KÜLTÜR BOMBALARI DEĞERLERİMİZİ YOK EDİYOR

10.05.2015 - 15:43, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

KÜLTÜR BOMBALARI DEĞERLERİMİZİ YOK EDİYOR

Gölcük Belediyesi’nin katkılarıyla Gölcük Kongre Sarayında Kültür Bombaları başlığı altında Hasbihal programı düzenlendi.

Gölcük Belediyesi’nin katkılarıyla Gölcük Kongre Sarayında Kültür Bombaları başlığı altında Hasbihal programı düzenlendi. Hasbihal’e Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan yardımcısı Levent Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve çok sayıda izleyici katıldı. Hasbihal Mehmet Beyazıt’ın birkaç ayetten açıklamalar ve Nasreddin Hoca’nın hikayelerinden bazı kesitler alarak bunları güzel bir şekilde derleyip izleyenlere aktarmasıyla başladı. Mehmet Beyazıt  konuşmasında “Kültür Bombaları başlığı altında bir sohbet, bir Hasbihal yapmaya geldik. Ancak mademki verdik selamımızı, yaptık girizgahımızı anlatmaya başlayalım kelamımızı. Nasrettin hoca ile ilgili 511 adet fıkra tespit ettim. Bunlardan sadece 9 tanesi Nasreddin hocanın kendisinin yaşamış olduğu fıkra. Diğer 502 tanesi Nasreddin hocanın Kültürünün etkisinde oluşan fıkralardır. Nasreddin hoca o kadar güzel şeyler söylemiş ki bizlerin düşünce tarzımıza büyük katkılarda bulunmuştur. Sizlerinde bildiği, duyduğunuz hatta kullandığınız sözlerden bahsedeceğim. Mesela Bir defadan bir şey olmaz, daha genciz, gençlikte olur böyle şeyler, herkesin inancı kendine, kabahat da gizli ibadet de gizli, önce hayatını yaşamaya bak sonra hacca da gidersin namazını da kılarsın. Bekarlık sultanlıktır, Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, herkesten bana ne ben kendime bakarım, her koyun kendi bacağından asılır, ne yani memleketi (insanlığı) ben mi kurtaracağım, ama herkes böyle bir ben değil ki… Sen benim kalbime bak benim kalbim temiz, Allah’la kul arasına girilmez, emekli olduktan sonra, zaman sana uymuyorsa sen zamana uyacaksın, namus iki bacağın arasında değil, aman canım hangi devirde yaşıyoruz… Eh olur artık bu kadarcık, bu kadar günahtan sonra biraz zor, fazla düşünme kafayı yersin, cehennemde biraz yandıktan sonra nasıl olsa cennete girmeyecek miyiz, büyüklerimizde böyle yapıyordu, aman ha beyninizi yıkamasınlar. İşte toplumumuzun bozulmasına neden Kültür Bombalarıyla değerlerimiz yıkılmaya çalışılıyor. Kültür Bombalarını bize uygulamak isteyenler“Kültür, insan davranışının ve bu davranışın yansımalarının arkasına yatan dünyanın soyut değerleri,  inançları ve algılarından ibarettir.” düşüncesini benimseyenlerdir. Bu problemler 2. Mahmut dönemden bu yana büyüyerek gelen problemlerdir. Bu düşüncelerini bize uygulamak için bizim soyut değerlerimize, inancımıza ve algılarımıza müdahale ederek kültürel anlamda bize müdahale etmektedirler. Bütün bunlar aslında bir atasözü, deyim, bir özdeyiş gibi algılanmakta. Aslında bunlar değerlerimizi yıkmak için kazılan mezarlardır. Bunlar sayesinde algı kodlarımız tahrip edildi.” dedi. Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci’nin çiçek takdiminden sonra program sona erdi.  
Gölcük Belediyesi’nin katkılarıyla Gölcük Kongre Sarayında Kültür Bombaları başlığı altında Hasbihal programı düzenlendi.

Gölcük Belediyesi’nin katkılarıyla Gölcük Kongre Sarayında Kültür Bombaları başlığı altında Hasbihal programı düzenlendi. Hasbihal’e Gölcük Belediye Başkanı Mehmet Ellibeş, Başkan yardımcısı Levent Değirmenci, Kent Konseyi Kadın Meclisi Başkanı Nurten Turnalı ve çok sayıda izleyici katıldı. Hasbihal Mehmet Beyazıt’ın birkaç ayetten açıklamalar ve Nasreddin Hoca’nın hikayelerinden bazı kesitler alarak bunları güzel bir şekilde derleyip izleyenlere aktarmasıyla başladı.

Mehmet Beyazıt  konuşmasında “Kültür Bombaları başlığı altında bir sohbet, bir Hasbihal yapmaya geldik. Ancak mademki verdik selamımızı, yaptık girizgahımızı anlatmaya başlayalım kelamımızı. Nasrettin hoca ile ilgili 511 adet fıkra tespit ettim. Bunlardan sadece 9 tanesi Nasreddin hocanın kendisinin yaşamış olduğu fıkra. Diğer 502 tanesi Nasreddin hocanın Kültürünün etkisinde oluşan fıkralardır. Nasreddin hoca o kadar güzel şeyler söylemiş ki bizlerin düşünce tarzımıza büyük katkılarda bulunmuştur. Sizlerinde bildiği, duyduğunuz hatta kullandığınız sözlerden bahsedeceğim. Mesela Bir defadan bir şey olmaz, daha genciz, gençlikte olur böyle şeyler, herkesin inancı kendine, kabahat da gizli ibadet de gizli, önce hayatını yaşamaya bak sonra hacca da gidersin namazını da kılarsın. Bekarlık sultanlıktır, Bana dokunmayan yılan bin yıl yaşasın, herkesten bana ne ben kendime bakarım, her koyun kendi bacağından asılır, ne yani memleketi (insanlığı) ben mi kurtaracağım, ama herkes böyle bir ben değil ki… Sen benim kalbime bak benim kalbim temiz, Allah’la kul arasına girilmez, emekli olduktan sonra, zaman sana uymuyorsa sen zamana uyacaksın, namus iki bacağın arasında değil, aman canım hangi devirde yaşıyoruz… Eh olur artık bu kadarcık, bu kadar günahtan sonra biraz zor, fazla düşünme kafayı yersin, cehennemde biraz yandıktan sonra nasıl olsa cennete girmeyecek miyiz, büyüklerimizde böyle yapıyordu, aman ha beyninizi yıkamasınlar. İşte toplumumuzun bozulmasına neden Kültür Bombalarıyla değerlerimiz yıkılmaya çalışılıyor. Kültür Bombalarını bize uygulamak isteyenler“Kültür, insan davranışının ve bu davranışın yansımalarının arkasına yatan dünyanın soyut değerleri,  inançları ve algılarından ibarettir.” düşüncesini benimseyenlerdir. Bu problemler 2. Mahmut dönemden bu yana büyüyerek gelen problemlerdir. Bu düşüncelerini bize uygulamak için bizim soyut değerlerimize, inancımıza ve algılarımıza müdahale ederek kültürel anlamda bize müdahale etmektedirler. Bütün bunlar aslında bir atasözü, deyim, bir özdeyiş gibi algılanmakta. Aslında bunlar değerlerimizi yıkmak için kazılan mezarlardır. Bunlar sayesinde algı kodlarımız tahrip edildi.” dedi.

Başkan Yardımcısı Levent Değirmenci’nin çiçek takdiminden sonra program sona erdi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.