MERT ''YÜZ YÜZE EĞİTİMDE TÜM TEDBİRLER ALINACAK''

Eğitim 22.01.2021 - 10:53, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:17
 

MERT ''YÜZ YÜZE EĞİTİMDE TÜM TEDBİRLER ALINACAK''

Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ülke genelinde bugün itibariyle 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayabileceğini belirtti.

Mert, “Yüz yüze eğitimde tedbirler alınacak” dedi. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ülkemiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar itibariyle, bugünden itibaren 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayabileceklerini ifade etti. Mert, konu hakkında yaptığı açıklamada “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Bakanlığımıza bağlı resmi okulların 8 ve 12. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerle örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan, ilgi (b) yönerge ve ilgi (c) kılavuz hükümleri doğrultusunda yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetleri, 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren tekrar başlatılacak” dedi. ‘GEREKLİ SOSYAL MESAFE SAĞLANACAK’ Açıklamasına devam eden Mert, “Bu kapsamda kurslarda, öğrenci veya kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı, fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek. Yani öğrencilerimiz arasında gerekli sosyal mesafe sağlanmış olacak. Bir sınıf veya grupta bulunması gereken en fazla öğrenci veya kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. Kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların, ilgi (a) yönetmelik çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla, valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacak” dedi. ‘TEDBİRLERİ EN İYİ ŞEKİLDE ALACAKLARDIR’ Mert, açıklamalarının sonunda “Kurslardaki iş ve işlemler, ilgide kayıtlı mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülecek. Covid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere, kılavuzda belirtilen hususlara titizlikle uyulması hususunda da çalışmalar yapılacak. Öğrencilerimize bu dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Onlar da koronavirüs tedbirlerini çok iyi bir şekilde alacaktır. Her bir öğrencimize sağlık ve başarı dileklerimizi iletmek isterim” dedi. 
Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ülke genelinde bugün itibariyle 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayabileceğini belirtti.

Mert, “Yüz yüze eğitimde tedbirler alınacak” dedi. Gölcük İlçe Milli Eğitim Müdürü Caferi Tayyar Mert, ülkemiz genelinde Milli Eğitim Bakanlığı’nın almış olduğu karar itibariyle, bugünden itibaren 8 ve 12. sınıf öğrencileri ile mezun öğrencilerin destekleme ve yetiştirme kurslarında yüz yüze eğitime başlayabileceklerini ifade etti. Mert, konu hakkında yaptığı açıklamada “2020-2021 Eğitim ve Öğretim Yılı’nda Bakanlığımıza bağlı resmi okulların 8 ve 12. sınıflarında öğrenim gören öğrencilerle örgün ve açık ortaöğretim kurumlarından mezun olanlara yönelik isteğe bağlı olarak açılan, ilgi (b) yönerge ve ilgi (c) kılavuz hükümleri doğrultusunda yürütülen destekleme ve yetiştirme kurslarındaki yüz yüze eğitim faaliyetleri, 22 Ocak 2021 tarihinden itibaren tekrar başlatılacak” dedi.

‘GEREKLİ SOSYAL MESAFE SAĞLANACAK’

Açıklamasına devam eden Mert, “Bu kapsamda kurslarda, öğrenci veya kursiyerlerin dersliklerdeki oturma planı, fiziki mesafeyi koruyacak şekilde düzenlenecek. Yani öğrencilerimiz arasında gerekli sosyal mesafe sağlanmış olacak. Bir sınıf veya grupta bulunması gereken en fazla öğrenci veya kursiyer sayısı da bu fiziki mesafe dikkate alınarak belirlenecek. Kurslara devam etmek isteyen öğrencilerden barınma ihtiyacı olanların, ilgi (a) yönetmelik çerçevesinde salgınla ilgili tedbirlerin alınması kaydıyla, valiliklerce belirlenecek okul pansiyonlarında kalmaları sağlanacak” dedi.

‘TEDBİRLERİ EN İYİ ŞEKİLDE ALACAKLARDIR’

Mert, açıklamalarının sonunda “Kurslardaki iş ve işlemler, ilgide kayıtlı mevzuat hükümleri çerçevesinde yürütülecek. Covid-19 salgınıyla ilgili verilen mücadele doğrultusunda maske, fiziki mesafe ve temizlik kuralları başta olmak üzere, kılavuzda belirtilen hususlara titizlikle uyulması hususunda da çalışmalar yapılacak. Öğrencilerimize bu dönemin hayırlı olmasını diliyorum. Onlar da koronavirüs tedbirlerini çok iyi bir şekilde alacaktır. Her bir öğrencimize sağlık ve başarı dileklerimizi iletmek isterim” dedi. 

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.