LASTİK İŞ

KORONAVİRÜS DENETİMİ YAPILDI

Gündem 22.07.2020 - 11:46, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KORONAVİRÜS DENETİMİ YAPILDI

İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine 'Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler' konulu genelge gönderdi. Genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı-iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek ilçemizde denetimler yapıldı.

  Kontrollü sosyal hayat döneminde ‘Koronavirüs Bilim Kurulu’ tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla 81 il valiliğinin talimatlandırıldığı belirtildi. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Ekipleri, Gölcük Belediyesi Zabıta Ekipleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak ilçemizde denetleme yaptı.  İŞ YERLERİ DENETLENDİ Genelgeye göre; ticari taksiler, pazar yerleri,  şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, park/piknik alanları vb. yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile  ve tematik parklarda, denetimler gerçekleştirildi. İşyeri sahipleri ve kurallara uymayan müşteriler uyarıldı. ULAŞIM ARAÇLARI DENETLENDİ Denetim Ekipleri başta şehir içi ya da şehirler arası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu halka açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlarda denetim yaptı. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.  
İçişleri Bakanlığı, 81 İl Valiliğine 'Covid-19 Tedbirleri Kapsamında Denetimler' konulu genelge gönderdi. Genelgede, kontrollü sosyal hayat döneminde, salgınla mücadelenin genel prensipleri olan temizlik, maske ve mesafe kurallarının yanı sıra her bir faaliyet alanı-iş kolu için alınması gereken önlemler ayrı ayrı belirlenerek ilçemizde denetimler yapıldı.

 

Kontrollü sosyal hayat döneminde ‘Koronavirüs Bilim Kurulu’ tarafından belirlenerek yayımlanan rehberlerde yer alan kurallara ve alınması gereken önlemlere ilişkin sorumlulukların yerine getirilip getirilmediğinin düzenli olarak denetlenmesi amacıyla 81 il valiliğinin talimatlandırıldığı belirtildi. Bunun üzerine İlçe Emniyet Müdürlüğü, İlçe Jandarma Ekipleri, Gölcük Belediyesi Zabıta Ekipleri ve İlçe Sağlık Müdürlüğü ekipleri koordineli olarak ilçemizde denetleme yaptı. 

İŞ YERLERİ DENETLENDİ
Genelgeye göre; ticari taksiler, pazar yerleri,  şehir içi ve şehirler arası toplu ulaşım araçları, camiler, lokanta, restoran, kafe, kahvehane, kıraathane, kafeterya, kır bahçesi, çay bahçesi, sahil bantları, dernek lokalleri, düğün ve nikah yapılan yerler, internet kafe/salon ve elektronik oyun yerleri, berber/kuaför/güzellik merkezi, alışveriş merkezleri, park/piknik alanları vb. yerler, yüzme havuzu, hamam, sauna, kaplıca, SPA ve spor merkezleri ile  ve tematik parklarda, denetimler gerçekleştirildi. İşyeri sahipleri ve kurallara uymayan müşteriler uyarıldı.

ULAŞIM ARAÇLARI DENETLENDİ
Denetim Ekipleri başta şehir içi ya da şehirler arası toplu ulaşım araçları olmak üzere vatandaşların toplu olarak bulunduğu halka açık park, bahçe, meydan, cadde, sokak ve benzeri yerlerde maske, fiziki mesafe ve bu alanlarda denetim yaptı. Kurallara uymayanlara cezai işlem uygulandı.


 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.