KÜLTÜR DEBATE 2 BAŞLADI

Eğitim 18.02.2020 - 13:31, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KÜLTÜR DEBATE 2 BAŞLADI

Kocaeli’de kurulduğu yıldan itibaren her alanda öncü olmayı başaran Bilgili Kültür Okulları Kocaeli genelinde geçen yıl ilkini düzenlediği, tamamı İngilizce olarak yapılan Münazara yarışmasının ikincisi bugün başladı.

İl genelinden toplam 14 okulun katıldığı yarışmanın ilk etabı, Başiskele’de bulunan Bilgili Kültür Okulları kampüsünde gerçekleşti. Kocaeli Fen Lisesi, Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi, Şehit Özcan Kan Fen Lisesi, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji, Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi, Özel Seymen Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi, Atılım Anadolu Lisesi, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kocaeli Anadolu Lisesi ve İzmit Anadolu Lisesi’nin katıldığı yarışmada her okuldan 4 öğrenci verilen konuları İngilizce olarak savundu. Yarışmaya katılan okulların İngilizce Öğretmenleri ise jüri üyeliği görevini üstlendiler. Öğrencinin konuya hakimiyeti, dili etkili kullanışı, beden dili, ikna yeteneği ve zamanı kullanımı gibi etkenler jürinin puanlarını belirledi. Yarışmaya ev sahipliği yapan Bilgili Kültür Okulları öğretmenleri ve öğrencileri ise sorumlu oldukları okullarla yakından ilgilenerek yarışmanın düzenli bir şekilde ilerlemesini sağladılar. “Amacımız İngilizce’yi Sevdirmek” Bilgili Kültür Okulları Lise Müdürü Murat Yağmur yarışmaya veda eden öğrencilere katılım belgelerini ve hediyelerini verirken; “Burada öncelikli amacımız farklı okullarda okuyan öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması. Diğer amacımız ise günümüzde çok önemli bir yeri olan İngilizce’yi çeşitli etkinliklerle sizlere sevdirmeye ve daha kolay öğrenmenize yardımcı olmak istiyoruz.  Bunun için bu yıl farklı bir organizasyona daha imza atıp İngilizce Drama Gösterisi düzenleyeceğiz. Bu yarışmamıza da hepinizi buradan davet ediyorum.” şeklinde konuştu.
Kocaeli’de kurulduğu yıldan itibaren her alanda öncü olmayı başaran Bilgili Kültür Okulları Kocaeli genelinde geçen yıl ilkini düzenlediği, tamamı İngilizce olarak yapılan Münazara yarışmasının ikincisi bugün başladı.

İl genelinden toplam 14 okulun katıldığı yarışmanın ilk etabı, Başiskele’de bulunan Bilgili Kültür Okulları kampüsünde gerçekleşti.

Kocaeli Fen Lisesi, Gölcük Çakabey Anadolu Lisesi, Şehit Özcan Kan Fen Lisesi, Özel Adem Ceylan Final Teknik Koleji, Gölcük İhsaniye Anadolu Lisesi, Özel Seymen Lisesi, Bahçeşehir Koleji, Gölcük Atatürk Anadolu Lisesi, Atılım Anadolu Lisesi, Ali Fuat Başgil Sosyal Bilimler Lisesi, Akçakoca Anadolu İmam Hatip Lisesi, Kocaeli Anadolu Lisesi ve İzmit Anadolu Lisesi’nin katıldığı yarışmada her okuldan 4 öğrenci verilen konuları İngilizce olarak savundu. Yarışmaya katılan okulların İngilizce Öğretmenleri ise jüri üyeliği görevini üstlendiler. Öğrencinin konuya hakimiyeti, dili etkili kullanışı, beden dili, ikna yeteneği ve zamanı kullanımı gibi etkenler jürinin puanlarını belirledi. Yarışmaya ev sahipliği yapan Bilgili Kültür Okulları öğretmenleri ve öğrencileri ise sorumlu oldukları okullarla yakından ilgilenerek yarışmanın düzenli bir şekilde ilerlemesini sağladılar.

“Amacımız İngilizce’yi Sevdirmek”

Bilgili Kültür Okulları Lise Müdürü Murat Yağmur yarışmaya veda eden öğrencilere katılım belgelerini ve hediyelerini verirken; “Burada öncelikli amacımız farklı okullarda okuyan öğrencilerin birbirleriyle kaynaşması. Diğer amacımız ise günümüzde çok önemli bir yeri olan İngilizce’yi çeşitli etkinliklerle sizlere sevdirmeye ve daha kolay öğrenmenize yardımcı olmak istiyoruz.  Bunun için bu yıl farklı bir organizasyona daha imza atıp İngilizce Drama Gösterisi düzenleyeceğiz. Bu yarışmamıza da hepinizi buradan davet ediyorum.” şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.