KOGACE BAŞKANI GÜROL, KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Kocaeli 26.01.2016 - 12:25, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KOGACE BAŞKANI GÜROL, KURTULMUŞ İLE GÖRÜŞTÜ

Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Medyadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Ordu’da görüştü. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 16 Ocak tarihinin Basın Onur Günü olarak ilan edilmesini talep etti

KURTULMUŞ’LA ORDU’DA GÖRÜŞTÜLER Türk medyasının ve Anadolu’daki yerel yayıncıların sorunlarını içeren bir sunumun yapıldığı Kurtulmuş’a, sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir de dosya verildi. Kurtulmuş’a iletilen sorunlardan birisi de Resmi ilan fiyatlarının artmaması oldu. Basın İlan Kurumu’nun (BİK) gazetelerden aldığı resmi ilan komisyonunun yüksek oluşu da Kurtulmuş’a iletilen sorunlar arasında yer aldı. Kurtulmuş, sorunları bildiğini ve çözümü için gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Karaca, görüşmenin ardından Kurtulmuş ile Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür plaketi verdi.   “16 OCAK’I TÜM YURT KUTLASIN” TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ayrıca Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a, Türk Basın tarihi açısından 16 Ocak 1923 tarihinin önemini dile getirerek, ” Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak 60 ilimizden gelen cemiyet başkanlarımız ile geçtiğimiz hafta Kocaeli’deki etkinliklere katıldık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923 tarihinde dönemin önemli gazetecileri ile İzmit Av Köşkünde gerçekleştirdi. Cumhuriyet rejimine geçişin ilk açıklamasını yazılmamak kaydı ile gazetecilere aktardı. Bu nedenle 16 Ocak tarihine çok önemsiyoruz. Bu tarihin ülke genelinde Basın Onur Günü olarak kutlanmasını talep ediyoruz” dedi.   “ÇETİN’DEN KURTULMUŞ’A HEDİYE” Ordu Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleşen toplantı da ayrıca söz alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu üyesi Çetin Gürol, ”Genel Başkanımın da belirttiği gibi Türk basın tarihi açısından 16 Ocak 1923 tarihi çok önemlidir. Ulu önderin gazetecilere verdiği önemi ortaya koymaktadır. Gazeteciler ile ilgili birçok gün var. Ancak 16 Ocak tarihi çok önemli. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak bu konuda uzun yıllardır çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 2 yıldır da TGF çatısı altındaki cemiyetlerimizin başkanları ve yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştiriyoruz” dedi. Ardından Başkan Çetin Gürol, İzmit’in sembolü pişmaniye ve cemiyet radyosunu hediye etti. *********************  
Türkiye Gazeteciler Federasyonu (TGF) Yönetim Kurulu, Medyadan Sorumlu Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş ile Ordu’da görüştü. TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca, 16 Ocak tarihinin Basın Onur Günü olarak ilan edilmesini talep etti

KURTULMUŞ’LA ORDU’DA GÖRÜŞTÜLER

Türk medyasının ve Anadolu’daki yerel yayıncıların sorunlarını içeren bir sunumun yapıldığı Kurtulmuş’a, sorunları ve çözüm önerilerini içeren bir de dosya verildi. Kurtulmuş’a iletilen sorunlardan birisi de Resmi ilan fiyatlarının artmaması oldu. Basın İlan Kurumu’nun (BİK) gazetelerden aldığı resmi ilan komisyonunun yüksek oluşu da Kurtulmuş’a iletilen sorunlar arasında yer aldı. Kurtulmuş, sorunları bildiğini ve çözümü için gayret sarf ettiklerini dile getirdi. Karaca, görüşmenin ardından Kurtulmuş ile Ordu Valisi İrfan Balkanlıoğlu’na teşekkür plaketi verdi.

 

“16 OCAK’I TÜM YURT KUTLASIN”

TGF Genel Başkanı Yılmaz Karaca ayrıca Başbakan Yardımcısı Kurtulmuş’a, Türk Basın tarihi açısından 16 Ocak 1923 tarihinin önemini dile getirerek, ” Türkiye Gazeteciler Federasyonu olarak 60 ilimizden gelen cemiyet başkanlarımız ile geçtiğimiz hafta Kocaeli’deki etkinliklere katıldık. Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün hayatında ilk ve tek basın toplantısını 16 Ocak 1923 tarihinde dönemin önemli gazetecileri ile İzmit Av Köşkünde gerçekleştirdi. Cumhuriyet rejimine geçişin ilk açıklamasını yazılmamak kaydı ile gazetecilere aktardı. Bu nedenle 16 Ocak tarihine çok önemsiyoruz. Bu tarihin ülke genelinde Basın Onur Günü olarak kutlanmasını talep ediyoruz” dedi.

 

“ÇETİN’DEN KURTULMUŞ’A HEDİYE”

Ordu Gazeteciler Cemiyetinde gerçekleşen toplantı da ayrıca söz alan Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti Başkanı ve TGF Yönetim Kurulu üyesi Çetin Gürol, ”Genel Başkanımın da belirttiği gibi Türk basın tarihi açısından 16 Ocak 1923 tarihi çok önemlidir. Ulu önderin gazetecilere verdiği önemi ortaya koymaktadır. Gazeteciler ile ilgili birçok gün var. Ancak 16 Ocak tarihi çok önemli. Kocaeli Gazeteciler Cemiyeti olarak bu konuda uzun yıllardır çeşitli etkinlikler gerçekleştiriyoruz. 2 yıldır da TGF çatısı altındaki cemiyetlerimizin başkanları ve yöneticilerinin katılımı ile gerçekleştiriyoruz” dedi. Ardından Başkan Çetin Gürol, İzmit’in sembolü pişmaniye ve cemiyet radyosunu hediye etti.

*********************

 
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.