Kocaeli'de Orman Yangını

Gündem 15.07.2013 - 20:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Kocaeli'de Orman Yangını

Karamürsel ilçesinde çıkan yangın, 4 hektarlık ormanlık alanda etkili oluyor. AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tepeköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı. Gölcük, Karamürsel ve Yalova Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahele ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yerleşim birimlerine 2 kilometre kadar yaklaşan alevler, paniğe neden oldu. Yangının kontrol altına alınması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine gelen Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, havadan müdahele için yardım istedi. Gölcük Orman İşletme Müdürü Özlem Cevahirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık 4 hektarlık alanda çıktığını belirterek, bölgede tapulu ziraat alanları bulunduğunu söyledi. Bu nedenle yangının etkili olduğu alanın tam olarak tespit edilemediğini anlatan Cevahirci, alevleri kontrol altına almaya çalıştıklarını dile getirdi. "Yangının çıkış nedeniyle ilgili bize emniyetten gelen bir bilgi var" diyen Cevahirci, "Bir kadının yufka yaparken yaktığı bir ateş sonucu çıktı' diye bir bilgi var ama araştırma yapılıyor. Yangın kontrol altına alınmak üzere, havadan desteğe gerek yok gibi duruyor, büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Yangına 4 arazöz, 1 dozer, ilk müdahale aracı, tankerler, 20 yangın işçisi ve 30 köylüyle müdahale ediliyor" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Karamürsel ilçesinde çıkan yangın, 4 hektarlık ormanlık alanda etkili oluyor.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Tepeköy Mahallesi'ndeki ormanlık alanda henüz belirlenemeyen nedenle yangın çıktı.

Gölcük, Karamürsel ve Yalova Belediyesi itfaiye ekiplerinin müdahele ettiği yangın, rüzgarın etkisiyle yayıldı. Yerleşim birimlerine 2 kilometre kadar yaklaşan alevler, paniğe neden oldu.

Yangının kontrol altına alınması için ekipler çalışmalarını sürdürüyor. Olay yerine gelen Karamürsel Kaymakamı Celil Ateşoğlu, havadan müdahele için yardım istedi.

Gölcük Orman İşletme Müdürü Özlem Cevahirci, AA muhabirine yaptığı açıklamada, yangının yaklaşık 4 hektarlık alanda çıktığını belirterek, bölgede tapulu ziraat alanları bulunduğunu söyledi.

Bu nedenle yangının etkili olduğu alanın tam olarak tespit edilemediğini anlatan Cevahirci, alevleri kontrol altına almaya çalıştıklarını dile getirdi.

"Yangının çıkış nedeniyle ilgili bize emniyetten gelen bir bilgi var" diyen Cevahirci, "Bir kadının yufka yaparken yaktığı bir ateş sonucu çıktı' diye bir bilgi var ama araştırma yapılıyor. Yangın kontrol altına alınmak üzere, havadan desteğe gerek yok gibi duruyor, büyük ölçüde kontrol altına alınmış durumda. Yangına 4 arazöz, 1 dozer, ilk müdahale aracı, tankerler, 20 yangın işçisi ve 30 köylüyle müdahale ediliyor" şeklinde konuştu. - Kocaeli

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.