplar tarafından eylem/etkinliklerin düzenlenebileceği ve bu sebeple karşıt grupların karşı karşıya gelmesi neticesinde müessif olayların yaşanabileceği değerlendirilmektedir.

Kamu düzeninin ve kamu güvenliğinin bozulacağına yönelik ciddi duyumların alınması sebebiyle, sivil toplum kuruluşlarının kendi binalarında, kendi personel ve üyelerine yönelik yapacağı toplantılar ile Devlet Kurum ve Kuruluşlarının program ve etkinlikleri, resmi bayram, resmi anma günleri, resmi tören ve kutlamalar ile bu kurumların düzenleyeceği gelenek ve göreneklere göre yapacakları programlar, spor faaliyetler ile bilimsel, ticari ve ekonomik amaçlarla yapılan toplantılar hariç olmak üzere;

 Türk Silahlı Kuvvetlerimiz tarafından başlatılan “Barış Pınarı Harekatı”nı  protesto etmek amacıyla  ilimiz genelinde gerçekleştirilebilecek, açık ve kapalı yer toplantıları, yürüyüş, basın açıklaması,  oturma eylemi, stant açma, çadır kurma, bildiri dağıtma, vb. eylem/etkinlikler ile bu eyleme destek vermek amacıyla eylem ve etkinlik düzenlemek için gelen araçların ve şahısların ilimiz sınırlarına girişlerinin, 5442 sayılı İl İdaresi Kanununun 11/C maddesi gereğince engellenmesi, ayrıca 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanununun  7. ve 17. Maddeleri hükmü gereğince  belirtilen konuların devamı niteliğindeki her türlü eylem ve etkinliklerin  Kocaeli İl sınırları içerisinde 10/10/2019 günü saat:00.01’den 24/10/2019 günü saat:00.00’a kadar (15) gün süre ile Valilik Makamı’ nın 09/10/2019 tarih ve 2227 sayılı Olur Emri ile yasaklanmıştır."

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.