LASTİK İŞ

KOCATÜRK ''KART DOLANDIRICILARINA DİKKAT EDİN''

Gündem 15.06.2020 - 15:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCATÜRK ''KART DOLANDIRICILARINA DİKKAT EDİN''

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, yeni kredi destek paketlerini kullanarak vatandaşı dolandırmaya çalışan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk,  yeni kredi destek paketlerini söyleyerek tüketicileri kandırmaya ve dolandırmaya çalışan kişilere karşı dikkatli olunmasında fayda olduğunu ifade etti. Başkan Kocatürk, “Tüketiciyi Koruma Derneği olarak korona virüs nedeniyle hükümet tarafından açıklanan kredilerle ilgili olarak tüketicilerimize bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Bu süreçte kredi paketleri açıklandığı zaman dolandırıcıların harekete geçtiğini gördük” dedi. DİKKATLİ OLUNMALI Başkan Kocatürk, “Dolandırıcılar, ilk olarak tüketici ile ilgili bilgileri buluyor ve sonrasında kendilerine banka çalışanı süsü vererek tüketici ile konuşmaya başlıyor. Kredi destek paketlerini fırsat bilen dolandırıcılar, kendilerini banka çalışanı olarak karşısındaki kişiye tanıtıyor ve tüketiciyi dolandırmaya çalışıyor. Bu konuda da tüketicilerimizi uyarmak istiyorum. Dolandırıcılar, tüketiciye kredi tahsis edildiği, kredi kartı limitinin arttırıldığı şeklinde bilgiler vererek tüketicinin telefonuna gelen şifreyi tüketiciden istiyor ve bu şifrenin verilmesi ile birlikte hesap, dolandırıcılar tarafından boşaltılıyor. Bu duruma karşı kesinlikle dikkatli olunmalı” dedi. KİMLİK BİLGİLERİMİZİ HİÇ KİMSE İLE PAYLAŞMAMALIYIZ Başkan Kocatürk, açıklamasının sonunda “Buna benzer bir olay geçtiğimiz günlerde yaşandı ve emekli bir vatandaşımızın, kimlik bilgileri verilerek ikna edilmesi sonucunda hesabı boşaltıldı. Tüketicilerimiz, kendilerini bankadan aradıklarını söyleyen kişilere itibar etmemeli. Kredi kartı tanımlama, kredi verilmesi gibi konularda hiçbir zaman kimliğimiz veya kullandığımız kart hakkında bilgi vermemeliyiz. Telefonumuza bir şifre gelirse tüketici olarak sadece bankamızı aramalı veya banka şubesine gitmeliyiz. Bizim birer tüketici olarak bilinçli olmamız gerekir. Bu tür durumlarda, kimlik bilgilerini isteyenlere karşı kesinlikle dikkat edilmeli ve kimlik bilgilerimizi hiç kimse ile paylaşmamalıyız” dedi.
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, yeni kredi destek paketlerini kullanarak vatandaşı dolandırmaya çalışan kişilere karşı dikkatli olunması gerektiğini dile getirdi.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk,  yeni kredi destek paketlerini söyleyerek tüketicileri kandırmaya ve dolandırmaya çalışan kişilere karşı dikkatli olunmasında fayda olduğunu ifade etti. Başkan Kocatürk, “Tüketiciyi Koruma Derneği olarak korona virüs nedeniyle hükümet tarafından açıklanan kredilerle ilgili olarak tüketicilerimize bazı uyarılarda bulunmak istiyorum. Bu süreçte kredi paketleri açıklandığı zaman dolandırıcıların harekete geçtiğini gördük” dedi.

DİKKATLİ OLUNMALI
Başkan Kocatürk, “Dolandırıcılar, ilk olarak tüketici ile ilgili bilgileri buluyor ve sonrasında kendilerine banka çalışanı süsü vererek tüketici ile konuşmaya başlıyor. Kredi destek paketlerini fırsat bilen dolandırıcılar, kendilerini banka çalışanı olarak karşısındaki kişiye tanıtıyor ve tüketiciyi dolandırmaya çalışıyor. Bu konuda da tüketicilerimizi uyarmak istiyorum. Dolandırıcılar, tüketiciye kredi tahsis edildiği, kredi kartı limitinin arttırıldığı şeklinde bilgiler vererek tüketicinin telefonuna gelen şifreyi tüketiciden istiyor ve bu şifrenin verilmesi ile birlikte hesap, dolandırıcılar tarafından boşaltılıyor. Bu duruma karşı kesinlikle dikkatli olunmalı” dedi.
KİMLİK BİLGİLERİMİZİ HİÇ KİMSE İLE PAYLAŞMAMALIYIZ
Başkan Kocatürk, açıklamasının sonunda “Buna benzer bir olay geçtiğimiz günlerde yaşandı ve emekli bir vatandaşımızın, kimlik bilgileri verilerek ikna edilmesi sonucunda hesabı boşaltıldı. Tüketicilerimiz, kendilerini bankadan aradıklarını söyleyen kişilere itibar etmemeli. Kredi kartı tanımlama, kredi verilmesi gibi konularda hiçbir zaman kimliğimiz veya kullandığımız kart hakkında bilgi vermemeliyiz. Telefonumuza bir şifre gelirse tüketici olarak sadece bankamızı aramalı veya banka şubesine gitmeliyiz. Bizim birer tüketici olarak bilinçli olmamız gerekir. Bu tür durumlarda, kimlik bilgilerini isteyenlere karşı kesinlikle dikkat edilmeli ve kimlik bilgilerimizi hiç kimse ile paylaşmamalıyız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.