LASTİK İŞ
ismail

KURTARMAK İÇİN GİTTİLER KAYBOLDULAR

Gündem 12.02.2018 - 13:23, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

KURTARMAK İÇİN GİTTİLER KAYBOLDULAR

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Kartepe Kuzuyayla ve Yuvacık Aytepe’de 3 kurtarma operasyonu yaptı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ekibi, Pazar gecesi 01.00 sıralarında Kartepe Kuzuyayla’da çadır kuran 2 kişinin vahşi hayvanlarca çadırlarının sarıldığı ve kurtarılma talebinde bulunduğu ihbarı ile harekete geçti   KAR VE SİSLİ ORTAMDA KORKU DOLDU ANLAR Kuzuyayla kamp alanından uzakta çadır kuran Zehra S. ve Cemil D. isimli vatandaşların, gündüz saatlerinde Jandarma tarafından uyarıldıkları ancak çadırlarını kamp alanına taşımadıkları anlaşıldı. Kar ve sisli ortamda korku dolu anlar yaşayan 2 kişi kurtarılarak Jandarmaya teslim edildi.   KURTARMAK İÇİN GİDENLER DE MAHSUR KALDI Aynı saatlerde Pamukova tarafından İzmit’e ulaşmaya çalışan 5 vatandaştan 6 saattir haber alınamadığı ihbarıyla harekete geçen AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Yuvacık Aytepe bölgesinde mahsur kaldığı öğrenilen bu kişilere ulaşmadan aynı bölgede 3 kişilik bir grubun da araçlarının çamura saplandığı ihbarı alındı. Bu 3 kişinin ise kurtarma ihbarına konu edilen 5 kişinin yakınları oldukları ve onları kurtarmak üzere yola çıktıkları ve onların da mahsur kaldıkları öğrenildi.   KENDİ İMKANLARI İLE KURTULMUŞLAR Kocaeli AFAD ekibi önce kurtarmaya giden 3 kişiyi kurtardı. 5 kişinin mahsur kaldığı bölgeye ulaşma zorluğuyla sabah 05.00 civarında merkezden 8x8 amfibik araç talebinde bulunuldu. Araç olay yerine yaklaşmışken Jandarma, vatandaşların kendi imkanları ile kurtuldukları bilgisini iletti.   ARAÇLAR İÇİN ÇEKİCİ HİZMETİ VERMİYORUZ Zorlu hava koşullarında off road yapmak üzere kırsal bölgelere akın eden vatandaşların kurtarmayı yanlış anladıklarını ifade eden Kocaeli AFAD yetkilileri, çekicileri olmadığını, araçların çekilmesi gibi bir çekici hizmeti de vermediklerini ve macera arayan vatandaşların bunu dikkate almaları gerektiğini hatırlattılar.  
Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü, Kartepe Kuzuyayla ve Yuvacık Aytepe’de 3 kurtarma operasyonu yaptı

Kocaeli AFAD İl Müdürlüğü ekibi, Pazar gecesi 01.00 sıralarında Kartepe Kuzuyayla’da çadır kuran 2 kişinin vahşi hayvanlarca çadırlarının sarıldığı ve kurtarılma talebinde bulunduğu ihbarı ile harekete geçti

 

KAR VE SİSLİ ORTAMDA KORKU DOLDU ANLAR

Kuzuyayla kamp alanından uzakta çadır kuran Zehra S. ve Cemil D. isimli vatandaşların, gündüz saatlerinde Jandarma tarafından uyarıldıkları ancak çadırlarını kamp alanına taşımadıkları anlaşıldı. Kar ve sisli ortamda korku dolu anlar yaşayan 2 kişi kurtarılarak Jandarmaya teslim edildi.

 

KURTARMAK İÇİN GİDENLER DE MAHSUR KALDI

Aynı saatlerde Pamukova tarafından İzmit’e ulaşmaya çalışan 5 vatandaştan 6 saattir haber alınamadığı ihbarıyla harekete geçen AFAD ekipleri bölgeye sevk edildi. Yuvacık Aytepe bölgesinde mahsur kaldığı öğrenilen bu kişilere ulaşmadan aynı bölgede 3 kişilik bir grubun da araçlarının çamura saplandığı ihbarı alındı. Bu 3 kişinin ise kurtarma ihbarına konu edilen 5 kişinin yakınları oldukları ve onları kurtarmak üzere yola çıktıkları ve onların da mahsur kaldıkları öğrenildi.

 

KENDİ İMKANLARI İLE KURTULMUŞLAR

Kocaeli AFAD ekibi önce kurtarmaya giden 3 kişiyi kurtardı. 5 kişinin mahsur kaldığı bölgeye ulaşma zorluğuyla sabah 05.00 civarında merkezden 8x8 amfibik araç talebinde bulunuldu. Araç olay yerine yaklaşmışken Jandarma, vatandaşların kendi imkanları ile kurtuldukları bilgisini iletti.

 

ARAÇLAR İÇİN ÇEKİCİ HİZMETİ VERMİYORUZ

Zorlu hava koşullarında off road yapmak üzere kırsal bölgelere akın eden vatandaşların kurtarmayı yanlış anladıklarını ifade eden Kocaeli AFAD yetkilileri, çekicileri olmadığını, araçların çekilmesi gibi bir çekici hizmeti de vermediklerini ve macera arayan vatandaşların bunu dikkate almaları gerektiğini hatırlattılar.  

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.