KOVİD-19 DENETİMİ YAPILIYOR

Sağlık 16.10.2020 - 11:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

KOVİD-19 DENETİMİ YAPILIYOR

İçişleri Bakanlığı koordinesinde, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimi gerçekleştiriliyor. Denetimlere Kaymakam Cengiz Karabulut ve başkan yardımcıları da katıldı.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Çin’de görülmeye başlayan ve ülkemizde de 11 Mart tarihinde ilk vakanın görülmesinin ardından önlemlerin alınmaya başlandığı koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve bilinci arttırmak için ülkemiz genelinde, periyodik olarak denetimler gerçekleştiriliyor. Söz konusu denetimlerde, iş yerlerinde uyulması gereken kurallar esnaflara iletiliyor, bu alanlarda bulunan kişilere de gerekli bilgiler verilerek hastalığa karşı önlemin ciddi şekilde alınması gerektiği ifade ediliyor. Dün de bu kapsamda ilçemizdeki bazı sokaklarda denetimler gerçekleştirildi.  ESNAF VE VATANDAŞA BİLGİLER VERİLDİ Denetimler Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un yanı sıra; Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Nuri Barış, İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Dr. Metin Durmuş ve zabıta personelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde Cumhuriyet Caddesi, 67. Sokak gibi birçok noktada denetimler yapıldı. Denetimlerde esnaflara maske kullanımı, dezenfektan bulundurma, uyarıcı yazılar ve yapıştırmaların ilgili noktalarda bulunması konularında bilgiler verildi.  ‘AMACIMIZ, SÜRECİ EN AZ ZAYİATLA ATLATMAK’ Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, yapmış olduğu açıklamada “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın ve işletme sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Belediye Başkan Yardımcımız, kamu görevlileri ve ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri denetimler yapıyor. Denetimlerdeki amacımız, Covid-19 sürecinde kuralların üst seviye uygulanması ve pandemi sürecini en az zayiatla atlatabilmek için tedbirlere uyulması konusunda rehberlik yapmaktır. Bu doğrultuda da sadece bugüne münhasır değil, birçok ekiple her gün denetim yapılıyor. Şu ana kadar 17 binin üzerinde denetim gerçekleştirdik. Ekiplerimiz her gün sahada. Belediyemiz, güvenlik güçlerimiz, diğer kurum temsilcilerimiz denetimlerini sürdürüyor ve vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Amacımız, ilçemizde pandemi sürecini, aldığımız tedbirlerle birlikte en az zayiatla atlatabilmektir” dedi.
İçişleri Bakanlığı koordinesinde, ülke genelinde yeni tip koronavirüs (Kovid-19) denetimi gerçekleştiriliyor. Denetimlere Kaymakam Cengiz Karabulut ve başkan yardımcıları da katıldı.

Geçtiğimiz yılın son günlerinde Çin’de görülmeye başlayan ve ülkemizde de 11 Mart tarihinde ilk vakanın görülmesinin ardından önlemlerin alınmaya başlandığı koronavirüs salgınının yayılmasını önlemek ve bilinci arttırmak için ülkemiz genelinde, periyodik olarak denetimler gerçekleştiriliyor. Söz konusu denetimlerde, iş yerlerinde uyulması gereken kurallar esnaflara iletiliyor, bu alanlarda bulunan kişilere de gerekli bilgiler verilerek hastalığa karşı önlemin ciddi şekilde alınması gerektiği ifade ediliyor. Dün de bu kapsamda ilçemizdeki bazı sokaklarda denetimler gerçekleştirildi.

 ESNAF VE VATANDAŞA BİLGİLER VERİLDİ

Denetimler Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut’un yanı sıra; Gölcük Belediye Başkan Yardımcısı Fikret Ormancıoğlu, Kaymakamlık Yazı İşleri Müdürü Lütfü Yılmaz, Gölcük Belediyesi Zabıta Müdürü Mehmet Nuri Barış, İlçe Sağlık Müdürlüğü Personeli Dr. Metin Durmuş ve zabıta personelinin katılımı ile gerçekleştirildi. Yapılan denetimlerde Cumhuriyet Caddesi, 67. Sokak gibi birçok noktada denetimler yapıldı. Denetimlerde esnaflara maske kullanımı, dezenfektan bulundurma, uyarıcı yazılar ve yapıştırmaların ilgili noktalarda bulunması konularında bilgiler verildi.

 ‘AMACIMIZ, SÜRECİ EN AZ ZAYİATLA ATLATMAK’

Gölcük Kaymakamı Cengiz Karabulut, yapmış olduğu açıklamada “İçişleri Bakanlığımızın talimatları doğrultusunda vatandaşlarımızın ve işletme sahiplerinin bilgilendirilmesi amacıyla Belediye Başkan Yardımcımız, kamu görevlileri ve ilçemizdeki tüm kamu kurum ve kuruluşlarının temsilcileri denetimler yapıyor. Denetimlerdeki amacımız, Covid-19 sürecinde kuralların üst seviye uygulanması ve pandemi sürecini en az zayiatla atlatabilmek için tedbirlere uyulması konusunda rehberlik yapmaktır. Bu doğrultuda da sadece bugüne münhasır değil, birçok ekiple her gün denetim yapılıyor. Şu ana kadar 17 binin üzerinde denetim gerçekleştirdik. Ekiplerimiz her gün sahada. Belediyemiz, güvenlik güçlerimiz, diğer kurum temsilcilerimiz denetimlerini sürdürüyor ve vatandaşlarımızı bilgilendiriyor. Amacımız, ilçemizde pandemi sürecini, aldığımız tedbirlerle birlikte en az zayiatla atlatabilmektir” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.