LASTİK İŞ

MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Sağlık 09.10.2019 - 13:09, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MEME KANSERİNDE ERKEN TEŞHİS HAYAT KURTARIR

Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir.

Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse tamamına yakın, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” eğitim ve tarama ayıdır. Meme Kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir. 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerinde kadın kanserlerinin 20-25’i meme kanseridir. Meme kanserinin erken yakalanması önemlidir. Çünkü meme kanseri erken evrede yakalanırsa tedavisi yüzde yüz sağlanabilir. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi A Blok Poliklinikler girişinde açtığı stantla bu farkındalığa katkıda bulundu. Ziyaretçilere broşürler dağıtıldı. “Pembe Gün” ilan edilen gün ile ilgili Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; halkın yoğun katılımda bulunması doğru bir yaklaşımda olduğumuzun kanıtıdır, meme kanseri erken evrede yakalanırsa tedavisi yüzde yüz sağlanabilir. Eğer kadınlarımız kendi bedenleriyle ilgili olmazlarsa çok daha ilerlemiş dönemde hastalığa yakalanınca çok daha zor tedavilerle bu hastalığın üstesinden gelebiliyoruz bu nedenle bu ayı değerlendirip kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz,’’ dedi. Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bütün bayanlara sağlıklı ve uzun bir hayat diliyor.
Meme kanseri, tüm dünyada olduğu gibi Türkiye’de de kadınlarda en sık görülen kanser türüdür. Her sekiz kadından birinin hayatının belirli zamanlarında meme kanserine yakalanacağı bildirilmektedir.

Meme kanserine karşı en iyi koruyucu yöntem erken teşhistir. Kanser yayılmadan önce teşhis edilirse tamamına yakın, kişi yaşam şansına sahip olur. Bu kapsamda tüm dünyada olduğu gibi, Türkiye’de de 2004 yılından itibaren “1-31 Ekim Meme Kanseri Bilinçlendirme Ayı” eğitim ve tarama ayıdır.
Meme Kanseri tüm dünyada olduğu gibi ülkemizde de kadınlarda en sık görülen kanser olup, yılda yaklaşık 15.000 kadını etkilemektedir. 2000’li yıllardan beri tüm kanser istatistiklerinde kadın kanserlerinin 20-25’i meme kanseridir. Meme kanserinin erken yakalanması önemlidir. Çünkü meme kanseri erken evrede yakalanırsa tedavisi yüzde yüz sağlanabilir.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi A Blok Poliklinikler girişinde açtığı stantla bu farkındalığa katkıda bulundu. Ziyaretçilere broşürler dağıtıldı. “Pembe Gün” ilan edilen gün ile ilgili Hastane Başhekimi Op. Dr. Yüksel Pehlevan; halkın yoğun katılımda bulunması doğru bir yaklaşımda olduğumuzun kanıtıdır, meme kanseri erken evrede yakalanırsa tedavisi yüzde yüz sağlanabilir. Eğer kadınlarımız kendi bedenleriyle ilgili olmazlarsa çok daha ilerlemiş dönemde hastalığa yakalanınca çok daha zor tedavilerle bu hastalığın üstesinden gelebiliyoruz bu nedenle bu ayı değerlendirip kontrollerini yaptırmalarını öneriyoruz,’’ dedi.
Gölcük Necati Çelik Devlet Hastanesi bütün bayanlara sağlıklı ve uzun bir hayat diliyor.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.