LASTİK İŞ

MART’TA NORMALLEŞME ZOR

Sağlık 24.02.2021 - 15:27, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

MART’TA NORMALLEŞME ZOR

COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Mart itibarıyla kriterlere uyan illerde normalleşmenin başlayacağını açıkladı. Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, buna göre Kocaeli 92.53 göründüğünden dolayı Konuyla ilgili bilgi aldığımız Kaymakam Cengiz Karabulut 1 Mart’ta Kocaeli’nin normalleşme şansı yok dedi.

COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor.  İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.  Yüz binde 10’un altında vaka sayısı olan illerde kişiler, kendi tedbirlerini uygulamaya devam ederek, hijyen kurallarına uyarak, açılmaya başlayacak. Ancak yüz binde 35’e kadar olan illerde kontrollü açılma olacak. Örneğin önce küçük işletmeler açılacak. Ancak bunun üzerinde olan illerde açılma şimdilik zor görünüyor. MART’TA NORMALLEŞEMEYİZ Konuyla ilgili görüştüğümüz Kaymakam Cengiz Karabulut “Sağlık Bakanımız 1 Mart itibari ile normalleşmenin kademeli olarak başlayacağını açıkladı. Buna göre Yüz binde 10’un altında vaka sayısı olan illerde kademeli olarak dükkanlar açılacak. Ancak Kocaeli’de rakam 92.53, 1 Martta kadar bu rakamın yüzde onun altına düşmesi imkansız. Bu nedenle İlçemizde tedbirler aynı şekilde devam edecek. Bizler tüm tedbirleri alıyoruz ancak bizim tedbir almamız yeterli değil. İnsanlarımız bu tedbirlere uyması gerekiyor. Bu süreci ancak birlikte aşaniliriz” dedi. KOMİSER YARDIMCILARI SAHADA Kaymakam Karabulut “Özellikle kalabalık  Anıt Park gibi alınlarda yapılan denetimlerde Zabıta ve polis memurlarını çektik. Komiser yardımcılarımızı görevlendirdik. Bu virüsten kurtulmak için insanlarımızın daha duyarlı olması lazım” dedi. TAZİYE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR Tüm uyarılara rağmen taziye ziyaretlerinin sürdüğünü belirten Kaymakam Karabulut “Tüm uyarılarımıza rağmen ilçemizde taziye , hasta ev ziyaretleri devam ediyor.  Geçtiğimiz günlerde yapı-lan hasta ziyareti ile bir çok kişinin testi pozitif çıktı. Normal hayata dönmemiz için bütün kurallara uymamız gerekiyor” dedi. DERNEKLERE TOPLANTI YAPTIK Son günlerde Karadeniz’de yükselen vaka sayısının ilçemize yansımasını istemediğini belirten Kaymakam Karabulut “Hemşeri derneklerimizle toplantı yaptık. Üyelerinin daha dikkati davranmaları konusunda uyarmalarını istedik. Özellikle Karadeniz bölgesinde vaka saysısı yüksek oradan ilçemize gelen vatandaşlarımızın 109 gün evlerinde ziyaretçide kabul etmeden kalmalarını rica ettik. Banka Müdürleri ile görüştük. Güvenlik görevlilerinin sırada bekleyenlerin sosyal mesafeye uymaları konusunda daha fazla uyarı yapmalarını istedik. 
COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor. Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, 1 Mart itibarıyla kriterlere uyan illerde normalleşmenin başlayacağını açıkladı. Kriterlere göre 100 binde 10 vakanın altındaki iller düşük, buna göre Kocaeli 92.53 göründüğünden dolayı Konuyla ilgili bilgi aldığımız Kaymakam Cengiz Karabulut 1 Mart’ta Kocaeli’nin normalleşme şansı yok dedi.

COVID-19 önlemleriyle ilgili normalleşme süreci 1 Mart’tan itibaren başlıyor.  İllerdeki kısıtlamalar, düşük, orta, yüksek ve çok yüksek olarak belirlenen dört risk kademesine göre esnetilecek ya da genişletilecek.  Yüz binde 10’un altında vaka sayısı olan illerde kişiler, kendi tedbirlerini uygulamaya devam ederek, hijyen kurallarına uyarak, açılmaya başlayacak. Ancak yüz binde 35’e kadar olan illerde kontrollü açılma olacak. Örneğin önce küçük işletmeler açılacak. Ancak bunun üzerinde olan illerde açılma şimdilik zor görünüyor.

MART’TA NORMALLEŞEMEYİZ
Konuyla ilgili görüştüğümüz Kaymakam Cengiz Karabulut “Sağlık Bakanımız 1 Mart itibari ile normalleşmenin kademeli olarak başlayacağını açıkladı. Buna göre Yüz binde 10’un altında vaka sayısı olan illerde kademeli olarak dükkanlar açılacak. Ancak Kocaeli’de rakam 92.53, 1 Martta kadar bu rakamın yüzde onun altına düşmesi imkansız. Bu nedenle İlçemizde tedbirler aynı şekilde devam edecek. Bizler tüm tedbirleri alıyoruz ancak bizim tedbir almamız yeterli değil. İnsanlarımız bu tedbirlere uyması gerekiyor. Bu süreci ancak birlikte aşaniliriz” dedi.

KOMİSER YARDIMCILARI SAHADA
Kaymakam Karabulut “Özellikle kalabalık  Anıt Park gibi alınlarda yapılan denetimlerde Zabıta ve polis memurlarını çektik. Komiser yardımcılarımızı görevlendirdik. Bu virüsten kurtulmak için insanlarımızın daha duyarlı olması lazım” dedi.

TAZİYE ZİYARETLERİ DEVAM EDİYOR
Tüm uyarılara rağmen taziye ziyaretlerinin sürdüğünü belirten Kaymakam Karabulut “Tüm uyarılarımıza rağmen ilçemizde taziye , hasta ev ziyaretleri devam ediyor.  Geçtiğimiz günlerde yapı-lan hasta ziyareti ile bir çok kişinin testi pozitif çıktı. Normal hayata dönmemiz için bütün kurallara uymamız gerekiyor” dedi.

DERNEKLERE TOPLANTI YAPTIK
Son günlerde Karadeniz’de yükselen vaka sayısının ilçemize yansımasını istemediğini belirten Kaymakam Karabulut “Hemşeri derneklerimizle toplantı yaptık. Üyelerinin daha dikkati davranmaları konusunda uyarmalarını istedik. Özellikle Karadeniz bölgesinde vaka saysısı yüksek oradan ilçemize gelen vatandaşlarımızın 109 gün evlerinde ziyaretçide kabul etmeden kalmalarını rica ettik. Banka Müdürleri ile görüştük. Güvenlik görevlilerinin sırada bekleyenlerin sosyal mesafeye uymaları konusunda daha fazla uyarı yapmalarını istedik. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.