LASTİK İŞ
ismail

''MARMARA'DA DEPREM OLACAK''

20.09.2018 - 17:15, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

''MARMARA'DA DEPREM OLACAK''

Prof. Dr. Mehmet Sakınç: Marmara'da deprem olacak büyüklüğü ise, yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında

İTÜ, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü MAREM Jeoloji-Sedimantoloji Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara'da büyük depremin olacağını belirterek "Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunlara bakmaksızın deprem olacak büyüklüğü ise, yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında gerçekleşecek” dedi. Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Marmara Denizi`nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi (MAREM Marmara Environmental Monitoring) Projesi'nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara Denizi'nde meydana gelecek depremi ele aldı. "KIRILMAMIŞ 2 ÖNEMLİ FAY VAR" Sakınç, “Kırılmamış 2 tane Önemli fay hattı var. Bunlardan birisi Tekirdağ açıklarından geçen yani Tekirdağ çukurunda olan bir fay. Bir de Kumburgaz açıklarında ki yani İstanbul`a yakın ve Çınarcık tarafındaki dediğimiz fay tehlikeli bir durumda. Yani bu konuda konuşan birçok arkadaş birçok bilim adamı var” dedi. Depremin tam olarak ne zaman olacağını bilinmediğini belirten Sakınç,”Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunlara bakmaksızın deprem olacak, büyüklüğü ise yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında gerçekleşecek. İstanbul büyük bir zarar görecektir.
Prof. Dr. Mehmet Sakınç: Marmara'da deprem olacak büyüklüğü ise, yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında

İTÜ, Avrasya Yer Bilimleri Enstitüsü MAREM Jeoloji-Sedimantoloji Bölüm Sorumlusu Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara'da büyük depremin olacağını belirterek "Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunlara bakmaksızın deprem olacak büyüklüğü ise, yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında gerçekleşecek” dedi.

Tekirdağ'ın Süleymanpaşa Belediyesi ana sponsorluğunda gerçekleştirilen ‘Marmara Denizi`nin Değişen Oşinografik Şartlarının İzlenmesi (MAREM Marmara Environmental Monitoring) Projesi'nde konuşan Prof. Dr. Mehmet Sakınç, Marmara Denizi'nde meydana gelecek depremi ele aldı.

"KIRILMAMIŞ 2 ÖNEMLİ FAY VAR"

Sakınç, “Kırılmamış 2 tane Önemli fay hattı var. Bunlardan birisi Tekirdağ açıklarından geçen yani Tekirdağ çukurunda olan bir fay. Bir de Kumburgaz açıklarında ki yani İstanbul`a yakın ve Çınarcık tarafındaki dediğimiz fay tehlikeli bir durumda. Yani bu konuda konuşan birçok arkadaş birçok bilim adamı var” dedi. Depremin tam olarak ne zaman olacağını bilinmediğini belirten Sakınç,”Ne zaman kırılacak, ne zaman depremin olacağı konusunda çeşitli söylentiler var. Bunlara bakmaksızın deprem olacak, büyüklüğü ise yaklaşık olarak 7,2 ile 7,4 civarında gerçekleşecek. İstanbul büyük bir zarar görecektir.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.