KURBANLIKLAR SATIŞA ÇIKTI

Gündem 27.07.2019 - 14:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KURBANLIKLAR SATIŞA ÇIKTI

Gölcük belediyesi bu yıl Kurban Pazarı’nın yeri değiştirerek, Selimiye yolu üzerinde bulunan eski taş ocağı mekiğinde kurdu. Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlıklar kurban pazarına geldi. Özellikle Muş ilinden gelen Kurbanlıklar araçtan inmeden yüzde 15 zamlanmasına rağmen hisseli olarak kurbanlıklar kapışıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramı öncesi Gölcük'e kurbanlıklar geldi. Bu yıl kurbanlık büyük baş hayvanlarına yüzde 10 ile yüzde 15 zamlandı. Kurbanlık satışları devam ederken, özellikle Muş ilinden gelen 60 kurbanlık büyük baş hayvanlar araçtan indirilmeden hisseli olarak satıldı. Gölcük'te genellikle kurbanlık büyük baş hayvanlar en fazla satılan hayvanlardır. Bu yılda yine kurbanlık olarak Muş ilinden gelen hayvanlar satılıyor. İSLAMİ ŞARTLARA GÖRE KESİM Kurban Bayramı Öncesi Muş ilinden Abdurrezzak Tuncer ve arkadaşları tarafından getirilen kurbanlık büyük baş hayvanları satışı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında şunları dile getiren Abdurrezzak Tuncer; “öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim asıl amacımız Kurbanı ibadet bilinci ile insanların aklında tutabilmektir. Kurban kesim hizmetlerimiz İslami üssülerine dayanarak hijyenik bir ortamda gerçekleştiriliyor. Kesim sonrasında hissedarlarımıza eti küçük parçalar halinde hazırlanarak eşit olarak poşetli bir şekilde teslim ediliyor' dedi. TALEP FAZLA Muş hayvanının eti lezzetli olduğunu açıklayan Tuncer; “Muş ilimizde beslenen hayvanlarımızın etti çok lezzetlidir. Özellikle bizler Muş ili ve köylerinde beslenen hayvanları getiriyoruz. Bu yılda yine muş ilinden 60 adet kurbanlık hayvanı özenle seçerek getirdik. Bu lezzetin sırı ise Muş dağlarında bulunan eşi benzeri olmayan bir bitki örtüsüdür. Yıl boyu Muş yaylalarında dolaşan hayvanlar, bolca kekik ve diğer illerde bulunmayan çiçeklerle beslenir. Buda hayvanların etine lezzet katar. Bizim kurban satışlarımız hisseli satışlardı. 7 yıldır hisseli olarak satışlarımızı yaparken kurban alanlar çok memnun olmasından dolayı her yıl hissedarlar artıyor” şeklinde açıklamada bulundu. Fahri Haner   
Gölcük belediyesi bu yıl Kurban Pazarı’nın yeri değiştirerek, Selimiye yolu üzerinde bulunan eski taş ocağı mekiğinde kurdu. Kurban Bayramı öncesinde Kurbanlıklar kurban pazarına geldi. Özellikle Muş ilinden gelen Kurbanlıklar araçtan inmeden yüzde 15 zamlanmasına rağmen hisseli olarak kurbanlıklar kapışıldı.

Her yıl olduğu gibi bu yılda kurban bayramı öncesi Gölcük'e kurbanlıklar geldi. Bu yıl kurbanlık büyük baş hayvanlarına yüzde 10 ile yüzde 15 zamlandı. Kurbanlık satışları devam ederken, özellikle Muş ilinden gelen 60 kurbanlık büyük baş hayvanlar araçtan indirilmeden hisseli olarak satıldı. Gölcük'te genellikle kurbanlık büyük baş hayvanlar en fazla satılan hayvanlardır. Bu yılda yine kurbanlık olarak Muş ilinden gelen hayvanlar satılıyor.

İSLAMİ ŞARTLARA GÖRE KESİM
Kurban Bayramı Öncesi Muş ilinden Abdurrezzak Tuncer ve arkadaşları tarafından getirilen kurbanlık büyük baş hayvanları satışı ile ilgili açıklama yaptı. Açıklamasında şunları dile getiren Abdurrezzak Tuncer; “öncelikle şunu belirtmek istiyorum. Bizim asıl amacımız Kurbanı ibadet bilinci ile insanların aklında tutabilmektir. Kurban kesim hizmetlerimiz İslami üssülerine dayanarak hijyenik bir ortamda gerçekleştiriliyor. Kesim sonrasında hissedarlarımıza eti küçük parçalar halinde hazırlanarak eşit olarak poşetli bir şekilde teslim ediliyor' dedi.

TALEP FAZLA
Muş hayvanının eti lezzetli olduğunu açıklayan Tuncer; “Muş ilimizde beslenen hayvanlarımızın etti çok lezzetlidir. Özellikle bizler Muş ili ve köylerinde beslenen hayvanları getiriyoruz. Bu yılda yine muş ilinden 60 adet kurbanlık hayvanı özenle seçerek getirdik. Bu lezzetin sırı ise Muş dağlarında bulunan eşi benzeri olmayan bir bitki örtüsüdür. Yıl boyu Muş yaylalarında dolaşan hayvanlar, bolca kekik ve diğer illerde bulunmayan çiçeklerle beslenir. Buda hayvanların etine lezzet katar. Bizim kurban satışlarımız hisseli satışlardı. 7 yıldır hisseli olarak satışlarımızı yaparken kurban alanlar çok memnun olmasından dolayı her yıl hissedarlar artıyor” şeklinde açıklamada bulundu.

Fahri Haner   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.