LASTİK İŞ
ismail

KUAFÖRLERE YILBAŞINA KADAR İZİN ÇIKTI

Ekonomi 12.12.2017 - 18:17, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KUAFÖRLERE YILBAŞINA KADAR İZİN ÇIKTI

Kocaeli Valiliği tarafından berberler için alınan pazar tatili kararı onaylanırken, kuaförler için alınan salı tatili henüz onaylanmadı. Valilik tarafından kuaförlere ise salı günü çalışabilmeleri için yılbaşına kadar süre tanındı

Kocaeli Valiliği tarafından kuaförler için salı, berberler için pazar günlerinin resmi tatil edileceği ve uymayanlara cezai işlem uygulanacağı açıklanmıştı. Karara göre Kocaeli Berberler Odası'na bağlı tüm berberler, pazar günleri çalışmayacak. Damat tıraşı hariç açık olan her işyeri zabıtaya bildirilecek. Damat tıraşı için de izin alınacak. Kocaeli Kuaförler Odası'na bağlı kuaför ve güzellik salonları için ise karar henüz onaylanmadı. Kuaförler yılbaşına kadar salı günleri de çalışabilecek.   KUAFÖRLERİN SÜRESİ UZATILDI İzmit başta olmak üzere diğer ilçelerde de hizmet veren Kuaförler Odası ve Berberler Odası'na bağlı esnaf, kararı kesinlikle kabul etmediklerini belirtiyor. Yaklaşık 2 hafta önce tatili kabul etmeyen kuaförler, imza toplayıp Valiliğe sunmuştu. Valilik tarafından ise kuaförlere 31 Aralık tarihine kadar salı günleri de çalışabilmeleri için izin verildi.   BÖLGE BÖLGE İZİN YAPILABİLİR İzmit merkezde hizmet veren kuaförlerden bazıları kendilerine süre tanınmasına rağmen dün dükkanlarını açmazken bazılarının da müşteri kabul ettiği görüldü. Dün açık olan kuaförlerden Sudem Kuaför'ün sahibi Figen Özalpay, "Berberlerin izin günü onaylandı. Biz kuaförler olarak bu karara tepki olarak imza topladık. Yeteri kadar imza toplanmadığı için henüz onaylanmadı. Bayanların da salı günü açık olup olmamasına yılbaşına kadar karar verilecek. Belki izin günü ilçe ilçe, bölge bölge olarak belirlenebilir" dedi.   PAZAR GÜNLERİ DAHA MANTIKLI Yürüyüş Yolu üzerinde hizmet veren kuaförlerden Kuaför Derya'nın sahibi Derya Çalımbay ise, "Ben salı günleri kapatmak istemiyorum. Normalde pazarları kapatıyorum. Pazar günleri kapalı olsa daha mantıklı. Düğünlerde özel günlerde yine açarım. Zaten işler kesat. Gebze'den, Derince'den Gölcük'ten birçok kuaför bu kararı istemiyor. Önemli olan Vali beyin kararı tabi, ama herkes istediği gün izin yapsın" şeklinde konuştu.   HERKES UYARSA BİZ DE RAZIYIZ Hürriyet Caddesi üzerinde hizmet veren By Kenan Berber's Club dükkanının sahibi  Kenan Sarıkan, "Kanuna herkes uyduktan sonra biz de razıyız. Denetimlerin sıkı yapılmasını istiyoruz. Herkes kurallara göre hareket etsin" ifadelerine yer verdi.
Kocaeli Valiliği tarafından berberler için alınan pazar tatili kararı onaylanırken, kuaförler için alınan salı tatili henüz onaylanmadı. Valilik tarafından kuaförlere ise salı günü çalışabilmeleri için yılbaşına kadar süre tanındı

Kocaeli Valiliği tarafından kuaförler için salı, berberler için pazar günlerinin resmi tatil edileceği ve uymayanlara cezai işlem uygulanacağı açıklanmıştı. Karara göre Kocaeli Berberler Odası'na bağlı tüm berberler, pazar günleri çalışmayacak. Damat tıraşı hariç açık olan her işyeri zabıtaya bildirilecek. Damat tıraşı için de izin alınacak. Kocaeli Kuaförler Odası'na bağlı kuaför ve güzellik salonları için ise karar henüz onaylanmadı. Kuaförler yılbaşına kadar salı günleri de çalışabilecek.

 

KUAFÖRLERİN SÜRESİ UZATILDI

İzmit başta olmak üzere diğer ilçelerde de hizmet veren Kuaförler Odası ve Berberler Odası'na bağlı esnaf, kararı kesinlikle kabul etmediklerini belirtiyor. Yaklaşık 2 hafta önce tatili kabul etmeyen kuaförler, imza toplayıp Valiliğe sunmuştu. Valilik tarafından ise kuaförlere 31 Aralık tarihine kadar salı günleri de çalışabilmeleri için izin verildi.

 

BÖLGE BÖLGE İZİN YAPILABİLİR

İzmit merkezde hizmet veren kuaförlerden bazıları kendilerine süre tanınmasına rağmen dün dükkanlarını açmazken bazılarının da müşteri kabul ettiği görüldü. Dün açık olan kuaförlerden Sudem Kuaför'ün sahibi Figen Özalpay, "Berberlerin izin günü onaylandı. Biz kuaförler olarak bu karara tepki olarak imza topladık. Yeteri kadar imza toplanmadığı için henüz onaylanmadı. Bayanların da salı günü açık olup olmamasına yılbaşına kadar karar verilecek. Belki izin günü ilçe ilçe, bölge bölge olarak belirlenebilir" dedi.

 

PAZAR GÜNLERİ DAHA MANTIKLI

Yürüyüş Yolu üzerinde hizmet veren kuaförlerden Kuaför Derya'nın sahibi Derya Çalımbay ise, "Ben salı günleri kapatmak istemiyorum. Normalde pazarları kapatıyorum. Pazar günleri kapalı olsa daha mantıklı. Düğünlerde özel günlerde yine açarım. Zaten işler kesat. Gebze'den, Derince'den Gölcük'ten birçok kuaför bu kararı istemiyor. Önemli olan Vali beyin kararı tabi, ama herkes istediği gün izin yapsın" şeklinde konuştu.

 

HERKES UYARSA BİZ DE RAZIYIZ

Hürriyet Caddesi üzerinde hizmet veren By Kenan Berber's Club dükkanının sahibi  Kenan Sarıkan, "Kanuna herkes uyduktan sonra biz de razıyız. Denetimlerin sıkı yapılmasını istiyoruz. Herkes kurallara göre hareket etsin" ifadelerine yer verdi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.