LASTİK İŞ
ismail

KOÜ ALİ ÖZBAY MYO 4 YILLIK OLUYOR

Eğitim 03.01.2018 - 14:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KOÜ ALİ ÖZBAY MYO 4 YILLIK OLUYOR

Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, okulun 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.

Gürson, yaptığı açıklamada, kültür ve sanat ağırlıklı faaliyetleriyle çok özel bir yere sahip olan Ali Özbay MYO'nun şu anda Kuyumculuk ve Takı Tasarımı ile Seramik Cam ve Çinicilik olmak üzere 2 programda eğitim verdiğini söyledi.   Bölümlere olan ilgi her yıl artıyor Bölümlerine olan ilginin her geçen yıl arttığını ve şu anda 230 öğrencilerinin olduğunu dile getiren Gürson, "Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kuyumculukla ilgili programda okulumuzun 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi konusunda gerekli direktifleri verdiler. Biz de gerekli program hazırlıklarımızı başlattık." diye konuştu.  Gürson, bu dönüşüm sürecinin 2 yılı bulacağını belirterek, "Açmayı planladığımız Toplumsal Sorunlar Merkezi'nde azınlık sorunları, kadın sorunları ve göç sonrası istihdam gibi önemli konularda projeler geliştirilecek. Bunun yanı sıra marka ve tasarım alanında açacağımız programlarla da bu alanda söz sahibi merkezlerden biri olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.   Eserleri sergileme imkanı Ayrıca kültür ve sanat ağırlık bir okul olmanın getirdiği sorumlulukla hareket ettiklerini fade eden Gürson, tarihi evlerin bulunduğu Yalı Mahallesi'nde Gölcük Belediyesi tarafından okulun kullanımına verilen bir evde, kuyumculuk ve seramikle ilgili eserleri de sergileme imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.
Kocaeli Üniversitesi Değirmendere Ali Özbay Meslek Yüksekokulu Müdürü Doç. Dr. Poyraz Gürson, okulun 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi için çalışmalara başladıklarını söyledi.
Gürson, yaptığı açıklamada, kültür ve sanat ağırlıklı faaliyetleriyle çok özel bir yere sahip olan Ali Özbay MYO'nun şu anda Kuyumculuk ve Takı Tasarımı ile Seramik Cam ve Çinicilik olmak üzere 2 programda eğitim verdiğini söyledi.
 
Bölümlere olan ilgi her yıl artıyor
Bölümlerine olan ilginin her geçen yıl arttığını ve şu anda 230 öğrencilerinin olduğunu dile getiren Gürson, "Rektörümüz Prof. Dr. Sadettin Hülagü, kuyumculukla ilgili programda okulumuzun 4 yıllık Uygulamalı Bilimler Yüksekokulu'na dönüştürülmesi konusunda gerekli direktifleri verdiler. Biz de gerekli program hazırlıklarımızı başlattık." diye konuştu. 
Gürson, bu dönüşüm sürecinin 2 yılı bulacağını belirterek, "Açmayı planladığımız Toplumsal Sorunlar Merkezi'nde azınlık sorunları, kadın sorunları ve göç sonrası istihdam gibi önemli konularda projeler geliştirilecek. Bunun yanı sıra marka ve tasarım alanında açacağımız programlarla da bu alanda söz sahibi merkezlerden biri olmayı hedefliyoruz" ifadelerini kullandı.
 
Eserleri sergileme imkanı
Ayrıca kültür ve sanat ağırlık bir okul olmanın getirdiği sorumlulukla hareket ettiklerini fade eden Gürson, tarihi evlerin bulunduğu Yalı Mahallesi'nde Gölcük Belediyesi tarafından okulun kullanımına verilen bir evde, kuyumculuk ve seramikle ilgili eserleri de sergileme imkanı bulacaklarını sözlerine ekledi.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.