LASTİK İŞ
ismail

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

Gündem 26.02.2020 - 17:24, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MAZOT VE GÜBRE DESTEĞİ ÖDEMELERİ BAŞLADI

ÇKS dosyalarını 2019 yılında yapan çiftçilerimize devlet tarafında hibe olarak mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı. Ödemeler kimlik numaraların son rakamlarına göre veriliyor.

2019 yılında çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) dosyasını yaptıran Çiftçilere tarım ve orman bakanlığı tarafından mazot ve gübre desteği ödemeleri Ziraat Bankası tarafından çiftçilere ödendiğini belirten Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı; “bu verilen destek tamamen hibe bir destektir. Bu hibe destek Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimize TC. Numarasının son rakamına göre ödenecektir. Hibe desteği alan Çiftçilerimizin TC numarasının son rakamı 0-2 olanlar 21 Şubat Tarihi, 4-6 olanlar 28 Şubat, son rakamı 8 olan 6 Mart itibaren Mazot ve Gübre Desteği verilecektir Çiftçilerimiz TC numarasına göre ziraat bankasından paralarını alacaklar” dedi. Enflasyona göre bu desteğin yetersiz olduğunu açıklayan oda başkanı Çanakçı; “hesaba geçen  bu paralar tamamı bakanlığımız tarafından hibedir. Azda olsa bu paralar çiftçilerimize aldıracak. Bu destekler günümüzde yaşanan enflasyon rakamlarına göre erimiştir. 2020 yılında bu desteklerin artmasını bekliyoruz. Çünkü verilen destek enflasyon karşısında erimemesi ve çiftçilerimize derman olması çok ö emlidir. Bundan dolayı Çiftçilerimize verilecek destek yaşanan enflasyonu baz alınması gerektiğini önemsiyoruz” dedi. Fahri Haner    
ÇKS dosyalarını 2019 yılında yapan çiftçilerimize devlet tarafında hibe olarak mazot ve gübre desteği ödemeleri başladı. Ödemeler kimlik numaraların son rakamlarına göre veriliyor.

2019 yılında çiftçi kayıt sistemi (ÇKS) dosyasını yaptıran Çiftçilere tarım ve orman bakanlığı tarafından mazot ve gübre desteği ödemeleri Ziraat Bankası tarafından çiftçilere ödendiğini belirten Gölcük Ziraat Odası Başkanı Bekir Çanakçı; “bu verilen destek tamamen hibe bir destektir. Bu hibe destek Ziraat Bankası tarafından çiftçilerimize TC. Numarasının son rakamına göre ödenecektir. Hibe desteği alan Çiftçilerimizin TC numarasının son rakamı 0-2 olanlar 21 Şubat Tarihi, 4-6 olanlar 28 Şubat, son rakamı 8 olan 6 Mart itibaren Mazot ve Gübre Desteği verilecektir Çiftçilerimiz TC numarasına göre ziraat bankasından paralarını alacaklar” dedi.
Enflasyona göre bu desteğin yetersiz olduğunu açıklayan oda başkanı Çanakçı; “hesaba geçen  bu paralar tamamı bakanlığımız tarafından hibedir. Azda olsa bu paralar çiftçilerimize aldıracak. Bu destekler günümüzde yaşanan enflasyon rakamlarına göre erimiştir. 2020 yılında bu desteklerin artmasını bekliyoruz. Çünkü verilen destek enflasyon karşısında erimemesi ve çiftçilerimize derman olması çok ö emlidir. Bundan dolayı Çiftçilerimize verilecek destek yaşanan enflasyonu baz alınması gerektiğini önemsiyoruz” dedi.
Fahri Haner    

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.