LASTİK İŞ
ismail

Kredi kartına 1000 TL'lik limitte yeni gelişme

Ekonomi 21.08.2013 - 08:56, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Kredi kartına 1000 TL'lik limitte yeni gelişme

BDDK’nın geçen hafta açıkladığı 1000 TL’nin altında geliri olanların kredi kartlarına 1000 TL’lik limit sınırlaması sanıldığı gibi mevcut kartlar için değil, alınacak yeni kredi kartları için geçerli olacak.

BDDK yetkilileri, “Geliri düşük olup, 1000 TL’nin üzerinde limitli kartı olanlar telaşlanmasın. Yönetmelik geçmişi değil, geleceği kapsayacak” dedi.   Hürriyet'in haberine göre BDDK'nın geçen hafta tüketici kredileri ve kredi kartı limitleriyle ilgili yayımladığı ve kamuoyunda geniş yankı bulan yönetmelik taslağında, 1000 TL’nin altında geliri olan ve gelirini belgeleyemeyenlere yönelik 1000 TL’lik kredi kartı limiti sınırlamasının, yeni verilecek kartlar için geçerli olduğu, mevcut kredi kartlarını kapsamadığı ortaya çıktı. BDDK’nın yönetmelik taslağını yayınlamasının ardından, yeni uygulamaların özellikle asgari ücretlileri, geliri tam olarak belli olmayanları ve kayıtdışı çalışıp da bir şekilde kredi kartı olanları nasıl etkileyeceği, mevcut kart limitlerinin düşüp düşmeyeceği kamuoyunda geniş bir tartışmaya yol açtı.
BDDK’nın geçen hafta açıkladığı 1000 TL’nin altında geliri olanların kredi kartlarına 1000 TL’lik limit sınırlaması sanıldığı gibi mevcut kartlar için değil, alınacak yeni kredi kartları için geçerli olacak.
BDDK yetkilileri, “Geliri düşük olup, 1000 TL’nin üzerinde limitli kartı olanlar telaşlanmasın. Yönetmelik geçmişi değil, geleceği kapsayacak” dedi.
 
Hürriyet'in haberine göre BDDK'nın geçen hafta tüketici kredileri ve kredi kartı limitleriyle ilgili yayımladığı ve kamuoyunda geniş yankı bulan yönetmelik taslağında, 1000 TL’nin altında geliri olan ve gelirini belgeleyemeyenlere yönelik 1000 TL’lik kredi kartı limiti sınırlamasının, yeni verilecek kartlar için geçerli olduğu, mevcut kredi kartlarını kapsamadığı ortaya çıktı. BDDK’nın yönetmelik taslağını yayınlamasının ardından, yeni uygulamaların özellikle asgari ücretlileri, geliri tam olarak belli olmayanları ve kayıtdışı çalışıp da bir şekilde kredi kartı olanları nasıl etkileyeceği, mevcut kart limitlerinin düşüp düşmeyeceği kamuoyunda geniş bir tartışmaya yol açtı.
Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.