LASTİK İŞ

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, 'Yaz Kur'an Kursları'na bu sene 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını, ancak bunlardan 71 bin 339'unun kursa devam ederek başarıyla tamamladığını söyledi.

Gündem 23.08.2013 - 12:19, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, 'Yaz Kur'an Kursları'na bu sene 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını, ancak bunlardan 71 bin 339'unun kursa devam ederek başarıyla tamamladığını söyledi.

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, 'Yaz Kur'an Kursları'na bu sene 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını, ancak bunlardan 71 bin 339'unun kursa devam ederek başarıyla tamamladığını söyledi. Sönmezoğlu, Kur'an-ı Kerim-i herkese öğretmek çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Çünkü bizim bir arzumuz, bir duamız var, bir de sloganımız var: 'Kur'an kursu olmayan mahalle kalmasın, Kocaeli'ndeki 1 milyon 650 bin vatandaşımızın arasında Kur'an-ı Kerim bilmeyen vatandaşımız kalmasın." dedi. Kocaeli İl Müftülüğü'nce organize edilen 'Yaz Kur'an-ı Kerim Kursları' için kapanış programı düzenlendi. Sabancı Kültür Merkezi'ndeki programa, vali yardımcısı Mustafa Guni, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, ilçe müftüleri, kurs öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında, çocuklardan oluşan mehteran takımı gösteri sundu. Kursa katılan öğrenciler, ezan ve Kur'an-ı Kerim okudu, ayrıca şiir ve ilahilerin yanı sıra çeşitli gösteriler sergiledi. Sönmezoğlu, programda yaptığı konuşmada, bu sene 100 bin öğrencinin kurslara kayıt yaptırdığını, bunlardan 71 bin 339'unun kursa devam ettiğini kaydetti. Sönmezoğlu, "İnşallah seneye aynı öğrencilerle ve daha fazla öğrencilerle buluşmak istiyoruz." diyen Sönmezoğlu, şunları dile getirdi: "Çünkü bizim bir arzumuz, bir duamız var, bir de sloganımız var; 'Kur'an kursu olmayan mahalle kalmasın, Kocaeli'ndeki 1 milyon 650 bin vatandaşımızın arasında Kur'an-ı Kerim bilmeyen vatandaşımız kalmasın. Kur'anı Kerim öğretmek için 1150 cami, 540 Kur'an kursu, 2650 görevli, yani ben de başta olmak üzere hizmete hazırız. Gerektiğinde müesseslerimize davet ediyoruz. Gerektiğinde bu sene bazı ilçelerimiz uyguladı, İzmit İlçe Müftülüğümüz biraz daha başarılı uyguladı. Gerektiğinde sizin evinize, iş yerinize, bulunduğunuz yere gelmek suretiyle Kur'an-ı öğretmek, Kur'an ile buluşturmak, 'Allah ile konuşan insandır Kur'an-ı okuyan' bu hale getirmek istiyoruz ." Vali Yardımcısı Mustafa Guni de günümüz dünyasında milletlerin ayakta kalmalarını sağlayan iki önemli unsurun olduğunu belirterek, "Birincisi bilim ve teknikte ilerlemek, ikincisi ondan daha önemli olarak milli ve manevi değerlere sahip çıkıp onları yaşatmaktır." dedi. Guni, milli ve manevi değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayan milletlerin tarihten silindiklerinin çok görüldüğünü anlattı. Atatürk'ün yetişen çocuklara, gençlere her şeyden önce milli benliğine düşman olan unsurlarla mücadele etmek gerektiği direktifini verdiğini ifade etti. Guni, bu sene Kocaeli genelinde 100 bin öğrencinin kursu kaydını yaptırdığını, bunlardan 70 binin kursu bitirdiğinin altını çizerek, "Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Bir yandan bu çocuklar kutsal kelamımızı öğrenirken, bir yandan da iyi bir evlat, iyi bir vatandaş, iyi bir Müslüman olmanın yollarını öğreniyor." diye konuştu.

