KÖSELE İSTİFA DİLEKÇESİNİ VERDİ !

Gölcük 04.08.2017 - 12:28, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KÖSELE İSTİFA DİLEKÇESİNİ VERDİ !

Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifa dilekçesini verdiği belirtildi.

Oramiral Kösele ile birlikte Koramiral Şükrü Korlu'Nun da istifa dilekçesini sunduğu ifade edildi. Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün haberine göre;İlk kez siyaset ağırlıklı Yüksek Askeri Şûra gerçekleşti ve tarihinde yine ilk kez kendisinden kıdemli ve yüksek rütbede komutanlar bulunmasına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na korgeneral atandı. 3 yıllık rütbe bekleme süresini doldurmadığı için yasa gereği emekli edilemeyen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu istifa dilekçesi verip siyasete sorun çıkarmadı. SÖZCÜ'nün görüştüğü bazı komutanlar da bir oramiralin, kendisinden düşük rütbede, kıdemde bulunan komutanın emrinde çalışmasının uygun olmadığını, iki komutanın da istifa ederek kendilerine yakışanı yaptıklarını belirttiler. Kendisinden kıdemli 4 komutanın önüne geçirilip, hem de korgeneral rütbesinde olmasına rağmen Adnan Özbal'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi büyük sürpriz oldu. Özbal'ın kimliğine, kişiliğine kimsenin diyeceği yok. Ama kendinden kıdemli ve üst rütbede isimler bulunmasına rağmen Özbal'ın getirilişinin disiplini bozacağı endişesi yaşanıyordu. 3 yıllık görev süresini doldurmadığı için emekliye sevk edilemeyen Oramiral Veysel Kösele'nin Genelkurmay'da bir göreve getirilmesi konuşuldu. Ancak Kösele bunu uygun bulmadı ve istifa yolunu seçti. 40. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de, emrindeki komutanların Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanmasına tepki gösterip 6 ay sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı olacakken istifa etmişti.
Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele'nin istifa dilekçesini verdiği belirtildi.

Oramiral Kösele ile birlikte Koramiral Şükrü Korlu'Nun da istifa dilekçesini sunduğu ifade edildi.

Sözcü Gazetesi yazarı Saygı Öztürk'ün haberine göre;İlk kez siyaset ağırlıklı Yüksek Askeri Şûra gerçekleşti ve tarihinde yine ilk kez kendisinden kıdemli ve yüksek rütbede komutanlar bulunmasına rağmen Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na korgeneral atandı. 3 yıllık rütbe bekleme süresini doldurmadığı için yasa gereği emekli edilemeyen Donanma Komutanı Oramiral Veysel Kösele ile Kuzey Deniz Saha Komutanı Koramiral Şükrü Korlu istifa dilekçesi verip siyasete sorun çıkarmadı.
SÖZCÜ'nün görüştüğü bazı komutanlar da bir oramiralin, kendisinden düşük rütbede, kıdemde bulunan komutanın emrinde çalışmasının uygun olmadığını, iki komutanın da istifa ederek kendilerine yakışanı yaptıklarını belirttiler.
Kendisinden kıdemli 4 komutanın önüne geçirilip, hem de korgeneral rütbesinde olmasına rağmen Adnan Özbal'ın Deniz Kuvvetleri Komutanlığı'na getirilmesi büyük sürpriz oldu. Özbal'ın kimliğine, kişiliğine kimsenin diyeceği yok. Ama kendinden kıdemli ve üst rütbede isimler bulunmasına rağmen Özbal'ın getirilişinin disiplini bozacağı endişesi yaşanıyordu. 3 yıllık görev süresini doldurmadığı için emekliye sevk edilemeyen Oramiral Veysel Kösele'nin Genelkurmay'da bir göreve getirilmesi konuşuldu. Ancak Kösele bunu uygun bulmadı ve istifa yolunu seçti. 40. Donanma Komutanı Oramiral Nusret Güner de, emrindeki komutanların Balyoz soruşturması kapsamında tutuklanmasına tepki gösterip 6 ay sonra Deniz Kuvvetleri Komutanı olacakken istifa etmişti.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.