KOCATÜRK ''SERBİS, TÜKETİCİLER İÇİN FAYDALI''

Gündem 26.07.2020 - 15:34, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOCATÜRK ''SERBİS, TÜKETİCİLER İÇİN FAYDALI''

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, tüketicilerin yetkili servis arama konusunda hizmete konan Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, 1 Temmuz itibariyle hizmete giren Servis Bilgi Sistemi ile ilgili olarak dün çeşitli bilgiler verdi. Başkan Kocatürk, konu hakkında yaptığı açıklamada “Ticaret Bakanlığı’nın Servis Bilgi Sistemi Projesi (SERBİS) kapsamında, üretici ve ithalatçıların, tüketicilere satış sonrası hizmet sundukları yetkili servis istasyonlarına ilişkin bilgilere doğru ve kolay bir şekilde erişim sağlanmasını temin etmek amacıyla hazırlandı. Yetkili olmadığı halde kendilerini yetkili servis gibi tanıtan ve hizmet sağlayan servisler, hem tüketici mağduriyetlerine yol açıyor hem de firmaların ticari itibarlarına ve marka değerlerine zarar veriyor. Bu anlamda, yetkili servis bilgilerine güvenilir bir platformdan doğru bir şekilde erişim sağlanması da büyük bir önem taşıyor” dedi.  ‘DOĞRU DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR SİSTEM’ Açıklamalarına devam eden Kocatürk, “Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Servis Bilgi Sistemi’nin (SERBİS) tanıtım toplantısı, geçtiğimiz günlerde elektronik ortamda gerçekleştirildi. Bu internet sitesi, doğru düşünülmüş bir sistem olarak göze çarpıyor. Siteye giriş yaparak arızalı ürününüzün markası ve cinsini yazıyor, bulunduğunuz il ve ilçeyi de belirterek sorgulama yapabiliyorsunuz. Bu sorgulama neticesinde, ilde ve ilçede bulunan yetkili servisler karşınıza çıkıyor. Yani bu internet sitesi ile birlikte artık internette yetkili servis aramaya gerek kalmayacak. SERBİS’te ürünümüzle ilgili bilgileri girdiğimiz zaman yetkili servis noktası karşımıza çıkacak. Üretici ve ithalatçı firmalar, SERBİS’te bulunan yetkili servis listesini güncel tutmak zorundalar. Uygulama 1 Temmuz’da başladı” dedi.  ‘SERVİS BİLGİLERİ SORGULANABİLİYOR’ Başkan Kocatürk, açıklamasının sonunda “Sitede ayrıca satış sonrası hizmetler ile ilgili bilgilendirmeler ve servisler ile ilgili sıkça sorulan soru ve cevaplar da var. Tüm TÜKODER şubelerimiz, bulundukları bölgelerde yetkili servise ulaşmak isteyen tüketicilerimize, www.serbis.gov.tr adresinden servis telefon ve adreslerine ulaşabilecekleri yönünde bilgilendirmeler yapabilir. Yine biz de bu konuda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ticaret Bakanlığı veri tabanında yer alan bilgiler esas alınarak hazırlanan bu site, üretici firmaların kendileri tarafından sisteme kaydedilen yetkili servis bilgilerini sorgulama imkanı sağlıyor. Bu gerçekten çok önemli bir hizmet. Bizler de bu konuda böyle bir çalışma yapılmasından memnunuz. Tüm tüketicilerimize bu konuda bilgiler vermeye hazırız. İsteyen tüm vatandaşlarımız, dernek binamıza gelerek tüketici hakları ve bu konu ile ilgili bilgileri her zaman alabilir” dedi.
Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, tüketicilerin yetkili servis arama konusunda hizmete konan Servis Bilgi Sistemi (SERBİS) hakkında açıklamalarda bulundu.

Tüketiciyi Koruma Derneği (TÜKODER) Gölcük Şubesi Başkanı Çetin Kocatürk, 1 Temmuz itibariyle hizmete giren Servis Bilgi Sistemi ile ilgili olarak dün çeşitli bilgiler verdi. Başkan Kocatürk, konu hakkında yaptığı açıklamada “Ticaret Bakanlığı’nın Servis Bilgi Sistemi Projesi (SERBİS) kapsamında, üretici ve ithalatçıların, tüketicilere satış sonrası hizmet sundukları yetkili servis istasyonlarına ilişkin bilgilere doğru ve kolay bir şekilde erişim sağlanmasını temin etmek amacıyla hazırlandı. Yetkili olmadığı halde kendilerini yetkili servis gibi tanıtan ve hizmet sağlayan servisler, hem tüketici mağduriyetlerine yol açıyor hem de firmaların ticari itibarlarına ve marka değerlerine zarar veriyor. Bu anlamda, yetkili servis bilgilerine güvenilir bir platformdan doğru bir şekilde erişim sağlanması da büyük bir önem taşıyor” dedi.

 ‘DOĞRU DÜŞÜNÜLMÜŞ BİR SİSTEM’
Açıklamalarına devam eden Kocatürk, “Ticaret Bakanlığı tarafından oluşturulan Servis Bilgi Sistemi’nin (SERBİS) tanıtım toplantısı, geçtiğimiz günlerde elektronik ortamda gerçekleştirildi. Bu internet sitesi, doğru düşünülmüş bir sistem olarak göze çarpıyor. Siteye giriş yaparak arızalı ürününüzün markası ve cinsini yazıyor, bulunduğunuz il ve ilçeyi de belirterek sorgulama yapabiliyorsunuz. Bu sorgulama neticesinde, ilde ve ilçede bulunan yetkili servisler karşınıza çıkıyor. Yani bu internet sitesi ile birlikte artık internette yetkili servis aramaya gerek kalmayacak. SERBİS’te ürünümüzle ilgili bilgileri girdiğimiz zaman yetkili servis noktası karşımıza çıkacak. Üretici ve ithalatçı firmalar, SERBİS’te bulunan yetkili servis listesini güncel tutmak zorundalar. Uygulama 1 Temmuz’da başladı” dedi.

 ‘SERVİS BİLGİLERİ SORGULANABİLİYOR’
Başkan Kocatürk, açıklamasının sonunda “Sitede ayrıca satış sonrası hizmetler ile ilgili bilgilendirmeler ve servisler ile ilgili sıkça sorulan soru ve cevaplar da var. Tüm TÜKODER şubelerimiz, bulundukları bölgelerde yetkili servise ulaşmak isteyen tüketicilerimize, www.serbis.gov.tr adresinden servis telefon ve adreslerine ulaşabilecekleri yönünde bilgilendirmeler yapabilir. Yine biz de bu konuda elimizden gelen tüm gayreti göstereceğiz. Ticaret Bakanlığı veri tabanında yer alan bilgiler esas alınarak hazırlanan bu site, üretici firmaların kendileri tarafından sisteme kaydedilen yetkili servis bilgilerini sorgulama imkanı sağlıyor. Bu gerçekten çok önemli bir hizmet. Bizler de bu konuda böyle bir çalışma yapılmasından memnunuz. Tüm tüketicilerimize bu konuda bilgiler vermeye hazırız. İsteyen tüm vatandaşlarımız, dernek binamıza gelerek tüketici hakları ve bu konu ile ilgili bilgileri her zaman alabilir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.