LASTİK İŞ

MARMARA DEPREMİNİN SUDAKİ İZLERİ

11.11.2016 - 10:02, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MARMARA DEPREMİNİN SUDAKİ İZLERİ

Sanatçının yaşanan afet sonrasında ve yakın zamanda kamerası ‘Poyraz’ ile elde ettiği görüntüler Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Binası Sergi Salonu’nda izlenime sunuldu.

Sanatçının ‘Derinlerdeki Acı’ ismini verdiği ve Kocaeli Sanayi Odası’nın sponsor olduğu 50 fotoğraflık sergisi, TOSB Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışa Tahsin Ceylan, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili / TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı                   Alper Kanca, Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) Başkanı Murat Kulakaç ile çok sayıda sanayici ve davetli katıldı. Sergi 9 Aralık’a kadar açık kalacak.   Yönetmenliğinin yanı sıra Dünya Afetle Mücadele Örgütü’nün Sualtı Arama Kurtarma Eğitmeni olan Tahsin Ceylan, yaptığı sunumda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden sadece birkaç saat sonra deprem bölgesine geldiğini ekibi ile birlikte gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti. Bu esnada kamera ile depremin sualtındaki izlerini de sürdüğünü ifade eden Ceylan, National Geographic ve Discovery Channel’ın depremi tüm dünyaya bu görüntülerle duyurduğunu söyledi.   Arama-kurtarma çalışmalarında çok sayıda trajik sahneye şahit olduğunu ifade eden Tahsin Ceylan, şöyle konuştu: “Gölcük, Halıdere, Kavaklı sahillerinde denizden çok sayıda cansız beden çıkardık. Denizin altı evler, otomobiller, insanlarla doluydu. Bugün açılışını yaptığımız bu sergiyi, o gün yitirdiğimiz insanların anısına atfediyorum. Dilerim bir daha böyle derin acılar yaşamayız. Bu sergiye destek olan Kocaeli Sanayi Odası’na ve her türlü teknik ekipman desteğini sağlayan DESSAT’a da ayrıca teşekkür ediyorum.”   Fotoğrafları depremden sonra oluşan ve ‘Batıkşehir’ olarak adlandırılan Değirmendere’de çektiğini söyleyen Tahsin Ceylan, bölgenin günümüzde açık hava müzesi konumunda olduğunu ifade etti. Kaybolan yaşamların başka canlılara hayat verdiğini dile getiren Tahsin Ceylan, “Çınar ağaçları depremden bu yana hala dimdik ayakta duruyor. Bölge doğal bir resif konumunda. Canlılığın arttığına şahit oluyoruz.” diye konuştu. 
Sanatçının yaşanan afet sonrasında ve yakın zamanda kamerası ‘Poyraz’ ile elde ettiği görüntüler Otomotiv Yan Sanayi İhtisas Organize Sanayi Bölgesi (TOSB) Yönetim Binası Sergi Salonu’nda izlenime sunuldu.

Sanatçının ‘Derinlerdeki Acı’ ismini verdiği ve Kocaeli Sanayi Odası’nın sponsor olduğu 50 fotoğraflık sergisi, TOSB Sergi Salonu’nda açıldı. Açılışa Tahsin Ceylan, TOSB Yönetim Kurulu Başkan Vekili / TAYSAD Yönetim Kurulu Başkanı                   Alper Kanca, Değirmendere Sualtı Topluluğu (DESSAT) Başkanı Murat Kulakaç ile çok sayıda sanayici ve davetli katıldı. Sergi 9 Aralık’a kadar açık kalacak.

 

Yönetmenliğinin yanı sıra Dünya Afetle Mücadele Örgütü’nün Sualtı Arama Kurtarma Eğitmeni olan Tahsin Ceylan, yaptığı sunumda 17 Ağustos 1999 Marmara Depremi’nden sadece birkaç saat sonra deprem bölgesine geldiğini ekibi ile birlikte gönüllü olarak arama kurtarma çalışmalarına katıldığını belirtti.

Bu esnada kamera ile depremin sualtındaki izlerini de sürdüğünü ifade eden Ceylan, National Geographic ve Discovery Channel’ın depremi tüm dünyaya bu görüntülerle duyurduğunu söyledi.

 

Arama-kurtarma çalışmalarında çok sayıda trajik sahneye şahit olduğunu ifade eden Tahsin Ceylan, şöyle konuştu: “Gölcük, Halıdere, Kavaklı sahillerinde denizden çok sayıda cansız beden çıkardık. Denizin altı evler, otomobiller, insanlarla doluydu. Bugün açılışını yaptığımız bu sergiyi, o gün yitirdiğimiz insanların anısına atfediyorum. Dilerim bir daha böyle derin acılar yaşamayız. Bu sergiye destek olan Kocaeli Sanayi Odası’na ve her türlü teknik ekipman desteğini sağlayan DESSAT’a da ayrıca teşekkür ediyorum.”

 

Fotoğrafları depremden sonra oluşan ve ‘Batıkşehir’ olarak adlandırılan Değirmendere’de çektiğini söyleyen Tahsin Ceylan, bölgenin günümüzde açık hava müzesi konumunda olduğunu ifade etti. Kaybolan yaşamların başka canlılara hayat verdiğini dile getiren Tahsin Ceylan, “Çınar ağaçları depremden bu yana hala dimdik ayakta duruyor. Bölge doğal bir resif konumunda. Canlılığın arttığına şahit oluyoruz.” diye konuştu. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.