MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANACAK

Gündem 06.11.2019 - 15:13, Güncelleme: 31.05.2021 - 18:16
 

MEVLİD-İ NEBİ HAFTASI KUTLANACAK

Mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile Gölcük Müftüsü İlyas Öztel dün Gölcük Müftülüğü binasında yaptığı basın açıklamasın Peygamberimiz Hazreti Muhammed örnek bir insandır. Bizde he Peygamberimizi örnek alacağız.

Mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile Gölcük Müftüsü İlyas Öztel Gölcük Müftülük binasında Basın açıklaması yaparak şunları dile getirdi. Müftü Öztel; “öncelikle Türkiye ve ilçemizde gerçekten güzel şeyler oluyor ve olmaya devam edecek inşallah. Önümüzde bu Kasım ayın 8 inde Mevlid-i Nebi haftamız olacak. Mevlid-i Nebi haftası geçmişte yani 1989 dan beri devam ede gelen kutlu doğum haftasında bir ufak isim değişikliği yapılmak suretiyle birde tarih olarak önceden 16 Nisan 22 Nisan arasında gerçekleşiyordu kutlu doğum haftası. Şimdi hazreti Peygamberimizin doğum gününe denk gelen bir hafta olmuş oluyor ki, önümüzdeki Cuma ayın 8 itibari ile Hazreti Peygamberin hicri takvimine göre doğduğu gün olmuş oluyor. Bu çerçevede bu programı düzenledik Tabi ki cenabı Hak insanlık aleminin önüne örnek, modern insanlar koymuştur. Bunların adı peygamberlerdir. Kur-an-ın ifadesiyle hamd olsun Allahın resulünde sizin için güzel bir örnek vardır. Bizde bunu örnek, modern olarak tercüme ediyoruz. Netice itibarı ile onları Cenabı hak özel eğitmiştir. Çok özel terbiye etmiştir. Çok özel yetiştirmiştir, Ahlaklandırmıştır. Peygamberimiz, ben güzel Ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyor. Şimdi biz bu örnek ve modern insandan ki peygamberimiz Hazreti Muhammed’dir. Bizde onu örnek alacağız. Çünkü örnek bir insandır Örnek bir Müslüman’dır örnek bir babadır, örnek bir dededir, örnek bir komşudur, örnek bir akrabadır, hatta hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini, merhamet nasıl davranıldığını bize öğreten Hazreti Peygamberdir. Bu senenin Mevlid-i Nebi haftasında işleyeceğimiz konu peygamberimiz ve aile olacak.   Yani bir Müslüman’ın ailesi nasıl olmalı. Biz yüzde 99 u Müslüman olan bir ülkenin mensuplarıyız. Bu aile nasıl olmalıdır. Hazreti Peygamberin sünnetinden ve kendisinden bunu öğreniyoruz. Eşlerine, çocuklarına nasıl davranıyor, nasıl muamele yapıyor, nasıl bir arada yaşıyor ve nasıl paylaşımı yapıyorlar gibi onun öğretileri kendimize esas almak suretiyle biz ailemizi olgunlaştırmaya çalışacağız. Biliyoruzki aile toplumun temel taşıdır. Temel yapısı ve hücresidir. Bu sağlıklı olduğu zaman bütün toplum sağlıklı olur. Aile huzurlu olduğu zaman bütün toplum huzurlu olur. Bunu için her birimize görev düşüyor. Eğitim kurumlarımıza, diyanet işleri başkanlığımıza, basın yayın kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza görev düşüyor. Şunu biliyoruz ki her kes üzerine düşen görevini yaptığında sorun kendiliğinden çözülecektir. 8 Kasım ile 22 Kasım arasında Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerimiz vardır. Bu etkinliğe tüm halkımız davetlidir” şeklinde ifade etti.   Fahri Haner    
Mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile Gölcük Müftüsü İlyas Öztel dün Gölcük Müftülüğü binasında yaptığı basın açıklamasın Peygamberimiz Hazreti Muhammed örnek bir insandır. Bizde he Peygamberimizi örnek alacağız.

