KURAN KURSU KAYITLARI BAŞLADI

Eğitim 18.09.2018 - 16:52, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KURAN KURSU KAYITLARI BAŞLADI

Gölcük'te hizmete giren Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma dayanışma ve Kültür Derneği bünyesinde oluşturulan Kuran kursu için 04-06 yaş gurubu kayıtları başladı.

Muş Ziyaret nahiyesinden Gölcükte ikamet eden hemşeriler tarafından Gölcük Kavaklı Mahallesinde Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma dayanışma ve Kültür Derneği kurdular kiralık bir binada faaliyetlerini sürdüren Dernek yönetimi dernek adına Gölcük Kavaklı Mahallesinde dernek binası yapışması için 2013 yılında arsa aldılar. Alınan arsa üzerinde Derneğin Kültür binasını yapmak için 2014 yılında temel attılar. Yaklaşık 4 yıllık bir çalışma ile Dernek Kültür ve eğitim binası tamamlanarak hizmete girdi. Dernek çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dernek başkanı Seyfettin Öztürk, şu açıklamalarda bulundu. Başkan Öztürk; “öncelikle derneğimizin eğitim ve kültür binasının yapımında bizlere destek olan tüm hayırseverlere gönülden teşekkür eder ve kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Dernek binamızı yaparak tamamladık. Bu süreç içerisinde derneğimizde kaydı olan 500 yardıma muhtaç aileye her ay gerekli gıda ve giysi yardımını yapıyoruz. Bunun dışında dernek binamızın bünyesinde bulunan 04- 06 yaş gurubuna yönelik kuran kursu için birinci ve ikinci katları Gölcük Müftülüğüne 10 yıllık bedelsiz olarak tahsis ettik. 2018-2019 eğitim ve öğretimin başlaması ile kuran kursu kayıtları başladı. Yaklaşık bir hafta içerisinde gelen kayıtlar iki sınıfı tamamladık. Üçüncü sınıf için kayıtlar devam ediyor. Kuran kursu öğretmenleri Gölcük müftülüğü tarafından görevlendirildi. Önümüzdeki günlerde kuran kursumuz faaliyete geçecektir. Çocuklarımız için oyuncaklar geldi ama daha da gelecektir. Derneğimizin amacına yönelik hizmetleri aksamadan devam edecektir” dedi. Fahri Haner   
Gölcük'te hizmete giren Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma dayanışma ve Kültür Derneği bünyesinde oluşturulan Kuran kursu için 04-06 yaş gurubu kayıtları başladı.

Muş Ziyaret nahiyesinden Gölcükte ikamet eden hemşeriler tarafından Gölcük Kavaklı Mahallesinde Gölcük Ziyaretliler Sosyal Yardımlaşma dayanışma ve Kültür Derneği kurdular kiralık bir binada faaliyetlerini sürdüren Dernek yönetimi dernek adına Gölcük Kavaklı Mahallesinde dernek binası yapışması için 2013 yılında arsa aldılar. Alınan arsa üzerinde Derneğin Kültür binasını yapmak için 2014 yılında temel attılar. Yaklaşık 4 yıllık bir çalışma ile Dernek Kültür ve eğitim binası tamamlanarak hizmete girdi.

Dernek çalışmaları ile ilgili bilgi veren Dernek başkanı Seyfettin Öztürk, şu açıklamalarda bulundu. Başkan Öztürk; “öncelikle derneğimizin eğitim ve kültür binasının yapımında bizlere destek olan tüm hayırseverlere gönülden teşekkür eder ve kendilerinden Allah razı olsun diyorum. Dernek binamızı yaparak tamamladık. Bu süreç içerisinde derneğimizde kaydı olan 500 yardıma muhtaç aileye her ay gerekli gıda ve giysi yardımını yapıyoruz. Bunun dışında dernek binamızın bünyesinde bulunan 04- 06 yaş gurubuna yönelik kuran kursu için birinci ve ikinci katları Gölcük Müftülüğüne 10 yıllık bedelsiz olarak tahsis ettik. 2018-2019 eğitim ve öğretimin başlaması ile kuran kursu kayıtları başladı. Yaklaşık bir hafta içerisinde gelen kayıtlar iki sınıfı tamamladık. Üçüncü sınıf için kayıtlar devam ediyor. Kuran kursu öğretmenleri Gölcük müftülüğü tarafından görevlendirildi. Önümüzdeki günlerde kuran kursumuz faaliyete geçecektir. Çocuklarımız için oyuncaklar geldi ama daha da gelecektir. Derneğimizin amacına yönelik hizmetleri aksamadan devam edecektir” dedi.
Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.