LASTİK İŞ
ismail

LİSE ÖĞRENCİSİ İREM DEMİREL DEĞİRMENDERE’DE Kİ BATIK ŞEHRE DALACAK

Gündem 27.06.2020 - 15:16, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

LİSE ÖĞRENCİSİ İREM DEMİREL DEĞİRMENDERE’DE Kİ BATIK ŞEHRE DALACAK

Özel Robert Amerikan Lisesi öğrencisi İrem Demirel , 01 Temmuz “Kabotaj Bayramı” ında, Değirmendere'de batık Şehir'e dalarak balıkçıların bıraktığı hayalet ağları çıkaracak. Çıkarttığı ağları geri dönüşüm kapsamında, tarım arazilerin üzerine serip ve böylelikle ekolojik sisteme katkı sağlayacak.

Özel Robert Amerikan Lisesi öğrencisi İrem Demirel, Denizlere olan düşkünlüğü ve çevreye olan duyarlılığı, denizleri keşfetme, kullanma ve koruma üzerinde düşünmemi ve sorumluluk hissetmemi sağladı. Demirel “ Bu kapsamda ben de, deniz ve çevre için bir şeyler yapabilmek adına denizler için zararlı; hayalet ağların temizlenerek, tarımda kullanılması le ilgili bir projeyle farkındalık yaratmaya karar verdim” dedi.  PROJENİN AMACI Demirel “Ticari ya da amatör amaçlarla avlanırken, takılan, yırtılan, kopan veya genel olarak sehven bırakılan av araçlarının insan kontrolü olmaksızın deniz ekosistemindeki canlıların ölümüne neden olan ve deniz canlılarının beslenmelerine engel teşkil eden deniz dip yüzeyini sararak bitki örtüsünün oluşmasını engelleyen Hayalet Ağların denizden çıkaracağım. Deniz kirliliği sorunları hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunarak, dünyadaki tüm canlıların geleceği için toplumun düşünceye sevk edilmesi ve önlem almaya yönlendireceğiz. Çıkarılan hayalet ağların, geri dönüşüm maksadıyla tarım arazileriyle buluşturularak tarım ürünlerinin korunmasına yardımcı olunması ve çiftçilere katkı sağlayacak” dedi. BİR YILDIZ DALĞIÇ SERTİFİKASI ALDI Demirel “Marmara denizi çok değerli bir iç denizimizdir. Farklı denizleri birbirine karıştırmadan muhteşem bir döngü barındıran Marmara Denizi'nin eşi benzeri yoktur. Ben de Marmara Bölgesinde bulunan ve ikamet ettiğim yer olan Kocaeli çevresinde aktif olarak balıkçılık yapılan alanları araştırdım. 1999 depremi sonrası sualtında kalan en kazların oluşturduğu Değirmendere'de ki  batık şehir olarak da adlandırılan yerde hayalet ağların olduğunu, etrafımdan ve balık adamlardan duydum ve bunun üzerine bu projeyi gerçekleştirmeyi karar verdim.  “Bir Yıldız Dalgıç” sertifikasını aldım” dedi. GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI Demirel “Projemi gerçekleştirebilmek ve dalış yapacağım yer ile ilgili izni alabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kocaeli Liman Başkan'ı Murat Müftüoğlu ile görüştüm, Liman Başkanımıza projemi anlattım. Gölcük Belediye Başkanı  Ali Yıldırım Sezer'i  ziyaret ettim. Sosyal sorumluluk projemi beğendiklerini ve destek verilebileceklerini ifade ettiler” dedi.   EKOLOJİK SİSTEME KATKI Ülkemiz için anlamlı bir gün olan 01 Temmuz “Kabotaj Bayramı” ında, Değirmendere'de batık şehir olarak da adlandırılan yerde DESSAT'ın da destek ve yardımlarıyla hayalet ağları çıkaracağız. Çıkarttığımız ağları aynı gün geri dönüşüm kapsamında, tarım arazilerin üzerine serip ve böylelikle ekolojik sisteme katkı sağlanmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.
Özel Robert Amerikan Lisesi öğrencisi İrem Demirel , 01 Temmuz “Kabotaj Bayramı” ında, Değirmendere'de batık Şehir'e dalarak balıkçıların bıraktığı hayalet ağları çıkaracak. Çıkarttığı ağları geri dönüşüm kapsamında, tarım arazilerin üzerine serip ve böylelikle ekolojik sisteme katkı sağlayacak.

