KOLAY PARA KAZANMANIN YOLU DİLENMEK

Gündem 20.01.2020 - 15:08, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOLAY PARA KAZANMANIN YOLU DİLENMEK

İlçemizde dilenciler soğuk havalara rağmen küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaşın vicdanına oynamaya devam ediyor. Cumhuriyet Caddesinde yine bir anne çocuğunu kullanarak yoldan geçen vatandaşlardan para toplamaya çalıştı.

İlçemizin en büyük problemlerinden biri olan dilenciler her köşe başında insanların duygularını suiistimal ederek para dilenmeye devam ediyor. En kolay para kazanma yöntemini tercih eden dilenciler özellikle kış gününde kucaklarına aldıkları çocukları kullanıyor. SOKAKTA ÇALIŞAN VE DİLENCİ ÇOCUK GÖRMEK İSTEMİYORUZ Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı tüm toplantılarda  “Sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili çalışma başlattık. Dilenen bir çocuğu artık ilimizde görmek istemiyoruz. Bu konuda ailelerin artık daha duyarlı hale gelebilmesi ve vatandaşlarımızın sokakta çalışan, dilenen çocuklardan bir şey satın almaması ve yardım yapmaması konusunda hassasiyetlerini bekliyoruz. Siz Muhtarlarımızın, basın mensuplarından da Kocaeli halkını bu konuda duyarlı hale getirmek için bu çalışmamıza destek olmanızı bekliyoruz. Çünkü hep birlikte mücadele verebilirsek başarılı olabiliriz. Daha önce görev yaptığım Mersin'de çok yoğun bir çalışmayla sokakta çalışan, dilenen çocuk sorununu ortadan kaldırmıştık. Kocaeli'de de bunu mutlaka ortadan kaldırmak durumundayız. Çünkü sokaklar çocuklar için tehlikelidir. Bu konuda kamuoyunun daha duyarlı hale gelmesi gerekiyor.” HER KÖŞE BAŞINDA DİLENCİ İlçemizde hemen hemen her cadde ve sokaklarda görmeye alıştığımız dilenciler en çok 19 Mayıs Caddesini tercih ediyor. Kucaklarında küçük çocuklar ile vatandaşlardan para dilenen dilencilerde en çok dikkat çeken nokta ise kucaklarında ki çocukların uzun saatler uyuyor olması. İlçemizin en işlek caddesi olan 19 Mayıs Caddesi’nde hemen hemen her gün bir dilenci görmek mümkün. Kucaklarında küçük çocukları ile gün boyunca vatandaşlardan para dilenen dilenci kadınlarda en çok dikkat çeken konu ise gün boyu kucaklarında fazla hareket etmeden uyuyan çocuklar oluyor.  Normal şartlarda günde en fazla 2-3 saat uyumaları gereken çocukların daha uzun saatler uyuduğunu ve bu konuda çocuklarsa acaba ilaç mı veriliyor soruları akıllarına gelen vatandaşlar konu hakkında şu sözleri dile getirdiler. Vatandaşlar, “ İlçemizde son yıllarda dilencilerde ciddi bir artış var ve bu konuda alınan önlemleri görsekte ne yazık ki önüne geçilemiyor. Bizim bu konuda en çok kafamıza takılan bu çocuklar ne kadar bu kadar çok uyuyor? Normalde günde 2-3 saat uyuyan çocuklar ne oluyordu bu kadar uzun saatler uyuyor. Yetkililer dilenciler ile ilgili çalışma yaparken bu konuyu da araştırmaları gerekiyor” dediler. ÇOCUKLARA YAZIK Konu ile ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar, “Havalar soğumaya başladıkça kucaklarındaki çocuklarla dışarı çıkıp insanının vicdanını sömürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Kucaklarındaki çocuklara yazın ayrı, kışın ayrı acıyoruz. Bir insan para için çocuğunu nasıl kullanır? Yetkililerin bu konuyla ilgili önlemlerini sıklaştırmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.
İlçemizde dilenciler soğuk havalara rağmen küçük yaştaki çocukları kullanarak vatandaşın vicdanına oynamaya devam ediyor. Cumhuriyet Caddesinde yine bir anne çocuğunu kullanarak yoldan geçen vatandaşlardan para toplamaya çalıştı.

