LASTİK İŞ

LİBYA RESMEN ASKER İSTEDİ !

Gündem 26.12.2019 - 23:36, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

LİBYA RESMEN ASKER İSTEDİ !

. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada gündem oldu.

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye’den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı. Geçen haftalarda Türkiye ile Libya arasında deniz sınırları konusunda mutabakata varılmasına karşı çıkan ülkeler peş peşe açıklama yaparken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya konusunda dikkat çeken bir açıklama gelmişti. Erdoğan'ın “Türkiye ile Libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini meclisimize sunacağız. Meclisten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz” demişti. Kaynak : www.sozcu.com.tr
. Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın sözleri dünyada gündem oldu.

Reuters haber ajansının duyurduğu habere göre, Ulusal Mutabakat Hükümeti, Türkiye’den kara, hava ve deniz olmak üzere üç alanda askeri destek talebinde bulunduğunu açıkladı.

Geçen haftalarda Türkiye ile Libya arasında deniz sınırları konusunda mutabakata varılmasına karşı çıkan ülkeler peş peşe açıklama yaparken bugün Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın Libya konusunda dikkat çeken bir açıklama gelmişti.

Erdoğan'ın “Türkiye ile Libya tarafında onay süreçleri tamamlanan mutabakat yürürlüğe girmiştir. Hazırlanan deniz yetki alanlarıyla ilgili haritamızı BM nezdinde kayda geçirdik. Meclis açılır açılmaz ilk iş asker gönderme tezkeresini meclisimize sunacağız. Meclisten bu tezkereyi geçirip davete icabet edeceğiz. Biz Libya'nın meşru hükümetinin yanında davete icabet ediyoruz. Çeşitli Avrupa ve Arap ülkelerince desteklenen darbeci generale karşı mücadele yürüten Trablus yönetimine her türlü desteği vereceğiz” demişti.

Kaynak : www.sozcu.com.tr

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.