Kocaman “Esnafın olmadığı yerde hiç bir şey olmaz”

Asayiş 21.08.2013 - 08:47, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Kocaman “Esnafın olmadığı yerde hiç bir şey olmaz”

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri ve Partililer esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman'ı ziyaret etti. Kocaman “Esnafın olmadığı yerde hiç Bir şey olmaz” dedi.

CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Belediye Başkan Aday adayı Fahrettin Büyükoğlu, İl genel Meclis Üyeleri, Meclis Üyeleri, kadın Kolları başkanı ve Parti yöneticileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman'ı ziyaret etti. Kocaman esnafın istek ve taleplerini Milletvekili Akar'a iletti.  ESNAF İÇİN PROJE ÜRETİN Kocaman “Esnafın olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Sokak ve caddeler karanlığa bürünür. Belediye başkanlığına kim aday olacaksa esnaf için proje üretmesi gerekiyor. Esnafın boynunu AVM ler büküyor. Tüm esnafı içine alacak büyük AVM gerekiyor.  OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ Vatandaşı en çok çarşı içindeki otoparkın rahatsız ettiğini belirten Kocaman “Vatandaş çarşıya alışverişe iniyor. Aracını park ediyor yemeğini yiyor, alışverişini yapıyor ondan sonra otoparka daha çok ücret veriyor. Gölcüksporu zaten en çok esnaf destekliyor. Otopark sorununa çözüm bulmalısınız” dedi.  EKİM'DE KOOPERATİFİ KURUYORUZ Gölcük Sanayi çarşısı için Ekim ayında kooperatifin kurulacağını belirten Kocaman “belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş'in katıldığı sanayi esnafı ile kahvaltı programı düzenledik. Başkan arsanın hazır olduğunu TOKİ'nin modern bir sanayi sitesi yapacağını bizzat söyledi. Gölcük sanayi çarşısı için kooperatifi Ekim ayında kuracağız. 250 dükkanlı modern bir sanayi çarşısı olacak. TOKİ ödeme planını kalıcı işyerleri gibi yapacak. Esnafın kredi çekip böyle bir yer yaptırma imkanı yok. Neredeyse tüm esnafın bankalarla ilgili sorunları var” dedi.  CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar “Otoparklar arkıt yasa ile Büyükşehirlere geçti. Bununla ilgili soru önergesi verdik ancak yapılabilecek Bir şey yok. Büyükşehir istediği sokak ve caddeyi otopark olarak kiraya verebiliyor. Esnafın canlanması için elimizden geleni yaparız. Sanayi çarşısı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceğiz. Çözüm noktasında da elimizden geleni yapacağız” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP ilçe Başkanı İsmet İşeri ve Partililer esnaf ve sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman'ı ziyaret etti. Kocaman “Esnafın olmadığı yerde hiç Bir şey olmaz” dedi.
CHP Kocaeli Milletvekili Haydar Akar, CHP İlçe Başkanı İsmet İşeri, Belediye Başkan Aday adayı Fahrettin Büyükoğlu, İl genel Meclis Üyeleri, Meclis Üyeleri, kadın Kolları başkanı ve Parti yöneticileri Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman'ı ziyaret etti. Kocaman esnafın istek ve taleplerini Milletvekili Akar'a iletti. 

ESNAF İÇİN PROJE ÜRETİN

Kocaman “Esnafın olmadığı yerde hiç bir şey olmaz. Sokak ve caddeler karanlığa bürünür. Belediye başkanlığına kim aday olacaksa esnaf için proje üretmesi gerekiyor. Esnafın boynunu AVM ler büküyor. Tüm esnafı içine alacak büyük AVM gerekiyor. 

OTOPARK SORUNU ÇÖZÜLMELİ

Vatandaşı en çok çarşı içindeki otoparkın rahatsız ettiğini belirten Kocaman “Vatandaş çarşıya alışverişe iniyor. Aracını park ediyor yemeğini yiyor, alışverişini yapıyor ondan sonra otoparka daha çok ücret veriyor. Gölcüksporu zaten en çok esnaf destekliyor. Otopark sorununa çözüm bulmalısınız” dedi. 

EKİM'DE KOOPERATİFİ KURUYORUZ

Gölcük Sanayi çarşısı için Ekim ayında kooperatifin kurulacağını belirten Kocaman “belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş'in katıldığı sanayi esnafı ile kahvaltı programı düzenledik. Başkan arsanın hazır olduğunu TOKİ'nin modern bir sanayi sitesi yapacağını bizzat söyledi. Gölcük sanayi çarşısı için kooperatifi Ekim ayında kuracağız. 250 dükkanlı modern bir sanayi çarşısı olacak. TOKİ ödeme planını kalıcı işyerleri gibi yapacak. Esnafın kredi çekip böyle bir yer yaptırma imkanı yok. Neredeyse tüm esnafın bankalarla ilgili sorunları var” dedi. 

CHP Kocaeli milletvekili Haydar Akar “Otoparklar arkıt yasa ile Büyükşehirlere geçti. Bununla ilgili soru önergesi verdik ancak yapılabilecek Bir şey yok. Büyükşehir istediği sokak ve caddeyi otopark olarak kiraya verebiliyor. Esnafın canlanması için elimizden geleni yaparız. Sanayi çarşısı esnafını ziyaret ederek sorunlarını dinleyeceğiz. Çözüm noktasında da elimizden geleni yapacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.