LASTİK İŞ
ismail

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU ÜRETİM ENDEKSİNİ DEĞERLENDİRDİ

Ekonomi 16.10.2018 - 18:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KSO BAŞKANI ZEYTİNOĞLU ÜRETİM ENDEKSİNİ DEĞERLENDİRDİ

TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı sanayi üretim endeksi aylık yüzde 1.1 gerilerken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 arttı.

Sanayi üretim endeksi verisini değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Döviz kurlarındaki dalgalanmanın yansıması üretimde hissedilmeye başladı ve üretimde tahminler doğrultusunda beklenen yavaşlama oldu. Bu bir süreç ve dolayısıyla kur dalgalanmasıyla yaşanan belirsizlik döneminde üretim yavaşlamasının normal olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında bayram tatilinin de etkisiyle aylık bazda üretim kaybına rağmen yıllık yüzde 1.7’lik artışı olumlu değerlendiriyoruz.” dedi. Üçüncü çeyreğe ilişkin verilerin tamamlanmaya başladığını söyleyen Zeytinoğlu, “Sanayi üretiminin ülke büyümesinin önemli göstergelerinden biri olduğunu biliyoruz. Kurlardaki dalgalanmanın etkisiyle yaşanan üretimdeki yavaşlamanın üçüncü çeyrek büyüme rakamını da aşağı çekeceğini düşünüyoruz. Ancak enflasyonla mücadele programı gibi alınan tedbirlerin ve sanayici ile devlet birlikteliğinin meyveleri alınmaya başlandığında, büyümede de tekrar beklenen oranlara dönülebileceğini düşünüyoruz.” dedi.
TÜİK tarafından açıklanan ağustos ayı sanayi üretim endeksi aylık yüzde 1.1 gerilerken bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1.7 arttı.

Sanayi üretim endeksi verisini değerlendiren KSO Başkanı Ayhan Zeytinoğlu, “Döviz kurlarındaki dalgalanmanın yansıması üretimde hissedilmeye başladı ve üretimde tahminler doğrultusunda beklenen yavaşlama oldu. Bu bir süreç ve dolayısıyla kur dalgalanmasıyla yaşanan belirsizlik döneminde üretim yavaşlamasının normal olduğunu düşünüyoruz. Bunun yanında bayram tatilinin de etkisiyle aylık bazda üretim kaybına rağmen yıllık yüzde 1.7’lik artışı olumlu değerlendiriyoruz.” dedi.
Üçüncü çeyreğe ilişkin verilerin tamamlanmaya başladığını söyleyen Zeytinoğlu, “Sanayi üretiminin ülke büyümesinin önemli göstergelerinden biri olduğunu biliyoruz. Kurlardaki dalgalanmanın etkisiyle yaşanan üretimdeki yavaşlamanın üçüncü çeyrek büyüme rakamını da aşağı çekeceğini düşünüyoruz. Ancak enflasyonla mücadele programı gibi alınan tedbirlerin ve sanayici ile devlet birlikteliğinin meyveleri alınmaya başlandığında, büyümede de tekrar beklenen oranlara dönülebileceğini düşünüyoruz.” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.