LASTİK İŞ
ismail

MECBURİ HİZMET 15 YIL !

Gündem 07.01.2017 - 08:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MECBURİ HİZMET 15 YIL !

Subay ve Asubaylar İçin Mecburi Hizmet 15 Yıl Oldu

6 Ocak 2017 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 681 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'da görev yapan Subay ve Asubaylar için mecburi hizmet süresi 10 Yıldan 15 Yıla çıkarıldı. 2012 Yılına kadar 15 yıl olan mecburi hizmet süresi 6318 Sayılı Kanunla TSK Personel Kanununda yapılan değişiklikle 10 yıla düşürülmüştü. 4 Yıl Eğitim gören Subaylarla 2 Yıl Eğitim gören Asubayların aynı sürede mecburi hizmete tabi olması yıllarca tepki görmüş ancak 2012 yılında Asubayların Mecburi Hizmet Süreleri ile birlikte Subayların Mecburi Hizmet Süreleri de 10 yıla düşürülmüştü. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren KHK ile yine toptancı bir anlayışla değişiklik yapıldı ve Asubayların da mecburi hizmet süresi 15 yıla çıkmış oldu. Bu düzenleme ile mecburi hizmet sürelerinin okul süreleri ile orantılı olarak belirlenmesi gerektiği gerçeği göz ardı edilmiş oldu. Düzenleme ile MSB Üniversitesi Enstitülerinde eğitim görenlere eğitim süreleri kadar, Pilotlara ise 3 Yıl daha mecburi hizmet ilave edildi.
Subay ve Asubaylar İçin Mecburi Hizmet 15 Yıl Oldu

6 Ocak 2017 Tarihli Resmi Gazetede yayınlanan 681 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname ile TSK'da görev yapan Subay ve Asubaylar için mecburi hizmet süresi 10 Yıldan 15 Yıla çıkarıldı.

2012 Yılına kadar 15 yıl olan mecburi hizmet süresi 6318 Sayılı Kanunla TSK Personel Kanununda yapılan değişiklikle 10 yıla düşürülmüştü. 4 Yıl Eğitim gören Subaylarla 2 Yıl Eğitim gören Asubayların aynı sürede mecburi hizmete tabi olması yıllarca tepki görmüş ancak 2012 yılında Asubayların Mecburi Hizmet Süreleri ile birlikte Subayların Mecburi Hizmet Süreleri de 10 yıla düşürülmüştü. Resmi Gazetede yayınlanarak yürürlüğe giren KHK ile yine toptancı bir anlayışla değişiklik yapıldı ve Asubayların da mecburi hizmet süresi 15 yıla çıkmış oldu. Bu düzenleme ile mecburi hizmet sürelerinin okul süreleri ile orantılı olarak belirlenmesi gerektiği gerçeği göz ardı edilmiş oldu.
Düzenleme ile MSB Üniversitesi Enstitülerinde eğitim görenlere eğitim süreleri kadar, Pilotlara ise 3 Yıl daha mecburi hizmet ilave edildi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.