LASTİK İŞ

MEHTERANLI REFERANDUM ÇALIŞMASI

Asayiş 13.04.2017 - 09:49, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MEHTERANLI REFERANDUM ÇALIŞMASI

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve Teşkilat üyeleri referandum çalışmalarına devam ediyor. Alp ve yönetimi Değirmendere, Şirinköy ve İhsaniye’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü eşliğinde vatandaşlar güzel bir gösteri yaparak referandum için evet istediler.

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve Teşkilat üyeleri referandum için saha çalışmalarına sayılı günler kala hız verdi. AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp; “ Saha çalışmalarını Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş'in katılımları ile devam ediyoruz.  Biz İlçe Teşkilatı olarak 1 Şubattan beri vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyoruz. Vatandaşın aklında anayasa değişikliğine ve başkanlık sistemine dair soru işaretleri kalsın istemiyoruz. Referandum gününe kadar bu yoğun çalışma tempomuza devam edeceğiz kapı kapı, mahalle mahalle gezerek Gölcük halkını bu konuda bilgilendireceğiz.  Başkan Alp “Devletimizin şekli Cumhuriyetin temel niteliklerini koruyan, yasama ve yürütmenin belirlenmesinde milli iradenin doğrudan etkili olduğu bir sistemi getiren, kuvvetler ayrılığı ilkesini gözeten ve devlet organları arasında uyumu amaçlayan Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'ye özgü milli ve yerli bir hükümet sistemidir” dedi. REJİMİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK Anayasa değişikliğinin 18 maddeyi içerdiğini söyleyen Alp “18 maddenin aslında okunduğu zaman açıkça ne olduğu belli. Cumhuriyet rejimini güçlendiren, demokrasiyi daha da güçlendiren, meclisin yetkilerini artıran, yasamayı güçlendiren, diğer taraftan da yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtaran ve kuvvetler ayrılığını tam anlamıyla uygulayan bir hükümet modeli. Yapılan rejim değişikliği değil rejimi daha da güçlendirmektir” şeklinde konuştu.  PARLAMENTER SİSTEM KRİZLERE NEDEN OLDU Parlamenter sistemin zararlarına da değinen Başkan Alp “93 yılda 65 hükümet, yani her bir buçuk yılda hükümet değişikliği olmuş. Bir buçuk yılda hükümet değişirse o hükümetin icraat yapması mümkün mü? Elbette mümkün değil. Tek başına iktidarlar döneminde ülkemiz atılım göstermiştir. Onun dışında koalisyon dönemleri hep zaman kaybına, siyasi iktidarsızlıklara ve siyasi iktidarsızlıklar da ekonomik bunalımlara, krizlere neden oldu” dedi.
AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve Teşkilat üyeleri referandum çalışmalarına devam ediyor. Alp ve yönetimi Değirmendere, Şirinköy ve İhsaniye’de Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Mehteran Bölüğü eşliğinde vatandaşlar güzel bir gösteri yaparak referandum için evet istediler.

AK Parti Gölcük İlçe Başkanı İdris Alp ve Teşkilat üyeleri referandum için saha çalışmalarına sayılı günler kala hız verdi.

AK Parti İlçe Başkanı İdris Alp; “ Saha çalışmalarını Belediye Başkanımız Mehmet Ellibeş'in katılımları ile devam ediyoruz. 
Biz İlçe Teşkilatı olarak 1 Şubattan beri vatandaşlarımıza Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemini anlatıyoruz.
Vatandaşın aklında anayasa değişikliğine ve başkanlık sistemine dair soru işaretleri kalsın istemiyoruz.
Referandum gününe kadar bu yoğun çalışma tempomuza devam edeceğiz kapı kapı, mahalle mahalle gezerek Gölcük halkını bu konuda bilgilendireceğiz. 

Başkan Alp “Devletimizin şekli Cumhuriyetin temel niteliklerini koruyan, yasama ve yürütmenin belirlenmesinde milli iradenin doğrudan etkili olduğu bir sistemi getiren, kuvvetler ayrılığı ilkesini gözeten ve devlet organları arasında uyumu amaçlayan Cumhurbaşkanlığı sistemi Türkiye'ye özgü milli ve yerli bir hükümet sistemidir” dedi.
REJİMİ DAHA DA GÜÇLENDİRECEK
Anayasa değişikliğinin 18 maddeyi içerdiğini söyleyen Alp “18 maddenin aslında okunduğu zaman açıkça ne olduğu belli. Cumhuriyet rejimini güçlendiren, demokrasiyi daha da güçlendiren, meclisin yetkilerini artıran, yasamayı güçlendiren, diğer taraftan da yürütmeyi çift başlı olmaktan kurtaran ve kuvvetler ayrılığını tam anlamıyla uygulayan bir hükümet modeli. Yapılan rejim değişikliği değil rejimi daha da güçlendirmektir” şeklinde konuştu. 
PARLAMENTER SİSTEM KRİZLERE NEDEN OLDU
Parlamenter sistemin zararlarına da değinen Başkan Alp “93 yılda 65 hükümet, yani her bir buçuk yılda hükümet değişikliği olmuş. Bir buçuk yılda hükümet değişirse o hükümetin icraat yapması mümkün mü? Elbette mümkün değil. Tek başına iktidarlar döneminde ülkemiz atılım göstermiştir. Onun dışında koalisyon dönemleri hep zaman kaybına, siyasi iktidarsızlıklara ve siyasi iktidarsızlıklar da ekonomik bunalımlara, krizlere neden oldu” dedi.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.