LASTİK İŞ

KOTO BARIŞ'I İSTEMİYOR

Gündem 27.12.2016 - 13:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOTO BARIŞ'I İSTEMİYOR

KOTO Yönetim Kurulu toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrasında basına ve kamuoyuna bir açıklama metni gönderildi.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu, olağan toplantısına saat 10.30’da başladı. Semih Barış'sız ilk resmi yönetim kurulu toplantısında odanın bundan sonraki süreci ve başkanın kim olacağı konuşuldu. Yaklaşık 2 saat süren gergin toplantı sonucunda kamuoyuna açıklama yapıldı.   Açıklamada: "21 Aralık 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün odamıza ulaşan inceleme raporunda, Sayın Semih Barış’ın istifa dilekçesini geri alma ve görevine devam etmesinin ilgili mevzuata göre mümkün olmadığı net bir dille ifade edildiğinden, Sayın Barış’ın yönetim kurulu üyeliği sona ermiştir. Sayın Barış’ın şahsına yönelik başkanlıktan kaynaklanan tüm görevlendirme ve yetkilerinin iptali yapılmış ve ilgili kurumlara bildirilmiştir. İlgili raporda; dönemin genel sekreter vekili Figen Dilaver imzalı 29.08.2016 tarihli ve 011/166 Sayılı bir yazıyla Kocaeli İzmit 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurularak ve organ seçimleri hakkındaki yönetmeliğin 36. Maddesi belirtilerek, Oda yönetim kurulunda boş olan 5 asil ve 10 yedek üye eksikliğinin seçimle 09.09.2016 tarihinde tamamlandığı, yargı gözetiminde seçimlerin yapıldığı, kesinleştiği ve geçerli olduğu vurgulanmaktadır. Sayın Semih Barış’ın son günlerde basında yer alan açıklamaları, kişisel görüşlerini yansıtmakta olup, odanın kurumsal görüşünü ifade etmemektedir. Saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.
KOTO Yönetim Kurulu toplantısı yaklaşık 2 saat sürdü. Toplantı sonrasında basına ve kamuoyuna bir açıklama metni gönderildi.

Kocaeli Ticaret Odası Yönetim Kurulu, olağan toplantısına saat 10.30’da başladı. Semih Barış'sız ilk resmi yönetim kurulu toplantısında odanın bundan sonraki süreci ve başkanın kim olacağı konuşuldu. Yaklaşık 2 saat süren gergin toplantı sonucunda kamuoyuna açıklama yapıldı.

 

Açıklamada:

"21 Aralık 2016 tarihinde Gümrük ve Ticaret Bakanlığı İç Ticaret Genel Müdürlüğü’nün odamıza ulaşan inceleme raporunda, Sayın Semih Barış’ın istifa dilekçesini geri alma ve görevine devam etmesinin ilgili mevzuata göre mümkün olmadığı net bir dille ifade edildiğinden, Sayın Barış’ın yönetim kurulu üyeliği sona ermiştir.

Sayın Barış’ın şahsına yönelik başkanlıktan kaynaklanan tüm görevlendirme ve yetkilerinin iptali yapılmış ve ilgili kurumlara bildirilmiştir.

İlgili raporda; dönemin genel sekreter vekili Figen Dilaver imzalı 29.08.2016 tarihli ve 011/166 Sayılı bir yazıyla Kocaeli İzmit 1. İlçe Seçim Kurulu Başkanlığı’na başvurularak ve organ seçimleri hakkındaki yönetmeliğin 36. Maddesi belirtilerek, Oda yönetim kurulunda boş olan 5 asil ve 10 yedek üye eksikliğinin seçimle 09.09.2016 tarihinde tamamlandığı, yargı gözetiminde seçimlerin yapıldığı, kesinleştiği ve geçerli olduğu vurgulanmaktadır.

Sayın Semih Barış’ın son günlerde basında yer alan açıklamaları, kişisel görüşlerini yansıtmakta olup, odanın kurumsal görüşünü ifade etmemektedir.

Saygıyla duyurulur" ifadelerine yer verildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.