LASTİK İŞ

LGS’de Kültür Farkı

Eğitim 17.07.2020 - 12:50, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

LGS’de Kültür Farkı

Başiskele’de kurulduğu yıldan itibaren çok önemli başarılara imza atan Kültür Okulları 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nda da farkını ortaya koydu.

Başiskele’de kurulduğu yıldan itibaren çok önemli başarılara imza atan Kültür Okulları 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nda da farkını ortaya koydu. Öğrenciler için oldukça zor bir dönemden sonra gerçekleştirilen sınavın sonuçları 16 Temmuz Perşembe günü açıklandı. 5 öğrencisi 0,5’lik, 9 öğrencisi de 1’lik dilime giren Kültür’lü öğrenciler Türkiye genelinde büyük başarı elde ettiler. Pandemi döneminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 milyon 500 bin 8. Sınıf öğrencisinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı’nda Bilgili Kültür Okulları’ndan 43 öğrenci 5’lik dilime girmeyi başarırken, 57 öğrenci ise Fen Liselerine yerleşmeyi garantiledi. Okul genelinde sınava giren öğrencilerin 94’ü ise nitelikli okullara girmeye hak kazandılar. Oluşan tablonun sonucunda gururlu olduklarını, öğrencilerinin elde ettikleri başarılarından dolayı hepsini tebrik ettiklerini dile getiren Bilgili Kültür Ortaokul Müdürü Çağlar Akkaş;  “Covid-19 dolayısıyla eğitime ara verildikten sonra online eğitime hızlı bir şekilde devam ettik. Öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle, yüz yüze nasıl eğitim veriyorsak uzaktan eğitimde de aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu sayede öğrencilerimizin derslerinden ve sınav atmosferinden kopmamalarını sağladık. Sınava giren tüm öğrencilerimizi, emeği geçen öğretmenlerimizi ve her daim yanımızda olan velilerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu. Kültür Anadolu ve Fen Lisesine Yoğun Talep 2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Bilgili Kültür Fen Lisesi’ne Kültür’lü öğrencilerden yoğun talep var. 8. Sınıf öğrencilerinin 46’sının fen liselerine gitmeyi garantilediği Bilgili Kültür Okullarında, öğrencilerin çoğu Bilgili Kültür Anadolu ve Fen Lisesini tercih etti. Sınırlı sayıda kontenjanın olduğu okulun eğitim olanaklarından yararlanmak isteyen öğrencilerin burs oranları ve kayıt görüşmeleri için Başiskele Karşıyaka Mahallesinde bulunan Bilgili Kültür Okulları Kampüsüne giderek ya da www.bilgilikulturokullari.com adresinden detaylı bilgi alabilirler.  
Başiskele’de kurulduğu yıldan itibaren çok önemli başarılara imza atan Kültür Okulları 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nda da farkını ortaya koydu.

Başiskele’de kurulduğu yıldan itibaren çok önemli başarılara imza atan Kültür Okulları 2020 Liseye Geçiş Sınavı’nda da farkını ortaya koydu. Öğrenciler için oldukça zor bir dönemden sonra gerçekleştirilen sınavın sonuçları 16 Temmuz Perşembe günü açıklandı. 5 öğrencisi 0,5’lik, 9 öğrencisi de 1’lik dilime giren Kültür’lü öğrenciler Türkiye genelinde büyük başarı elde ettiler.

Pandemi döneminde gerçekleştirilen ve yaklaşık 1 milyon 500 bin 8. Sınıf öğrencisinin katıldığı Liseye Geçiş Sınavı’nda Bilgili Kültür Okulları’ndan 43 öğrenci 5’lik dilime girmeyi başarırken, 57 öğrenci ise Fen Liselerine yerleşmeyi garantiledi. Okul genelinde sınava giren öğrencilerin 94’ü ise nitelikli okullara girmeye hak kazandılar. Oluşan tablonun sonucunda gururlu olduklarını, öğrencilerinin elde ettikleri başarılarından dolayı hepsini tebrik ettiklerini dile getiren Bilgili Kültür Ortaokul Müdürü Çağlar Akkaş;  “Covid-19 dolayısıyla eğitime ara verildikten sonra online eğitime hızlı bir şekilde devam ettik. Öğrencilerimiz kendi öğretmenleriyle, yüz yüze nasıl eğitim veriyorsak uzaktan eğitimde de aynı şekilde çalışmalarımızı sürdürdük. Bu sayede öğrencilerimizin derslerinden ve sınav atmosferinden kopmamalarını sağladık. Sınava giren tüm öğrencilerimizi, emeği geçen öğretmenlerimizi ve her daim yanımızda olan velilerimizi kutluyorum.” şeklinde konuştu.

Kültür Anadolu ve Fen Lisesine Yoğun Talep

2019-2020 eğitim öğretim yılında faaliyete geçen Bilgili Kültür Fen Lisesi’ne Kültür’lü öğrencilerden yoğun talep var. 8. Sınıf öğrencilerinin 46’sının fen liselerine gitmeyi garantilediği Bilgili Kültür Okullarında, öğrencilerin çoğu Bilgili Kültür Anadolu ve Fen Lisesini tercih etti. Sınırlı sayıda kontenjanın olduğu okulun eğitim olanaklarından yararlanmak isteyen öğrencilerin burs oranları ve kayıt görüşmeleri için Başiskele Karşıyaka Mahallesinde bulunan Bilgili Kültür Okulları Kampüsüne giderek ya da www.bilgilikulturokullari.com adresinden detaylı bilgi alabilirler.

 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.