KOCAMAN ''KİRALAR ÇOK YÜKSEK''

Ekonomi 11.12.2018 - 16:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCAMAN ''KİRALAR ÇOK YÜKSEK''

2017 yılında temeli atılan Gölcük sanayi çarşısı gerçek sahibine teslim edildi diyen Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Necmi Kocaman; “Eksiği yanlışı bu saatten sonra konuşmanın bir yararı olmadığının düşüncesindeyiz. Dilerdik ki tüm esnafımız ekmek teknelerine kavuşması en büyük arzumuzdu. Bu yüksek kiralarla faaliyet gösteren pek çok esnafımız yeni sanayi çarşısına gitmemeyi düşünmektedir. Mevcut mal sahibi esnaflarımız bile sanayiden yeni işyerleri kiralamış ” dedi.

2017 yılında temeli atılan Gölcük sanayi çarşısı gerçek sahibine teslim edildi diyen Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Necmi Kocaman; “Eksiği yanlışı bu saatten sonra konuşmanın bir yararı olmadığının düşüncesindeyiz. Dilerdik ki tüm esnafımız ekmek teknelerine kavuşması en büyük arzumuzdu” dedi. TÜM ESNAFLAR ALABİLSEYDİ Gölcük Sanayi çarşının şehir dışına çıkartılması için yapılan çalışmalar sonucunda Gölcük Yazlık mevkiinde 2017 yılında temeli atılan yeni sanayi çarşısı yapılarak tamamlandı. Hak sahipleri iş yerlerini teslim aldılar. Yeni sanayi çarşısı ile ilgili bilgi veren Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman; “Yeni yapılan sanayi çarşımıza taşınmalar başlandı. Yani sanayi çarşımız artık gerçek sahiplerine teslim edildi. Gönül isterdi ki tüm esnaflarımız yeni sanayi çarşısındaki yerlerini alabilseydi. Fakat ekonomik koşullar nedeniyle iş yerlerini alamayan esnaflarımız var” dedi.  EKSİĞİ KONUŞMANIN ANLAMI YOK Geçmişle ilgili açıklama yapan Kocaman; “geçmişi olumsuz şekilde eleştirmenin yararı olmayacağının düşüncesindeyiz. Eksiği, yanlışı bu saatten sonra konuşmanın her hangi bir anlamı doğru olmadığını düşünüyoruz. Biz dilerdik ki tüm esnafımız ekmek teknelerine kavuşması en büyük arzumuzdu. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı iş yerlerine kavuşamayan arkadaşlarımızda oldu. Bu ay itibarı ile mal sahibi esnafımız ama kiracı konumundaki arkadaşlarımız iş yerlerine taşınmak için yeni bir heyecan yaşamaktalar. Bu durumda mal sahibi esnafların geneli mutlu konumundayken, kiracı konumunda olup kiraların yatırım amaçlı mal sahiplerince kiraların yüksek tutulması kiracı esnafımızı aşırı bir şekilde tedirgin etmektedir” dedi. KİRALAR ÇOK YÜKSEK Kiraların yüksek olduğunu belirten Başkan Kocaman; “Bu yüksek kiralarla faaliyet gösteren pek çok esnafımız yeni sanayi çarşısına gitmemeyi düşünmektedir. Mevcut mal sahibi esnaflarımız bile sanayiden yeni işyerleri kiralamış. Esnaflarımızda belediyenin belirtmiş olduğu 31-12 2018 e kadar yeni işyerlerine girme hazırlıklarını yapmaktadırlar. Biz esnaf odası olarak belediye ile yapmış olduğumuz istişare sonucunda eski yerlerinden çıkıp yeni sanayiye gelip ve belirtilen tarihe kadar taşınacaklarından ruhsat değişikliğinin ücreti alınmayacaktır. Bu bizim odamızın talebi sonrasından belediye tarafından kabul edilen bir uygulamadır. En küçük ruhsat değişikliği bin lira ile 5 bin lira arasında değişmektedir. Bu konuda belediyemize teşekkür ederiz” dedi.  KİRADAN DOLAYI TAŞINAMIYORLAR Mahalle arasındaki esnaflara değinen Başkan Kocaman; “Son olarak Mahalle aralarında bulunan ve sanayiye gelinmesini istenen esnaflarımız var. Bu esnaflarımızda kira bedellerinin yüksek olmasından dolayı gelemeyen esnaflarımız için gerekli kolaylığı sağlanması unsusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz” şeklinde açıklama yaptı.  Fahri Haner
2017 yılında temeli atılan Gölcük sanayi çarşısı gerçek sahibine teslim edildi diyen Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Necmi Kocaman; “Eksiği yanlışı bu saatten sonra konuşmanın bir yararı olmadığının düşüncesindeyiz. Dilerdik ki tüm esnafımız ekmek teknelerine kavuşması en büyük arzumuzdu. Bu yüksek kiralarla faaliyet gösteren pek çok esnafımız yeni sanayi çarşısına gitmemeyi düşünmektedir. Mevcut mal sahibi esnaflarımız bile sanayiden yeni işyerleri kiralamış ” dedi.

