LASTİK İŞ

KOCAMAN ‘ESNAFIMIZ, DÜKKANINI KAPATMAK DURUMUNDA KALABİLİR’

Ekonomi 08.03.2021 - 09:55, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOCAMAN ‘ESNAFIMIZ, DÜKKANINI KAPATMAK DURUMUNDA KALABİLİR’

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kontrollü normalleşme döneminin ilçemiz esnafına etkisi ve bu dönemde yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Daha özverili olmalıyız” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, ülke genelinde kategorilere göre uygulamaya başlanan kontrollü normalleşme döneminin ilçemiz esnafına olan etkisi ve bu dönemde herkesin yapması gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaman, yapmış olduğu açıklamada “Elde edilen son verilere göre ülkemiz genelinde, içinde bulunduğumuz ayın ilk haftasında kontrollü normalleşmeye gidileceği ifade edilmiş, ilimiz de yüksek riskli iller arasında bulunmuştu. Bu şekilde ilçemizdeki kafe ve restoranlara da müşteri kabulünün önü açılmış oldu” ifadelerini kullandı.  ‘ESNAFIMIZ, DÜKKANINI KAPATMAK DURUMUNDA KALABİLİR’ Başkan Kocaman, açıklamasının devamında “İlk hafta içerisinde kafe ve restoranların açılması ile birlikte esnafımızın yüzünün gülmeye başladığını gördük. Yüzde 50 kapasite ile çalışmaya başlayan kafe ve restoranlardan çıkan halkımız, çevredeki diğer esnafları da gezmeye başladı. Kıpırdanma, esnafımızın ekonomik durumu açısından kuşkusuz iyi olacaktır. Fakat elde edilen son verilere göre ilimizin tekrar çok yüksek riskli iller arasına girdiğini görmekteyiz. Böyle giderse esnafımız, dükkanlarını tekrar kapatmak durumunda kalabilir” ifadelerine yer verdi.  ‘KURALLARA HARFİYEN UYMALIYIZ’ Sözlerine son veren Başkan Kocaman, “Kırmızı, yani çok yüksek riskli iller arasında olmaya devam eder ve esnafımız tekrar dükkanını kapatmak zorunda kalırsa bu durum, ekonomik anlamda hiç de iyi olmayabilir. Bundan ötürü her birimizin korona virüsle mücadele kurallarına harfiyen uyması gerekiyor. Daha çok özveride bulunmamız önemli. Maskemizi doğru takmalı, temizliğimize daha fazla önem vermeli, insanlarla aramızdaki sosyal mesafeye daha çok dikkat etmeliyiz. Biz dikkat etmezsek daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bunu önlemek adına ricamız, her birimizin özveride bulunup virüsün yayılmasını önleme konusunda üzerine düşenden daha fazlasını yapmasıdır” dedi.
Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, kontrollü normalleşme döneminin ilçemiz esnafına etkisi ve bu dönemde yapılması gerekenler hakkında açıklamalarda bulundu. Kocaman, “Daha özverili olmalıyız” dedi

Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman, ülke genelinde kategorilere göre uygulamaya başlanan kontrollü normalleşme döneminin ilçemiz esnafına olan etkisi ve bu dönemde herkesin yapması gerekenlerle ilgili açıklamalarda bulundu. Başkan Kocaman, yapmış olduğu açıklamada “Elde edilen son verilere göre ülkemiz genelinde, içinde bulunduğumuz ayın ilk haftasında kontrollü normalleşmeye gidileceği ifade edilmiş, ilimiz de yüksek riskli iller arasında bulunmuştu. Bu şekilde ilçemizdeki kafe ve restoranlara da müşteri kabulünün önü açılmış oldu” ifadelerini kullandı.

 ‘ESNAFIMIZ, DÜKKANINI KAPATMAK DURUMUNDA KALABİLİR’

Başkan Kocaman, açıklamasının devamında “İlk hafta içerisinde kafe ve restoranların açılması ile birlikte esnafımızın yüzünün gülmeye başladığını gördük. Yüzde 50 kapasite ile çalışmaya başlayan kafe ve restoranlardan çıkan halkımız, çevredeki diğer esnafları da gezmeye başladı. Kıpırdanma, esnafımızın ekonomik durumu açısından kuşkusuz iyi olacaktır. Fakat elde edilen son verilere göre ilimizin tekrar çok yüksek riskli iller arasına girdiğini görmekteyiz. Böyle giderse esnafımız, dükkanlarını tekrar kapatmak durumunda kalabilir” ifadelerine yer verdi.

 ‘KURALLARA HARFİYEN UYMALIYIZ’

Sözlerine son veren Başkan Kocaman, “Kırmızı, yani çok yüksek riskli iller arasında olmaya devam eder ve esnafımız tekrar dükkanını kapatmak zorunda kalırsa bu durum, ekonomik anlamda hiç de iyi olmayabilir. Bundan ötürü her birimizin korona virüsle mücadele kurallarına harfiyen uyması gerekiyor. Daha çok özveride bulunmamız önemli. Maskemizi doğru takmalı, temizliğimize daha fazla önem vermeli, insanlarla aramızdaki sosyal mesafeye daha çok dikkat etmeliyiz. Biz dikkat etmezsek daha kötü sonuçlarla karşı karşıya kalabiliriz. Bunu önlemek adına ricamız, her birimizin özveride bulunup virüsün yayılmasını önleme konusunda üzerine düşenden daha fazlasını yapmasıdır” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.