Kocaeli İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, 'Yaz Kur'an Kursları'na bu sene 100 bin öğrencinin kayıt yaptırdığını, ancak bunlardan 71 bin 339'unun kursa devam ederek başarıyla tamamladığını söyledi. Sönmezoğlu, Kur'an-ı Kerim-i herkese öğretmek çabası içerisinde olduklarını belirterek, "Çünkü bizim bir arzumuz, bir duamız var, bir de sloganımız var: 'Kur'an kursu olmayan mahalle kalmasın, Kocaeli'ndeki 1 milyon 650 bin vatandaşımızın arasında Kur'an-ı Kerim bilmeyen vatandaşımız kalmasın." dedi.

Kocaeli İl Müftülüğü'nce organize edilen 'Yaz Kur'an-ı Kerim Kursları' için kapanış programı düzenlendi. Sabancı Kültür Merkezi'ndeki programa, vali yardımcısı Mustafa Guni, İl Müftüsü Mehmet Sönmezoğlu, Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Muzaffer Çintımar, ilçe müftüleri, kurs öğreticileri, veliler ve öğrenciler katıldı. Program kapsamında, çocuklardan oluşan mehteran takımı gösteri sundu. Kursa katılan öğrenciler, ezan ve Kur'an-ı Kerim okudu, ayrıca şiir ve ilahilerin yanı sıra çeşitli gösteriler sergiledi.

Sönmezoğlu, programda yaptığı konuşmada, bu sene 100 bin öğrencinin kurslara kayıt yaptırdığını, bunlardan 71 bin 339'unun kursa devam ettiğini kaydetti. Sönmezoğlu, "İnşallah seneye aynı öğrencilerle ve daha fazla öğrencilerle buluşmak istiyoruz." diyen Sönmezoğlu, şunları dile getirdi: "Çünkü bizim bir arzumuz, bir duamız var, bir de sloganımız var; 'Kur'an kursu olmayan mahalle kalmasın, Kocaeli'ndeki 1 milyon 650 bin vatandaşımızın arasında Kur'an-ı Kerim bilmeyen vatandaşımız kalmasın. Kur'anı Kerim öğretmek için 1150 cami, 540 Kur'an kursu, 2650 görevli, yani ben de başta olmak üzere hizmete hazırız. Gerektiğinde müesseslerimize davet ediyoruz. Gerektiğinde bu sene bazı ilçelerimiz uyguladı, İzmit İlçe Müftülüğümüz biraz daha başarılı uyguladı. Gerektiğinde sizin evinize, iş yerinize, bulunduğunuz yere gelmek suretiyle Kur'an-ı öğretmek, Kur'an ile buluşturmak, 'Allah ile konuşan insandır Kur'an-ı okuyan' bu hale getirmek istiyoruz ."

Vali Yardımcısı Mustafa Guni de günümüz dünyasında milletlerin ayakta kalmalarını sağlayan iki önemli unsurun olduğunu belirterek, "Birincisi bilim ve teknikte ilerlemek, ikincisi ondan daha önemli olarak milli ve manevi değerlere sahip çıkıp onları yaşatmaktır." dedi. Guni, milli ve manevi değerlerine sahip çıkıp, yaşatmayan milletlerin tarihten silindiklerinin çok görüldüğünü anlattı. Atatürk'ün yetişen çocuklara, gençlere her şeyden önce milli benliğine düşman olan unsurlarla mücadele etmek gerektiği direktifini verdiğini ifade etti. Guni, bu sene Kocaeli genelinde 100 bin öğrencinin kursu kaydını yaptırdığını, bunlardan 70 binin kursu bitirdiğinin altını çizerek, "Bu küçümsenmeyecek bir rakam. Bir yandan bu çocuklar kutsal kelamımızı öğrenirken, bir yandan da iyi bir evlat, iyi bir vatandaş, iyi bir Müslüman olmanın yollarını öğreniyor." diye konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.