Mevlid-i Nebi haftası dolayısı ile Gölcük Müftüsü İlyas Öztel Gölcük Müftülük binasında Basın açıklaması yaparak şunları dile getirdi. Müftü Öztel; “öncelikle Türkiye ve ilçemizde gerçekten güzel şeyler oluyor ve olmaya devam edecek inşallah. Önümüzde bu Kasım ayın 8 inde Mevlid-i Nebi haftamız olacak. Mevlid-i Nebi haftası geçmişte yani 1989 dan beri devam ede gelen kutlu doğum haftasında bir ufak isim değişikliği yapılmak suretiyle birde tarih olarak önceden 16 Nisan 22 Nisan arasında gerçekleşiyordu kutlu doğum haftası. Şimdi hazreti Peygamberimizin doğum gününe denk gelen bir hafta olmuş oluyor ki, önümüzdeki Cuma ayın 8 itibari ile Hazreti Peygamberin hicri takvimine göre doğduğu gün olmuş oluyor.

Bu çerçevede bu programı düzenledik

Tabi ki cenabı Hak insanlık aleminin önüne örnek, modern insanlar koymuştur. Bunların adı peygamberlerdir. Kur-an-ın ifadesiyle hamd olsun Allahın resulünde sizin için güzel bir örnek vardır. Bizde bunu örnek, modern olarak tercüme ediyoruz. Netice itibarı ile onları Cenabı hak özel eğitmiştir. Çok özel terbiye etmiştir. Çok özel yetiştirmiştir, Ahlaklandırmıştır. Peygamberimiz, ben güzel Ahlakı tamamlamak üzere gönderildim diyor. Şimdi biz bu örnek ve modern insandan ki peygamberimiz Hazreti Muhammed’dir. Bizde onu örnek alacağız. Çünkü örnek bir insandır Örnek bir Müslüman’dır örnek bir babadır, örnek bir dededir, örnek bir komşudur, örnek bir akrabadır, hatta hayvanlara nasıl davranılması gerektiğini, merhamet nasıl davranıldığını bize öğreten Hazreti Peygamberdir. Bu senenin Mevlid-i Nebi haftasında işleyeceğimiz konu peygamberimiz ve aile olacak.

 

Yani bir Müslüman’ın ailesi nasıl olmalı. Biz yüzde 99 u Müslüman olan bir ülkenin mensuplarıyız. Bu aile nasıl olmalıdır. Hazreti Peygamberin sünnetinden ve kendisinden bunu öğreniyoruz. Eşlerine, çocuklarına nasıl davranıyor, nasıl muamele yapıyor, nasıl bir arada yaşıyor ve nasıl paylaşımı yapıyorlar gibi onun öğretileri kendimize esas almak suretiyle biz ailemizi olgunlaştırmaya çalışacağız. Biliyoruzki aile toplumun temel taşıdır. Temel yapısı ve hücresidir. Bu sağlıklı olduğu zaman bütün toplum sağlıklı olur. Aile huzurlu olduğu zaman bütün toplum huzurlu olur. Bunu için her birimize görev düşüyor. Eğitim kurumlarımıza, diyanet işleri başkanlığımıza, basın yayın kuruluşlarımıza, sivil toplum kuruluşlarımıza görev düşüyor. Şunu biliyoruz ki her kes üzerine düşen görevini yaptığında sorun kendiliğinden çözülecektir. 8 Kasım ile 22 Kasım arasında Mevlid-i Nebi haftası etkinliklerimiz vardır. Bu etkinliğe tüm halkımız davetlidir” şeklinde ifade etti.

 

Fahri Haner

   

Habere ifade bırak !
Habere ait etiket tanımlanmamış.
Okuyucu Yorumları (0)

Yorumunuz başarıyla alındı, inceleme ardından en kısa sürede yayına alınacaktır.

Yorum yazarak Topluluk Kuralları’nı kabul etmiş bulunuyor ve yenigolcuk.com sitesine yaptığınız yorumunuzla ilgili doğrudan veya dolaylı tüm sorumluluğu tek başınıza üstleniyorsunuz. Yazılan tüm yorumlardan site yönetimi hiçbir şekilde sorumlu tutulamaz.
Sitemizden en iyi şekilde faydalanabilmeniz için çerezler kullanılmaktadır, sitemizi kullanarak çerezleri kabul etmiş saylırsınız.