2017 yılında temeli atılan Gölcük sanayi çarşısı gerçek sahibine teslim edildi diyen Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar odası başkanı Necmi Kocaman; “Eksiği yanlışı bu saatten sonra konuşmanın bir yararı olmadığının düşüncesindeyiz. Dilerdik ki tüm esnafımız ekmek teknelerine kavuşması en büyük arzumuzdu” dedi.


TÜM ESNAFLAR ALABİLSEYDİ
Gölcük Sanayi çarşının şehir dışına çıkartılması için yapılan çalışmalar sonucunda Gölcük Yazlık mevkiinde 2017 yılında temeli atılan yeni sanayi çarşısı yapılarak tamamlandı. Hak sahipleri iş yerlerini teslim aldılar. Yeni sanayi çarşısı ile ilgili bilgi veren Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman; “Yeni yapılan sanayi çarşımıza taşınmalar başlandı. Yani sanayi çarşımız artık gerçek sahiplerine teslim edildi. Gönül isterdi ki tüm esnaflarımız yeni sanayi çarşısındaki yerlerini alabilseydi. Fakat ekonomik koşullar nedeniyle iş yerlerini alamayan esnaflarımız var” dedi. 

EKSİĞİ KONUŞMANIN ANLAMI YOK
Geçmişle ilgili açıklama yapan Kocaman; “geçmişi olumsuz şekilde eleştirmenin yararı olmayacağının düşüncesindeyiz. Eksiği, yanlışı bu saatten sonra konuşmanın her hangi bir anlamı doğru olmadığını düşünüyoruz. Biz dilerdik ki tüm esnafımız ekmek teknelerine kavuşması en büyük arzumuzdu. Ancak çeşitli nedenlerden dolayı iş yerlerine kavuşamayan arkadaşlarımızda oldu. Bu ay itibarı ile mal sahibi esnafımız ama kiracı konumundaki arkadaşlarımız iş yerlerine taşınmak için yeni bir heyecan yaşamaktalar. Bu durumda mal sahibi esnafların geneli mutlu konumundayken, kiracı konumunda olup kiraların yatırım amaçlı mal sahiplerince kiraların yüksek tutulması kiracı esnafımızı aşırı bir şekilde tedirgin etmektedir” dedi.

KİRALAR ÇOK YÜKSEK
Kiraların yüksek olduğunu belirten Başkan Kocaman; “Bu yüksek kiralarla faaliyet gösteren pek çok esnafımız yeni sanayi çarşısına gitmemeyi düşünmektedir. Mevcut mal sahibi esnaflarımız bile sanayiden yeni işyerleri kiralamış. Esnaflarımızda belediyenin belirtmiş olduğu 31-12 2018 e kadar yeni işyerlerine girme hazırlıklarını yapmaktadırlar. Biz esnaf odası olarak belediye ile yapmış olduğumuz istişare sonucunda eski yerlerinden çıkıp yeni sanayiye gelip ve belirtilen tarihe kadar taşınacaklarından ruhsat değişikliğinin ücreti alınmayacaktır. Bu bizim odamızın talebi sonrasından belediye tarafından kabul edilen bir uygulamadır. En küçük ruhsat değişikliği bin lira ile 5 bin lira arasında değişmektedir. Bu konuda belediyemize teşekkür ederiz” dedi. 

KİRADAN DOLAYI TAŞINAMIYORLAR
Mahalle arasındaki esnaflara değinen Başkan Kocaman; “Son olarak Mahalle aralarında bulunan ve sanayiye gelinmesini istenen esnaflarımız var. Bu esnaflarımızda kira bedellerinin yüksek olmasından dolayı gelemeyen esnaflarımız için gerekli kolaylığı sağlanması unsusunda yetkilileri göreve çağırıyoruz” şeklinde açıklama yaptı. 

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.