LASTİK İŞ
ismail

Merdivan Altı Üretimlerden Kaçının !

Gölcük 06.08.2013 - 00:03, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:15
 

Merdivan Altı Üretimlerden Kaçının !

Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman "“Esnaf, Bayram Hazırlıklarını Yaptı, Halkımızı bir kez daha uyarıyoruz".ded

“Esnaf, Bayram Hazırlıklarını Yaptı, Halkımızı  bir kez daha uyarıyoruz.Merdiven altı  üretilen mallardan kaçının. Yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şekerleme, çikolata, kadayıf ve ekmek gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız her kaçak ürün, sağlığınıza zarar vereceği gibi dükkânında vergisini veren, primini ödeyen, işçi çalıştıran esnafın kapısına kilit vurması demektir ” Ramazan ayının gelmesi ile birlikte piyasanın canlandığını belirten Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman , 'Ramazan ayı bereketiyle geliyor. Sahur sofralarının zenginliği piyasaları canlandırınca esnafta rahat etti. Bu konumda Ramazan süresince alışverişlerini ilçemiz Esnafından  yapıp paylaşan   Gölcük Halkımıza Esnaf ve Sanatkarlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.dedi.             'KAÇAK ÜRETİM ESNAFIN KAPISINA KİLİT'             Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte artan tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünlerinin merdiven altı denilen denetim dışı kaçak üretimle piyasaya sürecek ramazan fırsatçılarına dikkat çeken Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman ,  'Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın. Normalden ucuza satılan yiyeceklere şüpheyle yaklaşın. Yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şekerleme, çikolata, kadayıf ve ekmek gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız her kaçak ürün, sağlığınıza zarar vereceği gibi dükkânında vergisini veren, primini ödeyen, işçi çalıştıran esnafın kapısına kilit vurması demektir. Önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Onun için gıdadan önce alışveriş yapacağınız müesseseyi çok iyi seçmelisiniz' diye konuştu.             -'DENETİMLER DEVAM ETMELİ' Yapılan denetim ve laboratuvar çalışmaları sonucunda ürünlerin etiketteki özellikleri taşımadığı, tüketicinin aldatıldığının ortaya çıkmasına dikkat çeken Kocaman, 'Bakanlığın yaptığı denetimler devam etmeli.  Daha yeni yapılan denetimler sonucu 25 ürünün olması gereken vasıfları taşımadığı tespit edilerek, teşhir edildiler. Mübarek Ramazan ayı hoşgörü ayı diye insan sağlığına zararlı işlerle uğraşanları hoş göremeyiz. Bu tür 3 kuruşa müdane eden fırsatçı insanların ağzımızın tadını bozmasına izin vermeyin. Yerel yönetimler üretim izni olmayan yerleri, hijyen kurallarına uymayan, açıkta ekmek satanları engelledikleri takdirde kötü mal piyasada barınamaz. Bu konularda vatandaşımızda dikkat etmeli. Bakın 5 liraya sosis, 10 liraya kavurma olmaz, 3-5 liraya tatlı satılıyorsa almamak gerekir. Albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmayarak, etiketleri iyi okunmalı ve şüphelendiğiniz ürünleri yetkililere bildirmelisiniz' şeklinde konuştu.
Esnaf Odası Başkanı Necmi Kocaman "“Esnaf, Bayram Hazırlıklarını Yaptı, Halkımızı bir kez daha uyarıyoruz".ded

“Esnaf, Bayram Hazırlıklarını Yaptı, Halkımızı  bir kez daha uyarıyoruz.Merdiven altı  üretilen mallardan kaçının. Yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şekerleme, çikolata, kadayıf ve ekmek gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız her kaçak ürün, sağlığınıza zarar vereceği gibi dükkânında vergisini veren, primini ödeyen, işçi çalıştıran esnafın kapısına kilit vurması demektir ”


Ramazan ayının gelmesi ile birlikte piyasanın canlandığını belirten Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman , 'Ramazan ayı bereketiyle geliyor. Sahur sofralarının zenginliği piyasaları canlandırınca esnafta rahat etti. Bu konumda Ramazan süresince alışverişlerini ilçemiz Esnafından  yapıp paylaşan   Gölcük Halkımıza Esnaf ve Sanatkarlarım adına teşekkürlerimi sunuyorum.dedi.

            'KAÇAK ÜRETİM ESNAFIN KAPISINA KİLİT'

            Ramazan Bayramının yaklaşmasıyla birlikte artan tatlı, şekerlemeler ve şarküteri ürünlerinin merdiven altı denilen denetim dışı kaçak üretimle piyasaya sürecek ramazan fırsatçılarına dikkat çeken Gölcük Esnaf ve Sanatkarlar Odası Başkanı Necmi Kocaman 'Tüm halkımızı bir kez daha uyarıyoruz. Bilhassa Ramazan ayında artan merdiven altı üretilen gıda ürünlerini kesinlikle almayın. Normalden ucuza satılan yiyeceklere şüpheyle yaklaşın. Yol kenarında araç arkalarında satılan tatlı, şekerleme, çikolata, kadayıf ve ekmek gibi yıkanmadan yenebilen ürünlerden uzak durun. Alacağınız her kaçak ürün, sağlığınıza zarar vereceği gibi dükkânında vergisini veren, primini ödeyen, işçi çalıştıran esnafın kapısına kilit vurması demektir. Önce alışveriş yapacağınız esnafı iyi tespit edin. Çünkü gerçek esnaf yani mahallenizdeki bakkal, manav, kasap, şarküterici kim olursa olsun kendi yemediği bir ürünü müşterisine satmaz. Onun için gıdadan önce alışveriş yapacağınız müesseseyi çok iyi seçmelisiniz' diye konuştu.

            -'DENETİMLER DEVAM ETMELİ'

Yapılan denetim ve laboratuvar çalışmaları sonucunda ürünlerin etiketteki özellikleri taşımadığı, tüketicinin aldatıldığının ortaya çıkmasına dikkat çeken Kocaman, 'Bakanlığın yaptığı denetimler devam etmeli.  Daha yeni yapılan denetimler sonucu 25 ürünün olması gereken vasıfları taşımadığı tespit edilerek, teşhir edildiler. Mübarek Ramazan ayı hoşgörü ayı diye insan sağlığına zararlı işlerle uğraşanları hoş göremeyiz. Bu tür 3 kuruşa müdane eden fırsatçı insanların ağzımızın tadını bozmasına izin vermeyin. Yerel yönetimler üretim izni olmayan yerleri, hijyen kurallarına uymayan, açıkta ekmek satanları engelledikleri takdirde kötü mal piyasada barınamaz. Bu konularda vatandaşımızda dikkat etmeli. Bakın 5 liraya sosis, 10 liraya kavurma olmaz, 3-5 liraya tatlı satılıyorsa almamak gerekir. Albenisi olan değerinin altında satılan mallara kanmayarak, etiketleri iyi okunmalı ve şüphelendiğiniz ürünleri yetkililere bildirmelisiniz' şeklinde konuştu.

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.