Özel Robert Amerikan Lisesi öğrencisi İrem Demirel, Denizlere olan düşkünlüğü ve çevreye olan duyarlılığı, denizleri keşfetme, kullanma ve koruma üzerinde düşünmemi ve sorumluluk hissetmemi sağladı. Demirel “ Bu kapsamda ben de, deniz ve çevre için bir şeyler yapabilmek adına denizler için zararlı; hayalet ağların temizlenerek, tarımda kullanılması le ilgili bir projeyle farkındalık yaratmaya karar verdim” dedi. 

PROJENİN AMACI
Demirel “Ticari ya da amatör amaçlarla avlanırken, takılan, yırtılan, kopan veya genel olarak sehven bırakılan av araçlarının insan kontrolü olmaksızın deniz ekosistemindeki canlıların ölümüne neden olan ve deniz canlılarının beslenmelerine engel teşkil eden deniz dip yüzeyini sararak bitki örtüsünün oluşmasını engelleyen Hayalet Ağların denizden çıkaracağım. Deniz kirliliği sorunları hakkında farkındalık oluşturmak, çevre bilincinin gelişimine katkıda bulunarak, dünyadaki tüm canlıların geleceği için toplumun düşünceye sevk edilmesi ve önlem almaya yönlendireceğiz. Çıkarılan hayalet ağların, geri dönüşüm maksadıyla tarım arazileriyle buluşturularak tarım ürünlerinin korunmasına yardımcı olunması ve çiftçilere katkı sağlayacak” dedi.

BİR YILDIZ DALĞIÇ SERTİFİKASI ALDI
De
mirel “Marmara denizi çok değerli bir iç denizimizdir. Farklı denizleri birbirine karıştırmadan muhteşem bir döngü barındıran Marmara Denizi'nin eşi benzeri yoktur. Ben de Marmara Bölgesinde bulunan ve ikamet ettiğim yer olan Kocaeli çevresinde aktif olarak balıkçılık yapılan alanları araştırdım. 1999 depremi sonrası sualtında kalan en kazların oluşturduğu Değirmendere'de ki  batık şehir olarak da adlandırılan yerde hayalet ağların olduğunu, etrafımdan ve balık adamlardan duydum ve bunun üzerine bu projeyi gerçekleştirmeyi karar verdim.  “Bir Yıldız Dalgıç” sertifikasını aldım” dedi.

GEREKLİ GÖRÜŞMELER YAPILDI
Demirel “Projemi gerçekleştirebilmek ve dalış yapacağım yer ile ilgili izni alabilmek için Ulaştırma ve Altyapı Bakanlığı Kocaeli Liman Başkan'ı Murat Müftüoğlu ile görüştüm, Liman Başkanımıza projemi anlattım. Gölcük Belediye Başkanı  Ali Yıldırım Sezer'i  ziyaret ettim. Sosyal sorumluluk projemi beğendiklerini ve destek verilebileceklerini ifade ettiler” dedi.
 


EKOLOJİK SİSTEME KATKI
Ülkemiz için anlamlı bir gün olan 01 Temmuz “Kabotaj Bayramı” ında, Değirmendere'de batık şehir olarak da adlandırılan yerde DESSAT'ın da destek ve yardımlarıyla hayalet ağları çıkaracağız. Çıkarttığımız ağları aynı gün geri dönüşüm kapsamında, tarım arazilerin üzerine serip ve böylelikle ekolojik sisteme katkı sağlanmış olmanın mutluluğunu yaşayacağız” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.