LASTİK İŞ
ismail

''KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR''

05.01.2021 - 14:45, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

''KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR''

Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği tarafından yaklaşık bir yıldan beri fakir, fukara, yaşlı, hasta ve yetimlere sıcak yemek veriliyor. Günlük 500 kişiye yemek veren dernek başkanı Seyfettin Öztürk “bu sayı her gün artıyor"dedi

90 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Seyfettin Öztürk ve yönetimi ile birlikte Gölcük Kavaklı Mahallesinde Kendi Hizmet binasını yaptı. Dernek Kültür binasının yapımının ardından derneğin iki katın Gölcük Müftülüğüne bedelsiz olarak tahsis etti. Müftülük tarafında bu binanın iki katında 04- 06 yaş çocuklarına kur-an eğitimi veriyor. Dernek yönetimi dernek bünyesinde yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yapmaya devam ediyor. Bu yardımların yanı sıra dernek binasını alt kısmında aşevi yapıldı. Aşevi Gölcük Belediye  Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un destekleri ile fakir, fukara, yaşlı, hasta ve yetimlere ailede bulunan kişi başı sayısına göre sıcak vermeye başladı. Yılda yaklaşık 90 bin kişiye sıcak yemek dernek tarafından veriliyor.   KAYMAKAMIMIZ VE BAŞKANIMIZ DESTEK VERİYOR Dernek çalışmaları ile ilgili kısa bir açıklama yapan Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma Dayanışma Kültür Öztürk;             “derneğimizin kuruluşunun ardından Gölcük Kavaklı Mahallesinde kendi kültür binamızı 2014 Haziran ayında tamamladık. Derneğimizin ilçemize faydalı olması için biz yönetim olarak çalışmalar yaptık. Çalışmalarımızın sonucunda binamızın iki katını ilçe müftülüğümüze kur-an kursu için tahsis ettik. Dernek binamızın alt kısmında Aş pişirilmesi mutfak yaptık. Mutfağımız yapımı tamamlandıktan sonra 18 Ocak 2020 tarihinde Hasene Derneği, Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut’un destekleri ile ilçemizdeki fakir, fukara, yaşlı, hasta ve yetimlere sıcak yemek evlere ailede kişi sayısına göre sefer tasları ile dağıtımını yapmaya başladık. Bu güne kadar toplam 90 bin vatandaşımıza sıcak yemek verdik. Bu sayının artışı devam ediyor” dedi.   KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR Derneğin daha fazla hizmet verebilmesin için vakıfa dönmesini belirten Başkan Öztürk;  “dernek olarak vatandaşlarımıza hizmet olarak yetersiz kalınabilir. Bundan dolayı biz yönetim olarak derneğimizin vakıfa dönülmesi için kararı aldık. Aldığımız kararının ardından işlemlerimizi başlattık. Ocak Ayın 24 de görülecek mahkeme sonucunda derneğimiz Ziyaretliler Vakfı olarak daha geniş kapsamlı hizmet vereceğinden eminim. Ben burada tüm Gölcüklü hemşerilerimize sesleniyorum, komşusu aç iken tok yatan bizden değil hadisini okumalarını istiyorum. Sadece edebiyat yapmayalım. Çevresinde sıcak aş a ihtiyacı olan kardeşlerimizi bize bildirmelerini rica ediyorum” şeklinde ifade etti.   Fahri Haner   
Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma Dayanışma Kültür ve Eğitim Derneği tarafından yaklaşık bir yıldan beri fakir, fukara, yaşlı, hasta ve yetimlere sıcak yemek veriliyor. Günlük 500 kişiye yemek veren dernek başkanı Seyfettin Öztürk “bu sayı her gün artıyor"dedi

90 BİN KİŞİYE SICAK YEMEK

Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma Dayanışma ve Kültür Derneği başkanı Seyfettin Öztürk ve yönetimi ile birlikte Gölcük Kavaklı Mahallesinde Kendi Hizmet binasını yaptı. Dernek Kültür binasının yapımının ardından derneğin iki katın Gölcük Müftülüğüne bedelsiz olarak tahsis etti. Müftülük tarafında bu binanın iki katında 04- 06 yaş çocuklarına kur-an eğitimi veriyor. Dernek yönetimi dernek bünyesinde yardıma muhtaç ailelere gıda yardımı yapmaya devam ediyor. Bu yardımların yanı sıra dernek binasını alt kısmında aşevi yapıldı. Aşevi Gölcük Belediye  Başkanı Ali Yıldırım Sezer ve Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un destekleri ile fakir, fukara, yaşlı, hasta ve yetimlere ailede bulunan kişi başı sayısına göre sıcak vermeye başladı. Yılda yaklaşık 90 bin kişiye sıcak yemek dernek tarafından veriliyor.

 

KAYMAKAMIMIZ VE BAŞKANIMIZ DESTEK VERİYOR

Dernek çalışmaları ile ilgili kısa bir açıklama yapan Gölcük Ziyaretliler Yardımlaşma Dayanışma Kültür Öztürk;             “derneğimizin kuruluşunun ardından Gölcük Kavaklı Mahallesinde kendi kültür binamızı 2014 Haziran ayında tamamladık. Derneğimizin ilçemize faydalı olması için biz yönetim olarak çalışmalar yaptık. Çalışmalarımızın sonucunda binamızın iki katını ilçe müftülüğümüze kur-an kursu için tahsis ettik. Dernek binamızın alt kısmında Aş pişirilmesi mutfak yaptık. Mutfağımız yapımı tamamlandıktan sonra 18 Ocak 2020 tarihinde Hasene Derneği, Gölcük Belediye Başkanımız Ali Yıldırım Sezer, Gölcük Kaymakamımız Cengiz Karabulut’un destekleri ile ilçemizdeki fakir, fukara, yaşlı, hasta ve yetimlere sıcak yemek evlere ailede kişi sayısına göre sefer tasları ile dağıtımını yapmaya başladık. Bu güne kadar toplam 90 bin vatandaşımıza sıcak yemek verdik. Bu sayının artışı devam ediyor” dedi.

 

KOMŞUSU AÇKEN TOK YATAN BİZDEN DEĞİLDİR

Derneğin daha fazla hizmet verebilmesin için vakıfa dönmesini belirten Başkan Öztürk;  “dernek olarak vatandaşlarımıza hizmet olarak yetersiz kalınabilir. Bundan dolayı biz yönetim olarak derneğimizin vakıfa dönülmesi için kararı aldık. Aldığımız kararının ardından işlemlerimizi başlattık. Ocak Ayın 24 de görülecek mahkeme sonucunda derneğimiz Ziyaretliler Vakfı olarak daha geniş kapsamlı hizmet vereceğinden eminim. Ben burada tüm Gölcüklü hemşerilerimize sesleniyorum, komşusu aç iken tok yatan bizden değil hadisini okumalarını istiyorum. Sadece edebiyat yapmayalım. Çevresinde sıcak aş a ihtiyacı olan kardeşlerimizi bize bildirmelerini rica ediyorum” şeklinde ifade etti.

 

Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.