LASTİK İŞ

KURS SAYISI ARTIYOR

Eğitim 20.11.2016 - 16:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KURS SAYISI ARTIYOR

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi geçtiğimiz gün kendi merkez binasında Okçuluk kursunun açılışını ve diğer kurslar hakkında bilgi verdi.

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Başkanı Hasan Bat ve Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Dinçer Koç, İlçe Milli eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas ve dernek üyeleri ile birlikte açılan ve açılacak olan kurslar hakkında bilgiler verdi. Konuşmaya ilk olarak Engelsiz Yaşam Merkezi Başkanı Hasan Bat başladı. Bat konuşmasında şu sözleri dile getirdi: “Her hafta okullarımızı gezdik, okullarımızda görme engelli çocuklarımıza nasıl bir yardım yaparız diye ama durum gördüğümüz üzere vahim. Onun içinde biz nasıl bir şey yapabiliriz diye düşündük öğretmenlerimize kurs açmaya karar verdik. Bireyli alfabesi için kurs açtık. Hep birlikte burada kursa katılacağız, katılımcı öğretmenlerle birlikte başlıyoruz. Öğretmenlerimiz de çok ilgi gösterdi. Devlet daha önce böyle bir imkan sağlamış ama devem ettirmemiş, onun için katılımcılara teşekkür ederim” dedi. Bireyli alfabesinin açıklamasını yapan Gölcük Belediyesi Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, “ Aslında bugün burada bulunmamızın sebebi bugüne kadar kanayan yara haline gelmiş olan engellilerin her bir platformdan faydalanamama sıkıntısının bir tezahürü. Görme engelli kardeşlerimiz okula gitmek istediği zaman muhakkak seçim hakkı olmamıştır bugüne kadar. Yani Ankara, İzmir, İstanbul gibi yerlerde anca eğitim alabildi ve yatılı olabildi. Ana kuzusu çocuklarımız ana sevgisinden malum, analarda evlat sevgisinden malum kalmamalı. Devletimiz bir proje başlattı bireyle alfabesi yani kabartma yazı kursu görme engellilerin alfabesi olarak bilinir. Bu kursu devlet vermek istedi fakat eğitmen kardeşlerimiz Ankara’ya gitmek çok sıkıntılı olsa gerek ki çok talep almadı. bizde buradan hareket ederek müdürümüzü ziyaret ettik sayın müdürümüze durumu izah ettik, artık görme engelli çocuklarımızı analarından ayırmayalım. bu yüzden Öğretmenlerimize bireyli alfabesini öğretmek için gönüllü öğretmenlerimizden Allah razı olsun bizlere yardımcı oldu,ben kendim ve tüm görme engelli arkadaşlarımız adına katılan hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi. Arvas, “Halk eğitim olarak Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız” Daha sonra Gölcük Halk Eğitim Merkezi Mehmet Hafiz Arvas bireyli alfabesinin Halk Eğitim merkezinde de başladığını belirterek şu sözleri dile getirdi: “Bizler Gölcük Halk Eğitim Merkezi olarak Gölcük Engelliler Derneği’nden gelen her talebi karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Engelliler bizim başımızın tacıdır. Toplumumuzun sigortası onlar. Halk Eğitim Merkezi olarak onların her istediklerini yerine getirmekten mutluluk duyarız” dedi.  
Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi geçtiğimiz gün kendi merkez binasında Okçuluk kursunun açılışını ve diğer kurslar hakkında bilgi verdi.

Gölcük Engelsiz Yaşam Merkezi Başkanı Hasan Bat ve Engelsiz Yaşam Merkezi Müdürü Dinçer Koç, İlçe Milli eğitim Müdürü Ercan Gülsuyu, Gölcük Halk Eğitim Merkezi Müdürü Mehmet Hafiz Arvas ve dernek üyeleri ile birlikte açılan ve açılacak olan kurslar hakkında bilgiler verdi. Konuşmaya ilk olarak Engelsiz Yaşam Merkezi Başkanı Hasan Bat başladı. Bat konuşmasında şu sözleri dile getirdi: “Her hafta okullarımızı gezdik, okullarımızda görme engelli çocuklarımıza nasıl bir yardım yaparız diye ama durum gördüğümüz üzere vahim. Onun içinde biz nasıl bir şey yapabiliriz diye düşündük öğretmenlerimize kurs açmaya karar verdik. Bireyli alfabesi için kurs açtık. Hep birlikte burada kursa katılacağız, katılımcı öğretmenlerle birlikte başlıyoruz. Öğretmenlerimiz de çok ilgi gösterdi. Devlet daha önce böyle bir imkan sağlamış ama devem ettirmemiş, onun için katılımcılara teşekkür ederim” dedi.
Bireyli alfabesinin açıklamasını yapan Gölcük Belediyesi Görme Engelliler Komisyonu Başkanı Mevlüt Önerbay, “ Aslında bugün burada bulunmamızın sebebi bugüne kadar kanayan yara haline gelmiş olan engellilerin her bir platformdan faydalanamama sıkıntısının bir tezahürü. Görme engelli kardeşlerimiz okula gitmek istediği zaman muhakkak seçim hakkı olmamıştır bugüne kadar. Yani Ankara, İzmir, İstanbul gibi yerlerde anca eğitim alabildi ve yatılı olabildi. Ana kuzusu çocuklarımız ana sevgisinden malum, analarda evlat sevgisinden malum kalmamalı. Devletimiz bir proje başlattı bireyle alfabesi yani kabartma yazı kursu görme engellilerin alfabesi olarak bilinir. Bu kursu devlet vermek istedi fakat eğitmen kardeşlerimiz Ankara’ya gitmek çok sıkıntılı olsa gerek ki çok talep almadı. bizde buradan hareket ederek müdürümüzü ziyaret ettik sayın müdürümüze durumu izah ettik, artık görme engelli çocuklarımızı analarından ayırmayalım. bu yüzden Öğretmenlerimize bireyli alfabesini öğretmek için gönüllü öğretmenlerimizden Allah razı olsun bizlere yardımcı oldu,ben kendim ve tüm görme engelli arkadaşlarımız adına katılan hocalarımıza çok teşekkür ederim” dedi.
Arvas, “Halk eğitim olarak Engelli kardeşlerimizin her zaman yanındayız”
Daha sonra Gölcük Halk Eğitim Merkezi Mehmet Hafiz Arvas bireyli alfabesinin Halk Eğitim merkezinde de başladığını belirterek şu sözleri dile getirdi: “Bizler Gölcük Halk Eğitim Merkezi olarak Gölcük Engelliler Derneği’nden gelen her talebi karşılıyoruz, karşılamaya da devam edeceğiz. Engelliler bizim başımızın tacıdır. Toplumumuzun sigortası onlar. Halk Eğitim Merkezi olarak onların her istediklerini yerine getirmekten mutluluk duyarız” dedi.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.