İlçemizin en büyük problemlerinden biri olan dilenciler her köşe başında insanların duygularını suiistimal ederek para dilenmeye devam ediyor. En kolay para kazanma yöntemini tercih eden dilenciler özellikle kış gününde kucaklarına aldıkları çocukları kullanıyor.

SOKAKTA ÇALIŞAN VE DİLENCİ ÇOCUK GÖRMEK İSTEMİYORUZ
Kocaeli Valisi Hüseyin Aksoy, yaptığı tüm toplantılarda  “Sokakta çalışan ve dilenen çocuklarla ilgili çalışma başlattık. Dilenen bir çocuğu artık ilimizde görmek istemiyoruz. Bu konuda ailelerin artık daha duyarlı hale gelebilmesi ve vatandaşlarımızın sokakta çalışan, dilenen çocuklardan bir şey satın almaması ve yardım yapmaması konusunda hassasiyetlerini bekliyoruz. Siz Muhtarlarımızın, basın mensuplarından da Kocaeli halkını bu konuda duyarlı hale getirmek için bu çalışmamıza destek olmanızı bekliyoruz. Çünkü hep birlikte mücadele verebilirsek başarılı olabiliriz. Daha önce görev yaptığım Mersin'de çok yoğun bir çalışmayla sokakta çalışan, dilenen çocuk sorununu ortadan kaldırmıştık. Kocaeli'de de bunu mutlaka ortadan kaldırmak durumundayız. Çünkü sokaklar çocuklar için tehlikelidir. Bu konuda kamuoyunun daha duyarlı hale gelmesi gerekiyor.”

HER KÖŞE BAŞINDA DİLENCİ
İlçemizde hemen hemen her cadde ve sokaklarda görmeye alıştığımız dilenciler en çok 19 Mayıs Caddesini tercih ediyor. Kucaklarında küçük çocuklar ile vatandaşlardan para dilenen dilencilerde en çok dikkat çeken nokta ise kucaklarında ki çocukların uzun saatler uyuyor olması.

İlçemizin en işlek caddesi olan 19 Mayıs Caddesi’nde hemen hemen her gün bir dilenci görmek mümkün. Kucaklarında küçük çocukları ile gün boyunca vatandaşlardan para dilenen dilenci kadınlarda en çok dikkat çeken konu ise gün boyu kucaklarında fazla hareket etmeden uyuyan çocuklar oluyor.  Normal şartlarda günde en fazla 2-3 saat uyumaları gereken çocukların daha uzun saatler uyuduğunu ve bu konuda çocuklarsa acaba ilaç mı veriliyor soruları akıllarına gelen vatandaşlar konu hakkında şu sözleri dile getirdiler. Vatandaşlar, “ İlçemizde son yıllarda dilencilerde ciddi bir artış var ve bu konuda alınan önlemleri görsekte ne yazık ki önüne geçilemiyor. Bizim bu konuda en çok kafamıza takılan bu çocuklar ne kadar bu kadar çok uyuyor? Normalde günde 2-3 saat uyuyan çocuklar ne oluyordu bu kadar uzun saatler uyuyor. Yetkililer dilenciler ile ilgili çalışma yaparken bu konuyu da araştırmaları gerekiyor” dediler.

ÇOCUKLARA YAZIK
Konu ile ilgili açıklamada bulunan vatandaşlar, “Havalar soğumaya başladıkça kucaklarındaki çocuklarla dışarı çıkıp insanının vicdanını sömürmekten başka bir şey yapmıyorlar. Kucaklarındaki çocuklara yazın ayrı, kışın ayrı acıyoruz. Bir insan para için çocuğunu nasıl kullanır? Yetkililerin bu konuyla ilgili önlemlerini sıklaştırmalarını istiyoruz” şeklinde konuştular.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.