LASTİK İŞ
ismail

KOCATÜRK ''İHTİYACINIZ KADAR ALIŞ VERİŞ YAPIN''

Ekonomi 16.03.2020 - 15:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCATÜRK ''İHTİYACINIZ KADAR ALIŞ VERİŞ YAPIN''

TÜKODER Başkanı Çetin Kocatürk, Corona virüsü ile ilgili fazla alış veriş yapan tüketiciyi uyardı. Kocatürk “Tüketici bilincinin ne kadar önemli olduğunu corona virüsü konusunda da gördük. Bilinçsizce davranıp bir anda market raflarının boşalmasına yol açtık. Halbuki bilinçli tüketici ihtiyacı kadar alış veriş yaparak stokçulara, fiyat artışı na fırsat vermez, tüketimden gelen gücünü kullanır”dedi.

TÜKETİCİ GÜNÜ Başkan Kocatürk “15 Mart Tüketici Haklarının korunması amacıyla Birleşmiş Milletler Kararı ile Dünya Tüketici Hakları günü ilan edilmiştir. Dünyada ve ülkemizde yasalar tek başına tüketicinin korunması için yeterli değildir. Tüketici bilincinin geliştirilmesi, önemlidir. Bunun içinde tüketici örgütlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Tüketicinin bilinçlenmesi ve örgütlenmesi için Tükoder otuz yıldır emek eksenli hak mücadelesi vermektedir”dedi.  İHTİYACINIZ KADAR ALIŞ VERİŞ YAPIN Kocatürk “Tüketici bilincinin ne kadar önemli olduğunu corona virüsü konusunda da gördük. Bilinçsizce davranıp bir anda market raflarının boşalmasına yol açtık. Halbuki bilinçli tüketici ihtiyacı kadar alış veriş yaparak stokçulara, fiyat artışı na fırsat vermez, tüketimden gelen gücünü kullanır.  Corona virüsü halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarında camilerde, AVM lerde, umumi tuvaletlerde, okullarda, ve umuma açık yerlerde halkın kullanabileceği anti bakteriyel el temizleme jeli konulmalıdır”dedi.  HÜKÜMET EVLERE ÜCRETSİZ DAĞITMALI Başkan Kocatürk “Maske, kolonya, antibakteriyal jel gibi steril malzemeler den oluşan paketler, Merkezi hükümet ve belediyeler işbirliği ile evlere ücretsiz dağıtımının sağlanmasını talep ediyoruz.  Başkasının kullandığı elektriğin bedelini ödemek istemiyoruz, bu nedenle elektrik kayıp kaçak bedelinin faturalardan kaldırılması için yasal düzenlemenin acilen yapılmasını talep ediyoruz.  Elektrik doğalgaz su tüketicinin temel ihtiyacıdır. Asgari ücretli ve emeklilere indirimli fiyat uygulanmasını, Asgari ücretli ve emeklilerin yapılan zamlar karşısında eriyen maaşlarının yeniden artırılmasını talep ediyoruz”dedi. 
TÜKODER Başkanı Çetin Kocatürk, Corona virüsü ile ilgili fazla alış veriş yapan tüketiciyi uyardı. Kocatürk “Tüketici bilincinin ne kadar önemli olduğunu corona virüsü konusunda da gördük. Bilinçsizce davranıp bir anda market raflarının boşalmasına yol açtık. Halbuki bilinçli tüketici ihtiyacı kadar alış veriş yaparak stokçulara, fiyat artışı na fırsat vermez, tüketimden gelen gücünü kullanır”dedi.

TÜKETİCİ GÜNÜ
Başkan Kocatürk “15 Mart Tüketici Haklarının korunması amacıyla Birleşmiş Milletler Kararı ile Dünya Tüketici Hakları günü ilan edilmiştir. Dünyada ve ülkemizde yasalar tek başına tüketicinin korunması için yeterli değildir. Tüketici bilincinin geliştirilmesi, önemlidir. Bunun içinde tüketici örgütlerinin güçlendirilmesi gerekmektedir. Tüketicinin bilinçlenmesi ve örgütlenmesi için Tükoder otuz yıldır emek eksenli hak mücadelesi vermektedir”dedi. 

İHTİYACINIZ KADAR ALIŞ VERİŞ YAPIN
Kocatürk “Tüketici bilincinin ne kadar önemli olduğunu corona virüsü konusunda da gördük. Bilinçsizce davranıp bir anda market raflarının boşalmasına yol açtık. Halbuki bilinçli tüketici ihtiyacı kadar alış veriş yaparak stokçulara, fiyat artışı na fırsat vermez, tüketimden gelen gücünü kullanır. 
Corona virüsü halk sağlığını tehdit etmeye devam ediyor. Bu nedenle kamu kurum ve kuruluşlarında camilerde, AVM lerde, umumi tuvaletlerde, okullarda, ve umuma açık yerlerde halkın kullanabileceği anti bakteriyel el temizleme jeli konulmalıdır”dedi. 

HÜKÜMET EVLERE ÜCRETSİZ DAĞITMALI
Başkan Kocatürk “Maske, kolonya, antibakteriyal jel gibi steril malzemeler den oluşan paketler, Merkezi hükümet ve belediyeler işbirliği ile evlere ücretsiz dağıtımının sağlanmasını talep ediyoruz. 
Başkasının kullandığı elektriğin bedelini ödemek istemiyoruz, bu nedenle elektrik kayıp kaçak bedelinin faturalardan kaldırılması için yasal düzenlemenin acilen yapılmasını talep ediyoruz. 
Elektrik doğalgaz su tüketicinin temel ihtiyacıdır. Asgari ücretli ve emeklilere indirimli fiyat uygulanmasını, Asgari ücretli ve emeklilerin yapılan zamlar karşısında eriyen maaşlarının yeniden artırılmasını talep ediyoruz”dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.