LASTİK İŞ
ismail

'KOCAMAN MERDİVEN ALTI TATLICILARINI UYARDI !

Ekonomi 14.05.2019 - 21:00, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

'KOCAMAN MERDİVEN ALTI TATLICILARINI UYARDI !

Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman "Ramazan ayında peydahlanan seyyar tatlıcıların, Sağlık yönünden büyük bir tehlike olan Merdiven altı tatlı satımının ve önüne geçilmeli.."dedi

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile sokakta tatlı satan seyyar ve satıcılara yönelik açıklama yapan Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman; “öncelikle herkes işini yapsın. Ramazan ayında peydahlanan seyyar tatlıcıların, Sağlık yönünden büyük bir tehlike olan Merdiven altı tatlı satımının önüne geçilmeli” dedi.  Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile sokakta tatlı satan seyyar ve satıcılara yönelik tepki göstererek açıklama yapan Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman; “Ramazan ayıyla birlikte Merdiven altı Tatlı satışı yapan kişilerin artması nedeniyle Pastahane ve Tatlıcı işyeri işleten Vergi, sigorta, kira, stopaj ödeyen sürekli hijyenliğini takip edilen Esnafımız mağdur olmaktadırlar. Maliye kaydı yok, Belediye ruhsatı yok, sağlık ilçe tarım hijyen belgeleri yok, yasal hiçbir işleve sahip olmadan merdiven altı tabiriyle üretilen tatlıların piyasada satılması haksızlık ve adaletsizliğe neden olmaktadır bu konuda halkımızın da ne olduğu belli olmayan sağlık koşullarının yerinde olmayan tatlılardan almamaları sabit işin uzmanı pastahane yada tatlıcılardan almalarının her açıdan yararlı olacağını belirtti. Başkan Kocaman, haksız rekabetten öte her yıl ramazan öncesi piyasaya hiçbir resmi kayıt ve benzeri işleri olmayan merdiven altı tatlıcıların sağlığa ve ekonomiye dolayısıyla ilçe esnafıma zarar vermektedirler. Herkes haddini bilecek tatlıcı tatlısını satacak tamirci tamirini edecek bu işin gerçek sorumluları Devletine yükümlülüklerini yerine getiren kira vergi stopaj, sigorta elektrik su ve benzeri işler yanı sıra iş istihdamına katkı sağlayan esnafımız mağdur edilmesine asla göz yummayacağı. Tatlıcı esnaflarımızın bu konuda ki şikayetleri Belediyemize ve zabıta birimlerimize aktarılmış olup gereken kontrollerin sıklaştırılması hususunu Belediye zabıtamız, Vergi Dairemiz ile Tarım müdürlüğümüzden talep etmekteyiz” şeklinde konuştu. Fahri Haner
Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman "Ramazan ayında peydahlanan seyyar tatlıcıların, Sağlık yönünden büyük bir tehlike olan Merdiven altı tatlı satımının ve önüne geçilmeli.."dedi

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile sokakta tatlı satan seyyar ve satıcılara yönelik açıklama yapan Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman; “öncelikle herkes işini yapsın. Ramazan ayında peydahlanan seyyar tatlıcıların, Sağlık yönünden büyük bir tehlike olan Merdiven altı tatlı satımının önüne geçilmeli” dedi. 

Mübarek Ramazan ayının gelmesi ile sokakta tatlı satan seyyar ve satıcılara yönelik tepki göstererek açıklama yapan Gölcük Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman; “Ramazan ayıyla birlikte Merdiven altı Tatlı satışı yapan kişilerin artması nedeniyle Pastahane ve Tatlıcı işyeri işleten Vergi, sigorta, kira, stopaj ödeyen sürekli hijyenliğini takip edilen Esnafımız mağdur olmaktadırlar. Maliye kaydı yok, Belediye ruhsatı yok, sağlık ilçe tarım hijyen belgeleri yok, yasal hiçbir işleve sahip olmadan merdiven altı tabiriyle üretilen tatlıların piyasada satılması haksızlık ve adaletsizliğe neden olmaktadır bu konuda halkımızın da ne olduğu belli olmayan sağlık koşullarının yerinde olmayan tatlılardan almamaları sabit işin uzmanı pastahane yada tatlıcılardan almalarının her açıdan yararlı olacağını belirtti.

Başkan Kocaman, haksız rekabetten öte her yıl ramazan öncesi piyasaya hiçbir resmi kayıt ve benzeri işleri olmayan merdiven altı tatlıcıların sağlığa ve ekonomiye dolayısıyla ilçe esnafıma zarar vermektedirler. Herkes haddini bilecek tatlıcı tatlısını satacak tamirci tamirini edecek bu işin gerçek sorumluları Devletine yükümlülüklerini yerine getiren kira vergi stopaj, sigorta elektrik su ve benzeri işler yanı sıra iş istihdamına katkı sağlayan esnafımız mağdur edilmesine asla göz yummayacağı. Tatlıcı esnaflarımızın bu konuda ki şikayetleri Belediyemize ve zabıta birimlerimize aktarılmış olup gereken kontrollerin sıklaştırılması hususunu Belediye zabıtamız, Vergi Dairemiz ile Tarım müdürlüğümüzden talep etmekteyiz” şeklinde konuştu.

Fahri Haner

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.