LASTİK İŞ

KÜLTÜRLER PAYLAŞILDI

26.04.2017 - 20:39, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KÜLTÜRLER PAYLAŞILDI

Mekadonya'nın Üsküp şehrinde Uluslararası kadın el sanatları projesi, Eğitimler Derya Derneği eğitim salonunda gerçekleşiyor.Gölcük, Üsküp ve Çair Belediye'leri ile Makedonya Derya Türk Kadın Derneği'nin birlikte düzenlenen projenin el sanatları ve takı tasarım konularında yapılan eğitimler sonucunda kadınların sosyalleşmesi ve el becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor

Mekadonya'nın Üsküp şehrinde Uluslararası kadın el sanatları projesi, Eğitimler Derya Derneği eğitim salonunda gerçekleşiyor.Gölcük, Üsküp ve Çair Belediye'leri ile Makedonya Derya Türk Kadın Derneği'nin birlikte düzenlenen  projenin  el sanatları ve takı tasarım konularında yapılan eğitimler sonucunda kadınların sosyalleşmesi ve el becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor “Kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor” Bu anlamda Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi ve Gölcük Kent Konseyi Elsanatları Çalışma Gurubu eğitmenlerinin yaklaşık olarak ilk etapta 20 kadın,  ikinci etapta 20 şer kadın olmak üzere 40 kadına elsanatları dalında takı tasarım ve ev aksesuarları eğitimleri verdi. Verilen  eğitimin amacı Makedonya da ki kadınların el becerilerini geliştirmek ve bu anlamda sosyalleşme ve ev ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyor. Eğitimde kadınlara özel eğitim setleri hazırlanarak projeleri tamamlandı, eğitim alan kadınlar aldıkları eğitimleri diğer kadınlara aktarmaları konusunda gerekli bilgiler verilerek  iki ülke arasında el sanatları ve kültürel işbirliği  alanlarında çalışmalar yapıldı. “Proje Desteği Devam Edecek” Projeye destek veren kurum ziyaretlerinde Üsküp Belediye Başkanı adına Üsküp  Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Demokratik Türk Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Gjonul Bayraktar katılımcıları kabul etti. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi ve Gölcük Kent Konseyi Elsanatları Çalışma Gurubu, Üsküp Belediye Başkanı adına Üsküp  Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Demokratik Türk Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Gjonul Bayraktar'a anı objesi verildi. Üsküp Belediye Başkanına verilmek üzere de Üsküp Belediyesi Kültür direktörü Nada Pesava Plaket takdim edildi.  “Gölcük Belediyesiyle Çalışmaktan Mutluyuz” Projeye destek veren diğer kurum Çair Belediye Başkanı adına Belediye Genel Sekreteri Ramis Çeremi heyeti kabul etti. Projeden duydukları memnuniyeti dile getirip Gölcük Belediyesi ile birlikte her zaman çalışmaya hazır olduklarını, bu projenin devam etmesi adına Gölcük Belediyesi ve Üsküp Belediyesi'ni Çair Belediye Başkanın'ın ev sahipliğinde davet etti. Görüşmeler sonunda Çair Belediye Başkanına verilmek üzere Genel Sekreter Ramis Çerimi'ye plaket takdim edildi Ziyarette Gölcük Belediyesi Adına Proje Koordinatörü Fatih Bayram ile eğitmenler Deniz Ediz Leyla Parlar Ayşe Ataseven Naz Camkıran ile Derya kadın Derneği Başkanı ve projenin diğer koordinatörü olan Suzan Musli hazır bulundu.
Mekadonya'nın Üsküp şehrinde Uluslararası kadın el sanatları projesi, Eğitimler Derya Derneği eğitim salonunda gerçekleşiyor.Gölcük, Üsküp ve Çair Belediye'leri ile Makedonya Derya Türk Kadın Derneği'nin birlikte düzenlenen projenin el sanatları ve takı tasarım konularında yapılan eğitimler sonucunda kadınların sosyalleşmesi ve el becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor

Mekadonya'nın Üsküp şehrinde Uluslararası kadın el sanatları projesi, Eğitimler Derya Derneği eğitim salonunda gerçekleşiyor.Gölcük, Üsküp ve Çair Belediye'leri ile Makedonya Derya Türk Kadın Derneği'nin birlikte düzenlenen  projenin  el sanatları ve takı tasarım konularında yapılan eğitimler sonucunda kadınların sosyalleşmesi ve el becerilerini geliştirmesi amaçlanıyor

“Kadınlar ev ekonomisine katkı sağlıyor”
Bu anlamda Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi ve Gölcük Kent Konseyi Elsanatları Çalışma Gurubu eğitmenlerinin yaklaşık olarak ilk etapta 20 kadın,  ikinci etapta 20 şer kadın olmak üzere 40 kadına elsanatları dalında takı tasarım ve ev aksesuarları eğitimleri verdi. Verilen  eğitimin amacı Makedonya da ki kadınların el becerilerini geliştirmek ve bu anlamda sosyalleşme ve ev ekonomisine katkı sağlamalarını amaçlıyor. Eğitimde kadınlara özel eğitim setleri hazırlanarak projeleri tamamlandı, eğitim alan kadınlar aldıkları eğitimleri diğer kadınlara aktarmaları konusunda gerekli bilgiler verilerek  iki ülke arasında el sanatları ve kültürel işbirliği  alanlarında çalışmalar yapıldı.

“Proje Desteği Devam Edecek”
Projeye destek veren kurum ziyaretlerinde Üsküp Belediye Başkanı adına Üsküp  Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Demokratik Türk Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Gjonul Bayraktar katılımcıları kabul etti. Gölcük Belediyesi Sanat Galerisi ve Gölcük Kent Konseyi Elsanatları Çalışma Gurubu, Üsküp Belediye Başkanı adına Üsküp  Büyükşehir Belediyesi meclis üyesi ve Demokratik Türk Partisi Genel Başkan Yardımcısı  Gjonul Bayraktar'a anı objesi verildi. Üsküp Belediye Başkanına verilmek üzere de Üsküp Belediyesi Kültür direktörü Nada Pesava Plaket takdim edildi. 

“Gölcük Belediyesiyle Çalışmaktan Mutluyuz”
Projeye destek veren diğer kurum Çair Belediye Başkanı adına Belediye Genel Sekreteri Ramis Çeremi heyeti kabul etti. Projeden duydukları memnuniyeti dile getirip Gölcük Belediyesi ile birlikte her zaman çalışmaya hazır olduklarını, bu projenin devam etmesi adına Gölcük Belediyesi ve Üsküp Belediyesi'ni Çair Belediye Başkanın'ın ev sahipliğinde davet etti.
Görüşmeler sonunda Çair Belediye Başkanına verilmek üzere Genel Sekreter Ramis Çerimi'ye plaket takdim edildi Ziyarette Gölcük Belediyesi Adına Proje Koordinatörü Fatih Bayram ile eğitmenler Deniz Ediz Leyla Parlar Ayşe Ataseven Naz Camkıran ile Derya kadın Derneği Başkanı ve projenin diğer koordinatörü olan Suzan Musli hazır bulundu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.