LAHİTLER BEŞE ÇIKTI

Gündem 03.04.2017 - 19:26, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

LAHİTLER BEŞE ÇIKTI

İzmit Serdar Mahallesi'ndeki İSU Genel Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası için başlatılan temel kızı sırasında ilk gün 3 lahit mezar bulunmuştu.

Müze Müdürlüğü tarafından devam eden çalışmalar kapsamında bu sayı 5’e yükseldi. Mezarların Roma döneminde yaşayan orta sınıf üstü insanlara ait olduğu tahmin ediliyor.  Lahitler hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, “Müze Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, yaptığı son çalışmada geniş bir alanı inceledi. Son olarak iki mezara daha ulaştık. Şimdilik bu sayı 5’e yükseldi.  Lahitler M.S 3’ncü yüzyıl olan Roma dönemine ait. Teknik olarak bu lahit mermerler platformlu olup insitu özelliği yani orijinal haliyle hiç yer değiştirmemiş olarak dikkat çekiyor. Çalışmalar devam edecek ve son olarak bu eserleri müzemize taşıyacağız” dedi.
İzmit Serdar Mahallesi'ndeki İSU Genel Müdürlüğü’nün yeni hizmet binası için başlatılan temel kızı sırasında ilk gün 3 lahit mezar bulunmuştu.

Müze Müdürlüğü tarafından devam eden çalışmalar kapsamında bu sayı 5’e yükseldi. Mezarların Roma döneminde yaşayan orta sınıf üstü insanlara ait olduğu tahmin ediliyor.

 Lahitler hakkında bilgi veren İl Kültür ve Turizm Müdürü Adnan Zamburkan, “Müze Müdürlüğü’ne bağlı ekiplerimiz, yaptığı son çalışmada geniş bir alanı inceledi. Son olarak iki mezara daha ulaştık. Şimdilik bu sayı 5’e yükseldi.  Lahitler M.S 3’ncü yüzyıl olan Roma dönemine ait. Teknik olarak bu lahit mermerler platformlu olup insitu özelliği yani orijinal haliyle hiç yer değiştirmemiş olarak dikkat çekiyor. Çalışmalar devam edecek ve son olarak bu eserleri müzemize taşıyacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.