LASTİK İŞ
ismail

KÖPRÜLÜ KAVŞAK İHALESİ YENİDEN YAPILACAK

Gündem 21.09.2019 - 13:42, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KÖPRÜLÜ KAVŞAK İHALESİ YENİDEN YAPILACAK

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel’de D-130 üzerinde Köprülü Kavşak inşaatını yapan firmanın iş hakkını fesih etti.

Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından Karamürsel D-130 karayolu üzerinde Karamürsel otogar ve kent merkezi bağlantısını sağlamak amacıyla köprülü kavşak ve battı çıktı çalışmasını yapan firmanın şartları yerine getirememesi nedeniyle iş hakkını fesih etti. Karamürsel köprülü kavşak ve battı çıktı inşaatı için yeniden ihaleye çıkılacak   41 MİLYONA İHALE EDİLMİŞTİ   Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel de kent trafiğini rahatlatmak ve ulaşımda aksaklık yaşanmaması için Karamürsel D-130 karayolu üzerine köprülü kavşak ve battı çıktı yapılması için ihaleye çıkmıştı. İhaleyi 41 milyon bedelle Sed-Yol /Alsa inşaat ortaklığı kazanmıştı.   ŞARTLARI YERİNE GETİRMEDİ Karamürsel kent meydanı köprülü kavşağı 08.05.2018 tarihinde yuklenici firmaya is yeri teslimi yapilarak çalışmalar başlatıldı.  18 Ocak 2019 tarihine gelindiğinde resmi gazetede yayınlanan kanun ile idarelerden alınan ihaleleri yapan müteahhit lere yaptiklari işi tasfiye etme imkanı getirdi. Ancak  Hazine ve Maliye bakanlığından onay şartı arandı. İlgili firma bu yasadan yararlanmak istedi ve şubat 2019 da dilekçesini verdi ve işi durdurdu. 26 Temmuz 2018’de Hazine ve Maliye bakanlığı yapım işinin feshini uygun bulmadı.Bunun üzerine Büyükşehir yüklenici firmaya işe kaldığı yerden devam etmesini istedi.Büyükşehir, yüklenici firmaya gelip işe başlaması için uyarı yazıları yazdı. Büyükşehir , en son yapım işleri genel şartnamesi gereğince 10 gün içinde işin tamamını kapsayacak şekilde işi bitirmeye yönelik çalışma  başlatmasi için firmaya ihtar çekti. Son olarak büyükşehir Belediyesi 16 Eylül de yüklenici firma işi bitirmeye yönelik bir çalışma yapmadığı sahada tespit ederek, yasa ve yönetmeliğin verdiği yetki ile firmanın iş hakkı fesh edildi.   YENİDEN İHALE EDİLECEK Büyükşehir Belediyesi , ilgili yasal mevzuatın sona ermesinin ardından Karamürsel Köprülü Kavşak ve Battı çıktı inşaatının tamamlanmadı için yeniden ihaleye çıkacak.
Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel’de D-130 üzerinde Köprülü Kavşak inşaatını yapan firmanın iş hakkını fesih etti.

Kocaeli Büyükşehir belediyesi tarafından Karamürsel D-130 karayolu üzerinde Karamürsel otogar ve kent merkezi bağlantısını sağlamak amacıyla köprülü kavşak ve battı çıktı çalışmasını yapan firmanın şartları yerine getirememesi nedeniyle iş hakkını fesih etti. Karamürsel köprülü kavşak ve battı çıktı inşaatı için yeniden ihaleye çıkılacak

 

41 MİLYONA İHALE EDİLMİŞTİ

 

Bilindiği üzere Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Karamürsel de kent trafiğini rahatlatmak ve ulaşımda aksaklık yaşanmaması için Karamürsel D-130 karayolu üzerine köprülü kavşak ve battı çıktı yapılması için ihaleye çıkmıştı. İhaleyi 41 milyon bedelle Sed-Yol /Alsa inşaat ortaklığı kazanmıştı.

 

ŞARTLARI YERİNE GETİRMEDİ

Karamürsel kent meydanı köprülü kavşağı 08.05.2018 tarihinde yuklenici firmaya is yeri teslimi yapilarak çalışmalar başlatıldı.  18 Ocak 2019 tarihine gelindiğinde resmi gazetede yayınlanan kanun ile idarelerden alınan ihaleleri yapan müteahhit lere yaptiklari işi tasfiye etme imkanı getirdi. Ancak  Hazine ve Maliye bakanlığından onay şartı arandı. İlgili firma bu yasadan yararlanmak istedi ve şubat 2019 da dilekçesini verdi ve işi durdurdu. 26 Temmuz 2018’de Hazine ve Maliye bakanlığı yapım işinin feshini uygun bulmadı.Bunun üzerine Büyükşehir yüklenici firmaya işe kaldığı yerden devam etmesini istedi.Büyükşehir, yüklenici firmaya gelip işe başlaması için uyarı yazıları yazdı. Büyükşehir , en son yapım işleri genel şartnamesi gereğince 10 gün içinde işin tamamını kapsayacak şekilde işi bitirmeye yönelik çalışma  başlatmasi için firmaya ihtar çekti. Son olarak büyükşehir Belediyesi 16 Eylül de yüklenici firma işi bitirmeye yönelik bir çalışma yapmadığı sahada tespit ederek, yasa ve yönetmeliğin verdiği yetki ile firmanın iş hakkı fesh edildi.

 

YENİDEN İHALE EDİLECEK

Büyükşehir Belediyesi , ilgili yasal mevzuatın sona ermesinin ardından Karamürsel Köprülü Kavşak ve Battı çıktı inşaatının tamamlanmadı için yeniden ihaleye çıkacak.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.